Zoek op land, regio of reis

×

Sydney & New South Wales...

Zuidoost-Australië

Moderne steden, spectaculaire kustlandschappen, een binnenland vol wildernis, bergen en vruchtbare wijngebieden, de verlaten outback en voor de kust het unieke Kangaroo Island. Het zuidoosten van Australië biedt zo'n grote verscheidenheid, die nergens anders in Australië te vinden is.

Sydney

Voor velen is Sydney de toegangspoort tot Australië. Deze leuke stad is werkelijk prachtig gelegen, rondom een van 's werelds mooiste havens. Zeilboten en andere schepen bepalen het beeld in het centrum van de stad. Het is een metropool, met het karakter van een kleine stad. Een stad met een levendige kunstscene, prestigieuze musea, legendarische stranden en eindeloos veel parken. Een stad waar veel culturen samenkomen en met een zeer ontspannen levensstijl. Uw bezoek aan Sydney mag zich dan ook niet beperken tot het centrum van de stad. Juist in de kleurrijke buitenwijken, als Potts Point, Darlinghurst of Paddington leert u het echte Sydney kennen. Zo staat Paddington bekend om de elegante Victoriaanse huizen en de vele cafés. De stranden van Bondi, Manly en Coogee zijn populair bij surfers!

New South Wales

Een bezoek aan Sydney is uitstekend te combineren met een uitstapje naar de Blue Mountains. Dit UNESCO Werelderfgoed omvat een berggebied van ruim 11.000 km2, met bossen vol eucalyptusbomen, zeldzame planten en heldere watervallen. Het gebied dankt zijn naam aan de blauwe mist die de valleien lijkt te bedenken. In werkelijkheid wordt de blauwe gloed veroorzaakt door de weerspiegeling van het zonlicht op de eucalyptus-olie. Inwoners van Sydney brengen hun weekenden graag door in de Hunter Valley, een heuvelachtig gebied met oude plaatsjes, golfcourses en - niet te vergeten - vele uitstekende wijnhuizen.

Ten noorden van Sydney strekt de kust zich uit tot aan Queensland. Een bezoek waard is de beschutte baai van Port Stephens, een gebied met oude vulkaantoppen en vrijwel verlaten stranden. In Nelson Bay kunt u dolfijnen zien spelen en een korte oversteek brengt u op het ongerepte Broughton Island. Dit eilanden heeft een fascinerende flora en fauna en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het is ook een uitstekende plek om walvissen te spotten tijdens de migratie (mei - november). Het gemoedelijke Byron Bay is een typisch Australische kustplaats met stranden vol surfers en winkelstraten vol galleries en kleurrijke markten.

Op Lord Howe Island, een kleine twee uur vliegen vanaf Sydney, waant u zich in een heel andere wereld. Dit, van oorsprong vulkanische, eiland, krult zich als het ware rond een helderblauwe baai. Het kent een zeer bijzondere flora en fauna; bossen vol kentia-palmen en banyan-bomen groeien langs de kust en op de bergtoppen ligt een dicht nevelwoud. Het eiland heeft het hele jaar door een prettig klimaat, stille stranden en wordt omringd door een koraalrif. Het is dan ook een uitstekend alternatief voor het Great Barrier Reef tijdens het natte seizoen in die regio (onze winter).

Melbourne & Great Ocean Road

Toegangspoort tot de zuidkust is Melbourne. Een plezierige stad gelegen aan de oever van de Yarra River. In Melbourne staan historische huizen en winkelarcades naast modern wolkenkrabbers, en worden de oude steegjes in de binnenstad in toenemende mate nieuw leven ingeblazen door eigenzinnige winkels en cafés. Het is een dynamische stad met een gezellig centrum en het strand op korte afstand.

Het Mornington Peninsula, even ten zuiden van Melbourne, wordt vaa - ten onrechte - overgeslagen tijdens een bezoek aan de zuidkust. Op deze vruchtbare landtong vindt u een overvloed aan boerderijen, mooie stranden en slaperige stadjes. De ontspannen levenstijl trekt zowel kunstenaars als chefkoks en er is dan ook een levendige kunst- en culinaire scene. Het Mornington Peninsula is eenvoudig in te passen in een reis vanuit Melbourne naar de Great Ocean Road. Vanuit Portsea neemt u dan de veerboot om uw reis te vervolgen.

Even ten noordoosten van Melbourne ligt de vruchtbare Yarra Valley, een gebied vol boomgaarden, bloemenvelden en wijnhuizen. Verder in het binnenland torenen de bergtoppen van de High Country uit boven het landschap, een mooi berggebied, waar ‘s winters geskied kan worden.
Een van de beroemdste wegen van Australië leidt u van Melbourne langs de kustplaatsjes Lorne, Apollo Bay en Port Fairy. Deze Great Ocean Road voert langs een spectaculaire kustlijn met lange stranden, steile kliffen en uitzonderlijke rotsformaties, zoals de Twelve Apostles.

U kunt vervolgens de weg vervolgen langs de kust richting Adelaide, of kiezen voor een rondreis terug naar Melbourne. Deze laatste route leidt u dan door het wildernisgebied van The Grampians. De bergen lijken hier een eindeloze rij golven te vormen in het landschap. Vanaf de top van Mount William heeft u een prachtig uitzicht over het gebied. Diverse wandelingen voeren u langs watervallen, door kloven en langs oude rotstekeningen van de Aboriginals.

Adelaide & South Australia

De kustweg richting Adelaide brengt u in de staat South Australia. U passeert dan achtereenvolgens Coorong National Park en het Fleurieu Peninsula. Coorong National Park is een langgerekt waterrijk natuurgebied met vele zoet- en zoutwater meren. Het is de favoriete broedplaats voor trekvogels.
Op het Fleurieu Peninsula leven een aantal unieke diersoorten, waaronder de kleine pinguïn, de kleinste pinguïnsoort ter wereld, en vele bijzondere vogels. U heeft hier grote kans om kangoeroes en koala's in het wild te zien. Voor de kust zwemmen tussen juni en oktober regelmatig walvissen.

In het centrum van Adelaide ligt het National Wine Museum, en dat is geen toeval. In South Australia worden een aantal van de beste wijnen het land geproduceerd. Op korte afstand van de stad vindt u een groot aantal wijnhuizen. Wilt u de beste wijnen proeven, dan organiseren wij graag voor u een uitstapje onder leiding van een wijnkenner.

Ten zuiden van Adelaide, te bereiken per boot of vliegtuig, ligt een van de mooiste gebieden van South Australia: Kangaroo Island. Tijdens de ijstijd was het eiland nog onderdeel van het vaste land. Na duizenden jaren van complete afzondering heeft zich hier nu een flora en fauna ontwikkeld die werkelijk uniek is. Zeker 45 plantsoorten komen uitsluitend op Kangaroo Island voor. Het afwisselende landschap van Kangaroo Island vormt het leefgebied van zeeleeuwen, zeehonden, kangoeroes, koala’s, mierenegels, vogelbekdieren, varanen en buideldassen.

Uniek is ook het Eyre Peninsula, in het westen van South Australia. In het noorden van dit schiereiland liggen de Gawler Ranges, een indrukwekkend wildernisgebied met miljoenen Jaren oude vulkaanrotsen en bijzondere rotsformaties.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips