Zoek op land, regio of reis

×

West-Australie...

West-Australië

West-Australië is een bestemming voor avonturiers. U vindt er de wildernis in The Kimberley in het noorden, maar ook het uitgestrekte niemandsland, met kaarsrechte wegen, waar u urenlang niemand tegen kunt komen. Langs de kust liggen wilde, ongerepte stranden, waar het blauw van de oceaan scherp afsteekt tegen het witte strand en het rode zand van de Outback. Op korte afstand voor de kust ligt hier het natuurwonder van het Ningaloo Reef. In het zuiden van West-Australië rondom Perth worden de velden vol wilde bloemen omringd door bossen vol torenhoge eucalyptusbomen en vruchtbare valleien met wijngaarden.

The Kimberley

De Kimberley is een van de laatste frontiers ter wereld. Het is in alle opzichten een immens gebied. Oude bergketens worden er afgewisseld door veehouderijen, sommige met de oppervlakte groter dan de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel tezamen. Het is een verlaten gebied met een ongewoon mooie natuur. De 'bijenkorfrotsen' van Purnululu National Park (Bungle Bungle) vormen een spectaculair decor voor wandelingen. U passeert heilige plaatsen voor de Aborginals, ziet eeuwenoude rotstekeningen en kunt afkoelen in een van de waterpoelen. Onderweg wordt u vergezeld door een continue gekwetter van bijzondere vogels, zoals bijeneters en parkieten. U kunt dit natuurwonder ook vanuit de lucht bekijken tijdens een helikoptervlucht vanuit Kununurra.

Even voorbij Kununurra begint de Gibb River Road, die de vele hoogtepunten van The Kimberley verbindt. De Gibb River Road een uitdagende 600 kilometerlange onverharde track, die u voert door een wildernis afgewisseld vol oude rotspartijen, uitgestrekte vlaktes en heldere watervallen. Aan het eind van deze weg, na een tocht door de wildernis, lijkt het witte strand van Cable Beach bijna een fata morgana. In het charmante plaatsje Broome, met het mooie strand, de uitstekende restaurants en accommodaties, is het heerlijk bijkomen van uw avontuur.

The Pilbara & Ningaloo Reef

Vanuit Broome voert een vrijwel rechte weg u door het niemandsland naar Port Hedland. Dit is de Australische Outback op zijn best! Gaat u vanuit Port Hedland het binnenland in, dan bereikt u de echte Outback van de Pilbara. Het Karijini National Park mag tot de mooiste nationale parken van Australië worden gerekend. Na een rit door een niemandsland vol rode aarde, bereikt u dit natuurgebied, waar heldere rivieren stromen door kloven. Spectaculaire wandelingen leiden u langs en door de kloven naar klaterende watervallen. De kloven zijn soms zo smal dat u er nauwelijks door heen lijkt te kunnen komen.

Aan de kust is Exmouth een absolute aanrader. Hier ligt vlak voor de kust het kleurrijke Ningaloo Reef. Dit unieke koraalrif doet niet onder voor het Great Barrier Reef in schoonheid en is - anders dan het Great Barrier Reef - op veel plaatsen zwemmend vanaf de kust te bereiken. In Monkey Mia komen de dolfijnen dagelijks tot aan het strand. Een populaire plek, omdat men hier - onder streng toezicht - de dieren zelfs kunt aanraken. In het nabijgelegen Shark Bay kunt u weer de rust opzoeken en wandelen over de rotsen, langs rode duinen en stille lagunes. Schildpadden, walvissen en dolfijnen worden hier regelmatig gespot. Verder langs de kust ligt een aaneenschakeling van verlaten stranden en het Kalbarri National Park met de rode rotsen en ruige kustlijn. Een paradijs voor wandelaars, zeker in het voorjaar, wanneer de wilde bloemen voor een waar kleurenspektakel zorgen. De bijzondere rotsformaties van de Pinnacles verder zuidwaarts zijn een van de bekendste bezienswaardigheden op de route.

Zuidwest-Australië

De prettige stad Perth en de nabijgelegen havenstad Fremantle zijn de toegangspoort tot het Zuidwesten Maar tijdens een bezoek aan deze regio draait het toch vooral om de natuur. Het Zuidwesten heeft een zeer ontspannen levensstijl en een gematigd klimaat. Kilometerslange stranden grenzen er aan het warme water van de Indische Oceaan en in de vruchtbare valleien liggen vele wijngaarden. Vooral het gebied rond Margaret River staat bekend om de uitstekende wijnen en eersteklas restaurants. Hier gaat het leven in een lagere versnelling en zult u de dagen doorbrengen met het proeven van de heerlijke wijnen en genieten van lange lunches.

Een reis langs de zuidkust brengt u vervolgens bij Pemberton, een plezierig stadje dat omringd wordt door uitgestrekte bossen vol torenhoge karri-bomen. Dit is de uitvalsbasis voor het ondernemen van activiteiten, zoals kanoën, mountainbiken en wandelen. Tussen mei en november komen de bultrugwalvissen en zuidkapers tot vlakbij de zuidkust. Tijdens een boottocht vanuit Albany kunt u op zoek gaan naar deze spectaculaire dieren. Een tocht naar het binnenland brengt u vrij snel in de verlaten Golden Outback, zo genoemd vanwege de vele goudmijnen die voor de eerste bevolkingsstroom naar dit gebied zorgden. Het verlaten landschap met droge woestijn en unieke natuurverschijnselen zoals de merkwaardig gevormde Wave Rock en het felroze Lake Hillier, is een bezoek meer dan waard.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips