Zoek op land, regio of reis

×

Queensland & Great Barrier Reef...

Queensland

Eindeloze witte stranden, eilandparadijsjes omringd door koraalrif en ongerepte tropische regenwouden. Maar ook een verlaten binnenland , de Outback. Queensland is niet voor niets een van de populairste regio's van Australië.

Het Tropische Noorden

Het Great Barrier Reef strekt zich voor meer dan 2000 kilometer uit langs de kust van Queensland. Een bezoek aan deze staat is dan ook niet compleet zonder een snorkel- of duikexcursie bij dit natuurwonder. In het noorden zijn de plaatsen Cairns, Palm Cove en Port Douglas uitstekende uitvalsbasissen voor een verkenningstocht. Verder noordwaarts vraagt Daintree Rainforest, een UNESCO Werelderfgoed, om een bezoek, een ongerept regenwoud met heldere rivieren en watervallen. In het dichtbegroeide regenwoud vindt u een overvloed aan flora en fauna. Bijzondere diersoorten, die u nergens ter wereld tegenkomt, kunt u hier spotten. Echte avonturiers trekken verder noordwaarts over de onverharde Bloomfield Track naar Cooktown en Cape York, de uiterste noordpunt van Australië.

In de Atherton Tablelands, in het binnenland van Cairns, wisselen beboste valleien, boerderijen en pittoreske dorpjes elkaar af. Het is een heerlijk wandelgebied, een paradijs voor vogelliefhebbers. En wie weet ziet u er wel de verlegen platypus.

The Whitsundays

De 74 eilanden van de Whitsundays liggen verspreid over de helderblauwe oceaan, voor de kust van Airlie Beach. De meeste eilanden zijn onbewoonde natuurgebieden met uitzonderlijk witte stranden. U kunt altijd wel een verlaten baai vinden. Het gebied bij uitstek om met een zeilboot te verkennen. Op een aantal eilanden, zoals Hamilton Island, kunt u overnachten in een mooi hotel.

Fraser Island

Verder zuidwaarts ligt het grootste zandeiland ter wereld; Fraser Island. Dit bijzondere eiland is 120 kilometer lang en biedt een zeer grote variatie aan landschappen. Het groene regenwoud in het binnenland loopt uit op eindeloze witte stranden, die hier en daar onderbroken worden door felgekleurde kliffen. Tientallen meren in verschillende kleuren liggen verspreid over het eiland.

Zuid-Queensland

De mondaine Sunshine Coast is de plek voor wie een paar dagen in alle comfort van het strand wil genieten. Het gezellige plaatsje Noosa combineert een ontspannen sfeer met uitstekende restaurants en winkels. Voor een dagtripje het binnenland in, dienen de steile bergtoppen van de Glasshouse Mountains zich aan.

Aanvlieghaven voor het zuiden van Queensland is Brisbane, een moderne stad met een levendige kunstscene. In het uiterste zuiden van Queensland ligt het Lamington National Park, een indrukwekkend berggebied, vol prachtige vergezichten, een overvloed aan dieren en een bijzondere variatie aan varens en orchideeën

De Outback van Queensland

Minder bekend, maar zeker niet minder bijzonder, is het binnenland van Queensland. Hier vindt u de echte Australische Outback, die op veel plaatsen eenvoudig toegankelijk is. Wij raden u dan ook aan om een reis langs de kust van Queensland te combineren met een bezoek aan het binnenland. Dit maakt uw reis zeer afwisselend. Bezoek bijvoorbeeld de Carnarvan Gorge en het centrum voor de kolenmijnen Emerald. Rondom het goudmijnstadje Charters Towers vindt u uitgestrekte veehouderijen en bij Undara kunt u de bijzondere lavatunnels bezoeken. U kunt hier ook midden in de wildernis overnachten, de ultieme outbackervaring!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips