Zoek op land, regio of reis

×

AVIS huurauto Baltische Staten...

AVIS huurauto Baltische Staten

De autohuur in deze reis is gebaseerd op de kleinste autohuur categorie (Skoda Fabia of gelijkwaardig). De auto is voorzien van 3 deuren, handgeschakelde versnelling, airconditioning en heeft plaats voor 1 koffer of 2 kleine tassen. Deze huurauto is geschikt voor maximaal 4 personen.

Indien gewenst kunt u de huurauto hieronder upgraden naar een hogere autohuur categorie en kunt u kiezen voor het all inclusive pakket voor uw huurauto waarmee u alle verzekeringen afgekocht heeft. De getoonde meerprijs bij de verschillende opties is een totaalprijs.

AVIS autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt sinds vele jaren samen met AVIS; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! AVIS heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van AVIS.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. Deze wordt gebruikt als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse. Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Let op: Voor categorie L dient u in het bezit te zijn van 2 creditcards.

Minimum leeftijd

De minimum leeftijd van de bestuurder en medebestuurder(s) is 19 jaar. Om de auto te huren moet u 21 jaar zijn. Voor bepaalde voertuigen geldt een hogere minimumleeftijd:
- 19 jaar voor de categorieën B
- 21 jaar voor de categorieën C, D, E, F, H, I en K
- 25 jaar voor de categorieën J, L, N, en O

U dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Maximum leeftijd

Er is geen maximum leeftijd van toepassing.

Rijbewijs

Bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Als het (geldige) rijbewijs van het land van herkomst geen pasfoto heeft, moet de hoofdbestuurder het paspoort laten zien. Bestuurders met een rijbewijs in non-Romaans alfabet hebben tevens een Internationaal rijbewijs nodig.

Young Driver

Bestuurders jonger dan 25 jaar zijn verplicht een toeslag te betalen. Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Avis medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel. Er zijn op de verhuurkantoren ook Nederlandse versies van het huurcontract aanwezig zodat er geen misverstand kan ontstaan door de taal (vraag hiernaar).

Winteruitrusting

Wij wijzen u erop dat tussen 1 november en 15 april speciale eisen gelden met betrekking tot winteruitrusting in de auto (winterbanden, sneeuwkettingen, enzovoorts). Deze uitrusting is in genoemde periode inclusief bij uw autohuur.Brandstof

U ontvangt de huurauto met een volle tank en heeft hierbij de volgende opties:

Fuel up front: u koopt een volle tank benzine/diesel voordat u gaat rijden met de auto. Dat betekent dat u de auto niet volgetankt hoeft in te leveren. Er is geen teruggave van benzinekosten van toepassing.

Pay on return: als u geen 'fuel up front' heeft gekocht, maar de auto toch niet met een volle tank kan inleveren, dan zal Avis dat voor u doen. Hiervoor berekenen zij een aftankfee.

Bring back full: u levert de auto met een volle tank in.

De voordeligste optie is altijd om de auto zelf met een volle tank in te leveren!

Extra bestuurder

Er wordt een toeslag berekend voor extra bestuurders. Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen alleen ter plaatse worden geboekt en per creditcard worden betaald (obv beschikbaarheid).

- Kinderzitje
- Boosterzitje
- GPS systeem
- Wifi Router

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Airport pickup charge

De Airport Pick-Up Charge zijn de kosten die de verhuurmaatschappij rekent voor het klaarzetten van de huurauto op de luchthaven. Deze is standaard voor alle autohuur categorieën en wordt van tevoren aan u doorberekend. De verhuurmaatschappijen huren de parkeerplaatsen op het vliegveld en deze kosten worden (gedeeltelijk) doorbelast aan huurders d.m.v. de Airport Pick-Up Charge.

Cross border rentals

U mag de grenzen in de Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen) vrij passeren. Het is verboden om met de huurauto Belarus, Oekraïne of Rusland binnen te rijden.

Administratiekosten

U – als bestuurder – bent verantwoordelijk voor alle boetes en andere kosten die van toepassing zijn tijdens uw huurperiode, gemaakt door uzelf of de extra bestuurder(s). Deze boetes en andere kosten kunnen bestaan uit:

- Alle parkeerkosten
- Tolkosten
- Wegsleepkosten
- Klemkosten
- Verkeersboetes
- Snelheidsboetes
- Overige kosten

Als een van deze boetes/kosten naar AVIS wordt gestuurd omdat u deze niet heeft betaald, rekent AVIS kosten voor:

- In geval van schade of diefstal
- In geval van een boete

Ook met de all-inclusive service gelden deze administratie fee's.

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Out of Office Hours

Er geldt een toeslag indien u de huurauto ophaalt buiten kantooruren:
- Maandag t/m zondag: 18:00 – 08:29 uur

Voor het inleveren van de huurauto op de luchthavens buiten kantooruren geldt geen toeslag.

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

One way (achterlatingskosten)

Indien u de auto op een andere locatie inlevert dan waar u de huurauto heeft opgehaald gelden er ‘one way fees’. Deze dient u ter plaatse te betalen.

Riga -Vilnius (Lithuania)
Riga -Palanga (Lithuania)
Riga -Klaipeda (Lithuania)
Riga -Kaunas (Lithuania)
Riga -Tallinn (Estonia)
Tallinn –Vilnius (Lithuania)

Bovenstaande tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien u up to date informatie over ‘one way rental’ wilt hebben, dan kunt u contact opnemen via rent@avis.ee of bellen naar 00371 6722 5876. Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Inclusief bij de standaard autohuur

Bij de standaard autohuur zitten de volgende items inbegrepen:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- CDW (gedeeltelijke schadeverzekering met eigen risico bij schade)
- TP (gedeeltelijke diefstalverzekering met eigen risico bij diefstal)
- VRF (kenteken registratietoeslag)
- PAI (Personal Accident Insurance)
- One Way Fee (bij minimaal 3 dagen autohuur))
- TAX Het eigen risico is afhankelijk van de geboekte categorie.

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse; Super CDW/TP, Super PAI, Windscreen Damage Waiver (WDW), Roadside Safety Net (RSN).

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

All-inclusive service (optioneel bij te boeken bij uw boeking via onze website)

Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van de All Inclusive service van AVIS. Hiermee koopt u het eigen risico in geval van eventuele schade of diefstal af. Indien u ter plaatse de all-inclusive service alsnog wilt reserveren, dan kunnen er andere tarieven gelden.

All-inclusive service is inclusief:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- WA verzekering
- Super CDW (volledige schadedekking met €0 eigen risico bij schade)
- Super TP (volledige diefstaldekking met €0 eigen risico bij diefstal)
- WDW (ruitschadedekking)
- Luchthaventoeslag
- VRF (kentekenregistratietoeslag)
- BTW (=21% & 20%)

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse indien All Inclusive geboekt; Personal Accident Insurance (Super PAI), Roadside Safety Net (RSN).

In geval van schade, diefstal of bekeuringen zijn er administratiekosten van toepassing. Dit geldt ook wanneer u All Inclusive autohuur heeft gekozen of wanneer u het eigen risico ter plaatse afkoopt.

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Uitleg optionele verzekeringen

Uiteraard kunt u ter plaatse aan de balie van AVIS een aantal aanvullende diensten afsluiten. Hieronder vindt u een korte uitleg van de diverse bij te boeken items.

PAI – Personal Accident Insurance (Ongevallen- en inzittendenverzekering)
Dit is een persoonlijke ongevallen verzekeringen voor de bestuurder en inzittenden. Hiermee verzekert de huurder zich van een uitkering voor medische kosten bij blijvende invaliditeit of overlijden, als gevolg van een ongeval. (Wij adviseren om voor vertrek na te gaan of de reis en/of zorgverzekering dit reeds dekt). Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Roadside Assistance (RSN)
Met RSN bent u verzekerd tegen pechhulp in geval van een aantal situaties die niet bij de standaard pechhulp zijn inbegrepen (sleutel verloren, lekke band, lege accu, sleutel in auto opgesloten, zonderbrandstof komen te staan). Heeft u geen RSN afgesloten, dan krijgt u nog steeds pechhulp, maar dan betaalt u het bedrijf dat de pechhulp verleent zelf (alleen in geval van de genoemde situaties, standaard pechhulp is altijd inbegrepen). Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Waar u niet tegen verzekerd bent: Tegen een aantal zaken kunt u zich niet verzekeren:
- In geval van verloren autosleutels
- In geval van verloren autopapieren
- In geval van verloren / beschadigd navigatiesysteem

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Online inchecken

Vanaf heden biedt AVIS de mogelijkheid aan om alvast vooraf in te checken. Het is niet verplicht om hier gebruik van te maken. In het onderstaande document vindt u een uitleg over het online inchecken.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips