Zoek op land, regio of reis

×

Tasmanië...

Tasmanië

Wild en ongerept, Tasmanië wordt geheel ten onrechte vaak overgeslagen door reizigers. Deze eilandstaat biedt echter adembenemende landschappen, een uitzonderlijk gevarieerde flora en fauna en is waar paradijs voor wandelaars. Tasmanië is als het ware het beste van Australië, verzameld op één eiland; oude regenwouden, ruige bergen, hagelwitte stranden en een uitzonderlijke culinaire en artistieke scène.

Hobart

De hoofdstad Hobart is de laatste jaren sterk in opkomst en wordt nu gezien als een van de leefbaarste steden van het land. Buiten de stad maken glooiende akkerlanden plaats voor een spectaculair kustlandschap. Er is geen betere manier om dit natuurspektakel te verkennen, dan per zeilboot of kajak. Vaar door het helderblauwe water, langs witte stranden, op zoek naar zeehonden, dolfijnen en pinguÏns. Bijvoorbeeld langs Bruny Island, dat tijdens een dagexcursie vanuit Hobart te bezoeken is.

West-Tasmanië

Voor de ruigste wildernis bezoekt u het westen van het eiland, hier ligt een onontdekte wereld, met hoge bergtoppen en heldere bergmeren, een heerlijk wandelgebied. Hier ligt ook, ver weg van de rest van de bewoonde wereld, het plaatsje Strahan. Ooit was dit de plek waar de zwaarste criminelen werden ondergebracht. Tegenwoordig is het een charmant plaatsje met een gezellige haven. Een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de onontdekte wildernis van het zuidwesten van het eiland. Franklin Gordon Wild Rivers National Park en SouthWest National Park, wildernissen met hoge bergtopppen en heldere bergmeren, zijn avontuurlijke wandelgebieden. Grote delen zijn uitsluitend per vliegtuig of helikopter te bereiken.

Cradle Mountain - Lake St Clair National Park

De bereikbare wildernis van Cradle Mountain – Lake St Clair National Park is zeker niet minder bijzonder. Spectaculaire bergtoppen kijken er uit over diepe kloven en gletsjermeren en dichte bossen met eucalyptusbomen gaan over in weidse velden, die in de lente vaak bedekt zijn door een kleurrijk tapijt van bloemen. In de parken zijn uitstekende wandelmogelijkheden, zoals de korte wandeling langs Dove Lake of de wandeling naar de top van Cradle Mountain. Echte avonturiers kiezen voor de 6-daagse Overland Track. Onderweg komt u wellicht wallabies, wombats en possums tegen. In het nabijgelegen Devils@Cradle Sanctuary kunt u kennismaken van de Tasmaanse duivel.

Oost-Tasmanië

Aan de oostkust is Freycinet National Park een must. Het park wordt gedomineerd door de imposante, roze-gekleurde rotsen van de Hazards Mountain Range. Het omvat een uitgestrekt bosgebied, leefgebied voor een indrukwekkend aantal vogelsoorten. De kustlijn van het park is werkelijk magnifiek, met als hoogtepunt Wineglass Bay. Het uitzicht over deze baai met zijn witte zand en helderblauwe water is wellicht wel het bekendste beeld van Tasmanië. Een ideale bestemming voor wandelaars, kajakkers, natuurliefhebbers of voor wie simpelweg niets wil doen. In het noordoosten is de Bay of Fires Walk een must voor elke wandelaar. Deze 4-daagse wandelroute volgt de dramatische kustlijn van Mount William National Park. U passeert witte stranden, maar ziet ook vele sporen uit de geschiedenis van de Aboriginals. Kangoeroes, mierenegels, possums, wombats en Tasmaanse duivels komen hier voor.

Uw reis naar Tasmanië

Tijdens een autoreis van een tot twee weken kunt u een goede indruk krijgen van de vele kanten van Tasmanië. Een bezoek aan Tasmanië is dan ook uitstekend te combineren met een rondreis door bijvoorbeeld Zuid-Australië. Wilt u lange wandelingen maken, dan raden wij u aan Tasmanië als hoofdbestemming van uw Australië-reis te kiezen.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips