Zoek op land, regio of reis

×

AVIS huurauto Griekenland...

AVIS autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt sinds vele jaren samen met AVIS; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! AVIS heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van AVIS.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard op eigen naam. Deze wordt gebruikt als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse. Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven. Voor de categorieën P en H is er een verplichting voor 2 betaalkaarten waarvan minimaal 1 een creditcard moet zijn.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van Avis; Indien u de auto ophaalt bij het stadkantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Als u zich bij de balie meldt met de voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse. In de huurauto moet volgens de wetgeving een gevarendriehoek aanwezig zijn en voor alle inzittenden een veiligheidshesje. De inzittenden moeten een veiligheidshesje dragen en achter de vangrail gaan staan of aan de kant van de weg. Niemand mag in de gestrande auto blijven zitten

Daar de omstandigheden aan veranderingen onderhevig kunnen zijn, raden wij u aan contact op te nemen met het Griekse consulaat of de Griekse ambassade om deze bepalingen voor aanvang van de reis te controleren

Minimum leeftijd

De minimum leeftijd van de bestuurder en medebestuurder(s) is 21 jaar, met uitzondering van categorie H, J, M, O, P, L hiervoor in de minimum leeftijd 25 jaar.

Rijbewijs

Om een auto te mogen besturen in Griekenland, moet de bestuurder 18 jaar of ouder zijn. Om een auto te huren, 21 jaar of ouder. Veel verhuurbedrijven vereisen bovendien om het rijbewijs ten minste één of twee jaar in bezit te hebben. Vergeet niet dat u ook in het bezit dient te zijn van een eigen creditcard als u een auto gaat huren.

Als u afkomstig bent uit een lidstaat van de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, zowel als uit die landen die het model rijbewijs dat in de Verdragen van Genève of Wenen voorzien is, hebben goedgekeurd: is alleen een geldig rijbewijs vereist. Als de persoon afkomstig is uit een ander land dan de voornoemde landen, dient hij/zij in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Young Driver

Bestuurders jonger dan 25 jaar zijn verplicht een toeslag te betalen. Deze toeslag is € 10,- excl. BTW per dag, met een maximum van € 100,- excl. BTW per huur.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Avis medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel. Er zijn op de verhuurkantoren ook Nederlandse versies van het huurcontract aanwezig zodat er geen misverstand kan ontstaan door de taal (vraag hiernaar).

One-way fee

Het kan voorkomen dat er een one-way fee wordt berekend. Dit is afhankelijk van de locatie en kan alleen ter plaatse worden voldaan. (ca. €0,75 per km + BTW)

Brandstof

U ontvangt de huurauto met een volle tank en heeft hierbij de volgende opties:
- Fuel up front: u koopt een volle tank benzine/diesel voordat u gaat rijden met de auto. Dat betekent dat u de auto niet volgetankt hoeft in te leveren. Er is geen teruggave van benzinekosten van toepassing.

- Pay on return: als u geen 'fuel up front' heeft gekocht, maar de auto toch niet met een volle tank kan inleveren, dan zal Avis dat voor u doen.
Hiervoor berekenen zij een service fee.

- Bring back full: u levert de auto met een volle tank in. De voordeligste optie is altijd om de auto zelf met een volle tank in te leveren.

Extra bestuurder

Er wordt een toeslag berekend voor extra bestuurders van € 4,- excl. BTW per dag, met een maximum van 10 dagen per extra bestuurder per huurperiode

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen vooraf gereserveerd worden maar dienen altijd ter plaatse per creditcard te worden betaald.

- Kinderzitje: € 4,- excl. BTW per dag, maximaal € 40,- excl. BTW per huur.

- GPS systeem:€ 8,-excl. BTW per dag, maximaal € 48,-excl. BTW per huur.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Administratiekosten

In geval van schade en diefstal zijn er administratiekosten van ca. € 30,- excl. BTW van toepassing. Dit geldt ook wanneer u All Inclusive autohuur heeft gekozen of wanneer u het eigen risico ter plaatse afkoopt. Bij bekeuringen zijn er administratiekosten van toepassing van ca. € 30,- excl. BTW. Dit bedrag zal door AVIS van uw creditcard worden afgeschreven. De bekeuring zelf ontvangt u rechtstreeks en dient u zelf te betalen aan de betreffende instantie.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief bij de standaard autohuur

Bij de standaard autohuur zitten de volgende items inbegrepen:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- CDW (gedeeltelijke schadeverzekering met eigen risico van € 750,-excl. tax bij schade)
- TP (gedeeltelijke diefstalverzekering met eigen risico van € 750,-excl. tax bij diefstal)
- VRF (kenteken registratietoeslag)
- Luchthaventoeslag
- TAX

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse; Super CDW/TP, Super PAI, Windscreen Damage Waiver (WDW), Roadside Safety Net (RSN).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

All-inclusive service (optioneel bij te boeken bij uw boeking via onze website)

Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van de All Inclusive service van AVIS. Hiermee koopt u het eigen risico in geval van eventuele schade of diefstal af. Indien u ter plaatse de all-inclusive service alsnog wilt reserveren, dan kunnen er andere tarieven gelden.

All-inclusive service is inclusief:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- Super CDW (volledige schadeverzekering met €0,-eigen risico bij schade)
- Super TP (volledige diefstalverzekering met €0,-eigen risico bij diefstal)
- VRF (kenteken registratietoeslag)
- Luchthaventoeslag
- TAX

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse indien All Inclusive geboekt; Super Personal Accident Insurance (Super PAI), Roadside Safety Net (RSN), Windscreen Damage Waiver (WDW).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Uitleg optionele verzekeringen

Uiteraard kunt u ter plaatse aan de balie van AVIS een aantal aanvullende diensten afsluiten. Hieronder vindt u een korte uitleg van de diverse bij te boeken items.

Super CDW/TP:
Met Super CDW/TP is het eigen risico bij schade en diefstal volledig afgekocht (met uitzondering van de categorieën I, L en O. Hiervoor kan het eigen risico tot € 520,00 teruggedrongen worden met de All-Inclusive service). Wanneer er geen Super CDW/TP is inbegrepen in het tarief en niet ter plaatse is afgesloten dan bent u bij schade of diefstal verantwoordelijk voor het genoemde eigen risico bedrag.

WDW (Windscreen Damage Waiver):
Deze verzekering dekt ruitschade aan de auto en kost € 1,- excl. BTW per dag, met een maximum van € 15,- excl. BTW per huur.

RSN (Roadside Safety Net):
Met RSN bent u verzekerd tegen pechhulp in geval van een aantal situaties die niet bij de standaard pechhulp zijn inbegrepen (sleutel verloren, lekke band, lege accu, sleutel in auto opgesloten, zonder brandstof komen te staan). Heeft u geen RSN afgesloten, dan krijgt u nog steeds pechhulp, maar dan betaalt u het bedrijf dat de pechhulp verleent zelf (alleen in geval van de genoemde situaties, standaard pechhulp is altijd inbegrepen). RSN kost € 5,- per dag, met een maximum van € 75,50 per huur.

Super PAI:
Dit is een persoonlijke ongevallen verzekeringen voor de bestuurder en inzittenden. Hiermee verzekert de huurder zich van een uitkering voor medische kosten bij blijvende invaliditeit of overlijden, als gevolg van een ongeval. Super PAI is een aanvulling op de standaard PAI, welke reeds inbegrepen is in het tarief. Hierbij zijn de uit te keren bedragen in geval van medische kosten hoger dan bij standaard PAI. (Wij adviseren om voor vertrek na te gaan of de reis en/of zorgverzekering dit reeds dekt). Super PAI kost € 2,- excl. BTW per dag.

AVIS Travel Partner:
Avis biedt hulp en ondersteuning - en de toegewijde vertegenwoordigers staan 24/7 telefonisch of per e-mail voor u klaar om u te helpen bij het volgende: Vertaaldienst Waar u ook bent, onze vertaalservice is de hele dag beschikbaar en helpt u bij het maken van doktersaanpassingen of bij problemen met de hotelreservering. We bieden assistentie op maat, zodat u altijd op de hoogte blijft tijdens uw reis. Lokale map Waarom tijd besteden aan het zoeken naar adressen of vluchtinformatie? We doen het voor u zodat u meer tijd heeft om van uw reis te genieten. We helpen ook met het vinden van geschikte medische zorgverleners zoals artsen, ziekenhuizen en apotheken. Verloren eigendommen Verloren koffers, gestolen creditcards, zoekgeraakte mobiele telefoons - dingen kunnen verloren raken tijdens reizen. Wij staan naast u en bieden hulp bij het melden van verloren items en het ophalen ervan. We helpen zelfs met de processen voor het regelen van een vervangend paspoort en om contact op te nemen met de betreffende ambassade.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips