Zoek op land, regio of reis

×

AVIS huurauto Cyprus...

AVIS autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt sinds vele jaren samen met AVIS; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! AVIS heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van AVIS.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. Deze wordt gebruikt als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse. Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van Avis; Indien u de auto ophaalt bij het stadkantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Als u zich bij de balie meldt met de voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse. In de huurauto moet volgens de wetgeving een gevarendriehoek aanwezig zijn en voor alle inzittenden een veiligheidshesje. De inzittenden moeten een veiligheidshesje dragen en achter de vangrail gaan staan of aan de kant van de weg. Niemand mag in de gestrande auto blijven zitten

In Cyprus rijdt men aan de linkerzijde van de weghelft. De huurauto’s worden gekenmerkt door een andere kleur nummerbord. Hierdoor is het voor de lokale bevolking duidelijk dat u op bezoek bent en houdt er rekening mee dat u waarschijnlijk gewend bent rechts te rijden.

U mag met de huurauto de ‘green zone’ niet passeren. U dient binnen de grenzen van de Republiek Cyprus te blijven.

Minimum leeftijd

De minimum leeftijd van de bestuurder en medebestuurder(s) is 23 jaar in Cyprus. Om een auto te huren moet u 25 jaar of ouder zijn en moet uw rijbewijs minimaal 1 jaar in bezit zijn.

Rijbewijs

De bestuurder(s) dienen minimaal 1 jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Avis medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel. Er zijn op de verhuurkantoren in Cyprus ook Nederlandse versies van het huurcontract aanwezig zodat er geen misverstand kan ontstaan door de taal (vraag hiernaar).

Young Driver

Bestuurders jonger dan 23 jaar moeten minimaal 3 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en zijn verplicht een toeslag te betalen. Zie Terms & Conditions voor meer informatie en prijzen.

One-way fee

Het kan voorkomen dat er een one-way fee wordt berekend. Dit is afhankelijk van de locatie en kan alleen ter plaatse worden voldaan. Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Maximum leeftijd

Er is geen maximum leeftijd van toepassing. Wel dient u wanneer u (of één van de extra bestuurders) ouder bent dan 70 dit te melden bij de balie.
Avis dient dan bij de verzekering een akkoord te verkrijgen. Het is mogelijk dat het eigen risico (in geval van schade) wordt verhoogd.

Brandstof

U ontvangt de huurauto met een volle tank en heeft hierbij de volgende opties:
- Fuel up front: u koopt een volle tank benzine/diesel voordat u gaat rijden met de auto. Dat betekent dat u de auto niet volgetankt hoeft in te leveren. Er is geen teruggave van benzinekosten van toepassing.

- Pay on return: als u geen 'fuel up front' heeft gekocht, maar de auto toch niet met een volle tank kan inleveren, dan zal Avis dat voor u doen.
Hiervoor berekenen zij een service fee.

- Bring back full: u levert de auto met een volle tank in. De voordeligste optie is altijd om de auto zelf met een volle tank in te leveren.

Extra bestuurder

De auto mag normaal alleen door de hoofdbestuurder bestuurd worden. Er wordt een toeslag berekend voor extra bestuurders. Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen alleen ter plaatse worden geboekt en per creditcard worden betaald (obv beschikbaarheid).
- Baby/Kinderzitje
- GPS systeem
- Wifi router

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Administratiekosten

In geval van schade en diefstal zijn er administratiekosten van toepassing. Dit geldt ook wanneer u All Inclusive autohuur heeft gekozen of wanneer u het eigen risico ter plaatse afkoopt. Bij bekeuringen zijn er administratiekosten van toepassing. Dit bedrag zal door Avis van uw creditcard worden afgeschreven. De bekeuring zelf ontvangt u rechtstreeks en dient u zelf te betalen aan de betreffende instantie.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief bij de standaard autohuur

Bij de standaard autohuur zitten de volgende items inbegrepen:
-Ongelimiteerd aantal kilometers
-CDW (gedeeltelijke schadeverzekering met eigen risico bij schade)
-TP (gedeeltelijke diefstalverzekering met eigen risico bij diefstal)
- VRF (kenteken registratietoeslag)
-TAX Style in Travel

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse; Super CDW/TP, (Super)PAI, Windscreen Damage Waiver (WDW), Roadside Safety Net (RSN).

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

All-inclusive service (optioneel bij te boeken bij uw boeking via onze website)

Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van de All Inclusive service van AVIS. Hiermee koopt u het eigen risico in geval van eventuele schade of diefstal af. Indien u ter plaatse de all-inclusive service alsnog wilt reserveren, dan kunnen er andere tarieven gelden.

All-inclusive service is inclusief:
-Ongelimiteerd aantal kilometers
-Super CDW (volledige schadeverzekering met €0,- eigen risico bij schade*)
-Super TP (volledige diefstalverzekering met €0,- eigen risico bij diefstal*)
-VRF (kenteken registratietoeslag)
-WDW (Windscreen Damage Waiver)
-1 extra bestuurder
-TAX

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse indien All Inclusive geboekt; Personal Accident Insurance (Super) PAI, Roadside Safety Net (RSN).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Uitleg optionele verzekeringen

Uiteraard kunt u ter plaatse aan de balie van AVIS een aantal aanvullende diensten afsluiten. Hieronder vindt u een korte uitleg van de diverse bij te boeken items.

Super CDW/TP:
Met Super CDW/TP is het eigen risico bij schade en diefstal volledig afgekocht (met uitzondering van de categorieën I, L en O. Hiervoor kan het eigen risico tot € 520,00 teruggedrongen worden met de All-Inclusive service). Wanneer er geen Super CDW/TP is inbegrepen in het tarief en niet ter plaatse is afgesloten dan bent u bij schade of diefstal verantwoordelijk voor het genoemde eigen risico bedrag.

WDW (Windscreen Damage Waiver):
Deze verzekering dekt ruitschade aan de auto. Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

RSN (Roadside Safety Net):
Met RSN bent u verzekerd tegen pechhulp in geval van een aantal situaties die niet bij de standaard pechhulp zijn inbegrepen (sleutel verloren, lekke band, lege accu, sleutel in auto opgesloten, zonder brandstof komen te staan). Heeft u geen RSN afgesloten, dan krijgt u nog steeds pechhulp, maar dan betaalt u het bedrijf dat de pechhulp verleent zelf (alleen in geval van de genoemde situaties, standaard pechhulp is altijd inbegrepen). Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

(Super) PAI:
Dit is een persoonlijke ongevallen verzekeringen voor de bestuurder en inzittenden. Hiermee verzekert de huurder zich van een uitkering voor medische kosten bij blijvende invaliditeit of overlijden, als gevolg van een ongeval. Super PAI is een aanvulling op de standaard PAI, welke reeds inbegrepen is in het tarief. Hierbij zijn de uit te keren bedragen in geval van medische kosten hoger dan bij standaard PAI. (Wij adviseren om voor vertrek na te gaan of de reis en/of zorgverzekering dit reeds dekt). Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

AVIS Travel Partner:
Avis biedt hulp en ondersteuning - en de toegewijde vertegenwoordigers staan 24/7 telefonisch of per e-mail voor u klaar om u te helpen bij het volgende: Vertaaldienst Waar u ook bent, onze vertaalservice is de hele dag beschikbaar en helpt u bij het maken van doktersaanpassingen of bij problemen met de hotelreservering. We bieden assistentie op maat, zodat u altijd op de hoogte blijft tijdens uw reis. Lokale map Waarom tijd besteden aan het zoeken naar adressen of vluchtinformatie? We doen het voor u zodat u meer tijd heeft om van uw reis te genieten. We helpen ook met het vinden van geschikte medische zorgverleners zoals artsen, ziekenhuizen en apotheken. Verloren eigendommen Verloren koffers, gestolen creditcards, zoekgeraakte mobiele telefoons - dingen kunnen verloren raken tijdens reizen. Wij staan naast u en bieden hulp bij het melden van verloren items en het ophalen ervan. We helpen zelfs met de processen voor het regelen van een vervangend paspoort en om contact op te nemen met de betreffende ambassade.

Online inchecken

Vanaf heden biedt AVIS de mogelijkheid aan om alvast vooraf in te checken. Het is niet verplicht om hier gebruik van te maken. In het onderstaande document vindt u een uitleg over het online inchecken.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips