Zoek op land, regio of reis

×

AVIS autohuur Ierland...

AVIS huurauto Ierland

De autohuur in deze reis is gebaseerd op de kleinste autohuur categorie (Fiat 500 of gelijkwaardig). De auto is voorzien van 3 deuren, handgeschakelde versnelling, airconditioning en heeft plaats voor 1 koffer of 2 kleine tassen. Deze huurauto is geschikt voor maximaal 4 personen en is inclusief het all inclusive pakket, waarmee u alle verzekeringen afgekocht heeft.

Indien gewenst kunt u de huurauto hieronder upgraden naar een hogere autohuur categorie. De getoonde meerprijs is een totaalprijs.

AVIS autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt sinds vele jaren samen met AVIS; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! AVIS heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van AVIS.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. Deze wordt gebruikt als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse. Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van Avis; Indien u de auto ophaalt bij het stadkantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Als u zich bij de balie meldt met de voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse. In de huurauto moet volgens de wetgeving een gevarendriehoek aanwezig zijn en voor alle inzittenden een veiligheidshesje. De inzittenden moeten een veiligheidshesje dragen en achter de vangrail gaan staan of aan de kant van de weg. Niemand mag in de gestrande auto blijven zitten

Er bestaan een reeks verkeersveiligheidsregels die absoluut bekend dienen te zijn op het moment dat u in Ierland gaat autorijden:
- U moet links rijden en rechts inhalen
- Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille.
- Voor beginnend bestuurders met minder dan 2 jaar rijervaring geldt een limiet van 0,2 promille.
- Het is verboden te rijden onder invloed van drugs.
- Het is in Ierland voor iedere inzittende van een auto verboden te roken in het bijzijn van een kind onder de 18 jaar.
- Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden (ook bij file en rood licht).
- Het is ook uitdrukkelijk verboden tijdens het rijden te sms'en, e-mailen of te internetten, zelfs als dit gebeurt via een handsfree telefoon..
- Handsfree bellen tijdens het rijden is wel toegestaan, maar wordt in Ierland ten zeerste afgeraden op basis van de regel dat een bestuurder zich niet mag laten afleiden tijdens het rijden.
- Kinderen van 3 jaar en ouder die kleiner zijn dan 1,50 m en minder wegen dan 36 kg, moeten in een goedgekeurd en passend kinderzitje of op een goedgekeurde en passende zitting verhoger worden vervoerd. Als de auto geen veiligheidsgordels heeft, moeten zij op de achterbank worden vervoerd.
- Kinderen onder de 3 jaar moeten in een goedgekeurd en passend kinderzitje worden vervoerd en mogen niet worden vervoerd in een voertuig waarin geen kinderzitje aanwezig is. Kinderen onder de 3 jaar mogen alleen zonder kinderzitje worden vervoerd op de achterbank van een taxi.
- Als een kind met de rug naar voren, voor in de auto, in een kinderzitje wordt vervoerd, moet de airbag uitgeschakeld zijn.
- U moet bij het naderen van een rotonde al de richting aangeven die u na de rotonde wilt volgen. :
- Binnen de bebouwde kom is claxonneren verboden tussen 23.30 en 7.00 uur.
- Sommige spoorwegovergangen zijn afgesloten door hekken die je mag openen om het spoor over te steken. Nadat je de overgang bent gepasseerd, moet je de hekken altijd weer sluiten (ook als ze open stonden). Lees de instructies en blijf bij elke handeling opletten of er geen trein aankomt.

Daar de omstandigheden aan veranderingen onderhevig kunnen zijn, raden wij u aan contact op te nemen met het Ierse consulaat of de Ierse ambassade om deze bepalingen voor aanvang van de reis te controleren

Minimum leeftijd

Om een auto te mogen huren in Ierland, moet de bestuurder 25 jaar of ouder zijn. U dient minimaal 2 jaar in bezit te zijn van een volledig rijbewijs.

Maximum leeftijd

Bestuurders van 75 jaar en ouder dienen regelmatig te rijden en een gezondheidsverklaring over de laatste 12 maanden van hun huisarts mee te nemen, alsmede een verklaring van hun Nederlandse verzekeringsmaatschappij dat er de laatste 5 jaar schadevrij is gereden. (Beide documenten in het Engels). De AVIS-medewerker kan vragen om mee te rijden om uw rijgedrag te beoordelen, waardoor het mogelijk is dat u de auto niet meekrijgt.

Rijbewijs

Om een auto te mogen huren in Ierland, moet de bestuurder 25 jaar of ouder zijn. U dient minimaal 2 jaar in bezit te zijn van een volledig rijbewijs. Vergeet niet dat u ook in het bezit dient te zijn van een eigen creditcard als u een auto gaat huren.

Als u afkomstig bent uit een lidstaat van de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, zowel als uit die landen die het model rijbewijs dat in de Verdragen van Genève of Wenen voorzien is, hebben goedgekeurd: is alleen een geldig rijbewijs vereist. Als de persoon afkomstig is uit een ander land dan de voornoemde landen, dient hij/zij in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Avis medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel. Er zijn op de verhuurkantoren ook Nederlandse versies van het huurcontract aanwezig zodat er geen misverstand kan ontstaan door de taal (vraag hiernaar).

Brandstof

U ontvangt de huurauto met een volle tank en heeft hierbij de volgende opties:
- Fuel up front: u koopt een volle tank benzine/diesel voordat u gaat rijden met de auto. Dat betekent dat u de auto niet volgetankt hoeft in te leveren. Er is geen teruggave van benzinekosten van toepassing.

- Pay on return: als u geen 'fuel up front' heeft gekocht, maar de auto toch niet met een volle tank kan inleveren, dan zal Avis dat voor u doen.
Hiervoor berekenen zij een service fee.

- Bring back full: u levert de auto met een volle tank in. De voordeligste optie is altijd om de auto zelf met een volle tank in te leveren.

Extra bestuurder

Er is 1 extra bestuurder inbegrepen in de prijs. Indien u nog iemand wil toevoegen als bestuurder dient u hiervoor ter plaatse te betalen.

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen vooraf gereserveerd worden maar dienen altijd ter plaatse per creditcard te worden betaald.

- Kinderzitje 9-18kg
- Kinderzitje 18+kg
- GPS

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Administratiekosten

In geval van schade en diefstal zijn er administratiekosten van toepassing. Dit geldt ook wanneer u All Inclusive autohuur heeft gekozen of wanneer u het eigen risico ter plaatse afkoopt. Bij bekeuringen zijn er administratiekosten van toepassing. Dit bedrag zal door AVIS van uw creditcard worden afgeschreven. De bekeuring zelf ontvangt u rechtstreeks en dient u zelf te betalen aan de betreffende instantie.

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Inclusief bij de standaard all inclusive autohuur

Bij de Standaard All Inclusive autohuur zitten de volgende items inbegrepen:
- Ongelimiteerde kilometers
- WA verzekering
- Super CDI (schadedekking met €0 eigen risico bij schade)
- Super TP (diefstaldekking met €0 eigen risico bij diefstal)
- WDW (ruitschadedekking)
- VRF (kenteken registratietoeslag)
- PAI (persoonlijke ongevallenverzekering)
- 1 gratis extra bestuurder
- BTW (=13.5%)

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse; Roadside Safety Net (RSN), Avis Travel Partner Service.

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Uitleg optionele verzekeringen

Uiteraard kunt u ter plaatse aan de balie van AVIS een aantal aanvullende diensten afsluiten. Hieronder vindt u een korte uitleg van de diverse bij te boeken items.

RSN (Roadside Safety Net):
Met RSN bent u verzekerd tegen pechhulp in geval van een aantal situaties die niet bij de standaard pechhulp zijn inbegrepen (sleutel verloren, lekke band, lege accu, sleutel in auto opgesloten, zonder brandstof komen te staan). Heeft u geen RSN afgesloten, dan krijgt u nog steeds pechhulp, maar dan betaalt u het bedrijf dat de pechhulp verleent zelf (alleen in geval van de genoemde situaties, standaard pechhulp is altijd inbegrepen). Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

AVIS Travel Partner:
Avis biedt hulp en ondersteuning - en de toegewijde vertegenwoordigers staan 24/7 telefonisch of per e-mail voor u klaar om u te helpen bij het volgende: Vertaaldienst Waar u ook bent, onze vertaalservice is de hele dag beschikbaar en helpt u bij het maken van doktersaanpassingen of bij problemen met de hotelreservering. We bieden assistentie op maat, zodat u altijd op de hoogte blijft tijdens uw reis. Lokale map Waarom tijd besteden aan het zoeken naar adressen of vluchtinformatie? We doen het voor u zodat u meer tijd heeft om van uw reis te genieten. We helpen ook met het vinden van geschikte medische zorgverleners zoals artsen, ziekenhuizen en apotheken. Verloren eigendommen Verloren koffers, gestolen creditcards, zoekgeraakte mobiele telefoons - dingen kunnen verloren raken tijdens reizen. Wij staan naast u en bieden hulp bij het melden van verloren items en het ophalen ervan. We helpen zelfs met de processen voor het regelen van een vervangend paspoort en om contact op te nemen met de betreffende ambassade.

Online inchecken

Vanaf heden biedt AVIS de mogelijkheid aan om alvast vooraf in te checken. Het is niet verplicht om hier gebruik van te maken. In het onderstaande document vindt u een uitleg over het online inchecken.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips