Zoek op land, regio of reis

×

Northern Territory & Outback...

Northern Territory & Outback

De hete en stoffige Australische Outback - met veehouderijen ter grootte van hele Europese landen, de Flying Doctors, de uitgestrekte rode woestijn en spectaculaire rotsformaties - is een unieke regio.

Red Centre

In het hart van de Outback, midden in het Red Centre ligt Alice Springs, een voormalig telegraafstation. Dit outbackstadje kunt u uitstekend te voet verkennen. Vanaf Anzac Hill ziet u pas echt hoe afgelegen dit plaatsje eigenlijk ligt en in het Museum of the Royal Flying Doctors krijgt u op een fascinerende wijze inzicht in hoe men zich heeft aangepast aan het leven in de Outback.
Ten westen en oosten van "Alice" steken de ruige bergketens van de MacDonnell Ranges uit boven de vlakke woestijn. Ze herbergen een schat aan natuurwonderen, zoals de smalle kloof van Stanley Chasm en de Simpson's Gorge. Een volgende stop op uw reis door het Red Centre is Kings Canyon en Wattarka National Park, een indrukwekkend natuurgebied met bergketens en ravijnen en een unieke flora en fauna. Hoogtepunt van het park is de Kings Canyon, de grootste en meest spectaculaire canyon van Australië. Diep in het ravijn ligt de "Garden of Eden", een oase met waterpoelen en varenpalmen. U kunt hier prachtige wandelingen maken, langs de rand van de kloof of in de diepte afdalen. Het icoon van de Australische Outback is ongetwijfeld Uluru (Ayers Rock). Samen met de bolvormige rotsen van Kata Tjuta (the Olgas) rijst deze monoliet op uit de woestijn. Deze rotsformaties bevinden zich op het heilige land van de Anangu stam en vormen de basis voor veel van hun Dreamtime verhalen. Bij zonsondergang neemt Uluru de mooiste kleuren aan, die per seconde lijken te veranderen. De 36 rotsformaties van Kata Tjuta hebben een even grote spirituele betekenis, maar worden veel minder bezocht. Hier vindt u nog de sereniteit en stilte in de vele ravijnen en valleien.

Top End

Noordwaarts voert de Stuart Highway u vanuit Alice Springs door de Outback naar Darwin. Het noorden van Australië is een bestemming voor avonturiers. Een onbewoond gebied, rijk aan Aboriginal cultuur en magnifieke landschappen. Na een start in Darwin, de enige grote stad van de regio, kunt u de nationale parken Kakadu en Nitmiluk verkennen, op avontuur gaan in het Aboriginalgebied Arnhem Land of de Outback bedwingen tijdens een tocht over de Gibb River Road in West-Australië. Een bezoek aan de Top End betekent genieten van echte outbacklandschappen, verkoelende billabongs en eeuwenoude rotstekeningen.

Darwin, de toegangspoort tot de Top End, heeft een tropisch klimaat. Hier vindt u een smeltkroes van culturen. Het is een moderne stad met veel laagbouw en een plezierige plek om uw reis te starten. De Mindil Beach market is hier zeker een bezoek waard. De ruige Katherine Gorge in Nitmiluk National Park ligt op korte afstand van het plaatsje Katherine aan de Stuart Highway. Het water in de kloof nodigt uit tot een tocht per kano of een boottocht. Ook kunt u er uitstekend wandelen. Litchfield National Park, 2 uur van Darwin, is een van de toegankelijkste nationale parken van het land. Het park ligt op een zandstenen plateau en is een ware oase, vol regenwoud en verfrissende watervallen. Kenmerkend voor het park zijn de metershoge termietheuvels. UNESCO Werelderfgoed Kakadu National Park mag niet worden overgeslagen tijdens een reis door de Top End. Het omvat een onmetelijk groot gebied met prachtige natuur en enorme biodiversiteit. Watervallen klateren er van steile rotsen, sommige zijn uitsluitend zwemmend te bereiken. In en rondom de 'billabongs' leven vele dieren en vogels. Daarnaast omvat Kakadu een van de best toegankelijke collecties rotstekeningen van Aboriginals. Wilt u dit park echt ervaren, dan raden wij u aan een of meerdere nachten in het park door te brengen.

Wie Arnhem Land bezoekt, bezoekt een uniek deel van Australië. Voor toegang tot deze regio, die eigendom is van de Aboriginal Yolngu stam, moet u speciale toestemming krijgen. U vindt er een ongekende schat aan spirituele locaties en oude rotstekeningen. Daarnaast is dit een uniek wildernisgebied met een wilde kust, regenwoud en steile rotsen. Een gebied met een unieke dierenwereld, waar de billabongs bewoond worden door enorme krokodillen en hagedissen en varanen uitrusten op de rotsen. Wij kunnen ervoor zorgen dat u met een gids deze bijzondere plek kunt ontdekken.

De Outback van South Australia

Zuidwaarts voert dezelfde Stuart Highway u naar het mijnstadje Coober Pedy en de Flinders Ranges in South Australia. De Flinders Ranges zijn een bergketen van zo'n 300 kilometer lang met een spectaculair landschap vol kloven, waterpoelen, bergen en woestijnen. Een paradijs voor wandelaars en fotografen. Eén van de opvallendste verschijnselen in de Flinders Ranges is Wilpena Pound, een natuurlijk amphitheater met steeds wisselende kleuren.

Zelf rijden door de Outback

De Outback kunt u met elk soort huurauto of camper bereizen. Wilt u de echte Outback ervaren, dan raden wij u aan een auto of camper met vierwielaandrijving te huren. U kunt dan ook van de gebaande paden afgaan en onverharde wegen, zoals de Mereenie Loop, verkennen. Ook kunnen wij voor u een meerdaagse kampeersafari reserveren. U reist dan met een kleine groep en een deskundige gids en overnacht in een permanente tent met vast bed.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips