Zoek op land, regio of reis

×

AVIS autohuur IJsland...

AVIS huurauto IJsland

De autohuur in deze reis is gebaseerd op de kleinste autohuur categorie (Hyundai i10 of gelijkwaardig). De auto is voorzien van 5 deuren en handgeschakelde versnelling, en heeft plaats voor 1 koffer of 2 kleine tassen. Deze huurauto is geschikt voor maximaal 4 personen en is inclusief het all inclusive pakket, waarmee u alle verzekeringen afgekocht heeft.

Indien gewenst kunt u de huurauto hieronder upgraden naar een hogere autohuur categorie. De getoonde meerprijs is een totaalprijs.

AVIS autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt sinds vele jaren samen met AVIS; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! AVIS heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van AVIS.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. Deze wordt gebruikt als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse. Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van Avis; Indien u de auto ophaalt bij het stadkantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Als u zich bij de balie meldt met de voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse. In de huurauto moet volgens de wetgeving een gevarendriehoek aanwezig zijn.

Er bestaan een reeks verkeersveiligheidsregels die absoluut bekend dienen te zijn op het moment dat u in IJsland gaat autorijden:
- Het is bestuurders van voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden, handsfree bellen is toegestaan.
- Het alcoholpercentage mag de 0.5 promille in het bloed niet overschrijden.
- Het is streng verboden om buiten de wegen te rijden. Bij schade aan de vaak kwetsbare vegetatie wordt de bestuurder aansprakelijk gesteld.
- Het voeren van dimlicht overdag is verplicht.
- Kinderen jonger dan 3 jaar mogen alleen in een goedgekeurd en passend kinderzitje worden vervoerd. Het wordt aangeraden om ze tegen de rijrichting in te vervoeren.
- Kinderen vanaf 3 jaar met een lengte van minder dan 1,50 m moeten in een goedgekeurd en passend kinderzitje of op een goedgekeurde en passende zittingverhoger worden vervoerd.
- Het is verboden om kinderen kleiner dan 1,50 m te vervoeren op een voorstoel als de airbag daarvan is ingeschakeld.
- Het gebruik van winterbanden is verplicht bij winterse omstandigheden. Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan op wegen die zijn bedekt met sneeuw of ijs.

In IJsland moet u rekening houden met bijzondere rijomstandigheden. Mogelijk komt u schapen op de weg tegen, moet u een rivier doorwaden of krijg t u te maken met smalle bruggen. Zie daarom www.road.is en www.icetra.is/road-traffic/how-to-drive-in-iceland voor meer informatie over veilig rijden in IJsland.

Daar de omstandigheden aan veranderingen onderhevig kunnen zijn, raden wij u aan contact op te nemen met het consulaat of de ambassade om deze bepalingen voor aanvang van de reis te controleren

Minimum leeftijd

Om een auto te mogen besturen in IJsland, moet de bestuurder 18 jaar of ouder zijn. Om een auto te huren, 20 jaar of ouder. Daarnaast dient de bestuurder ten minste één jaar in bezit te zijn van een volledig rijbewijs.

Rijbewijs

Om een auto te mogen besturen in IJsland, moet de bestuurder 18 jaar of ouder zijn. Om een auto te huren, 20 jaar of ouder. Daarnaast dient de bestuurder ten minste één jaar in bezit te zijn van een volledig rijbewijs. Vergeet niet dat u ook in het bezit dient te zijn van een eigen creditcard als u een auto gaat huren.

Als u afkomstig bent uit een lidstaat van de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, zowel als uit die landen die het model rijbewijs dat in de Verdragen van Genève of Wenen voorzien is, hebben goedgekeurd: is alleen een geldig rijbewijs vereist. Als de persoon afkomstig is uit een ander land dan de voornoemde landen, dient hij/zij in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Avis medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel. Er zijn op de verhuurkantoren ook Nederlandse versies van het huurcontract aanwezig zodat er geen misverstand kan ontstaan door de taal (vraag hiernaar).

Young Driver

Bestuurders jonger dan 20 jaar zijn verplicht een toeslag te betalen. Deze toeslag is ISK 1000 / € 7 per dag.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Brandstof

U ontvangt de huurauto met een volle tank en heeft hierbij de volgende opties:
- Fuel up front: u koopt een volle tank benzine/diesel voordat u gaat rijden met de auto. Dat betekent dat u de auto niet volgetankt hoeft in te leveren. Er is geen teruggave van benzinekosten van toepassing.

- Pay on return: als u geen 'fuel up front' heeft gekocht, maar de auto toch niet met een volle tank kan inleveren, dan zal Avis dat voor u doen.
Hiervoor berekenen zij een service fee.

- Bring back full: u levert de auto met een volle tank in. De voordeligste optie is altijd om de auto zelf met een volle tank in te leveren.

Extra bestuurder

De auto mag normaal alleen door de hoofdbestuurder bestuurd worden. Er wordt een toeslag berekend voor extra bestuurders van ISK 900,- per dag met een maximum van 7 dagen, ISK 6.300,- per extra bestuurder per huurperiode. Bij het Al Inclusive tarief is 1 extra bestuurder inbegrepen.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen alleen ter plaatse worden geboekt en per creditcard worden betaald (obv beschikbaarheid).

- Babystoeltje: 7.000 ISK per huur
- Kinderzitje: 7.000 ISK per huur
- Stoelverhoging: 5.000 ISK per huur
- GPS systeem: 1.800 ISK per dag, maximaal 12.600 ISK per huur (niet op alle locaties te huren)
- WIFI: 1.800 ISK per dag, maximaal 12.600 ISK per huur (niet op alle locaties te huren)

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Administratiekosten

In geval van schade en diefstal zijn er administratiekosten van ca. € 50,- excl. BTW van toepassing. Dit geldt ook wanneer u All Inclusive autohuur heeft gekozen of wanneer u het eigen risico ter plaatse afkoopt. Bij bekeuringen zijn er administratiekosten van toepassing van ca. € 50,- excl. BTW. Dit bedrag zal door AVIS van uw creditcard worden afgeschreven. De bekeuring zelf ontvangt u rechtstreeks en dient u zelf te betalen aan de betreffende instantie.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief bij de standaard all inclusive autohuur

Bij de standaard all inclusive autohuur zitten de volgende items inbegrepen:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- Super CDW (volledige schadeverzekering met €0,- eigen risico bij schade*)
- Super TP (volledige diefstalverzekering met €0,- eigen risico bij diefstal*)
- PAI (Personal Accident Insurance)
- 1 extra bestuurder
- TAX

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse; Wind & Gravel Protection, Roadside Safety Net (RSN).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Uitleg optionele verzekeringen

Uiteraard kunt u ter plaatse aan de balie van AVIS een aantal aanvullende diensten afsluiten. Hieronder vindt u een korte uitleg van de diverse bij te boeken items.

Wind and Gravel Protection (WGP)
Voor schade ontstaan door zand, as, wind of gravel, wat niet onder de dekking van de inbegrepen verzekering valt. Ook schade aan de voorruit is gedekt met deze verzekering. Tegen een premie van € 20 per dag voor de groepen A,D,N,O,B,L,E,M, overige categorieën op aanvraag.

RSN (Roadside Safety Net):
Met RSN bent u verzekerd tegen pechhulp in geval van een aantal situaties die niet bij de standaard pechhulp zijn inbegrepen (sleutel verloren, lekke band, lege accu, sleutel in auto opgesloten, zonder brandstof komen te staan). Heeft u geen RSN afgesloten, dan krijgt u nog steeds pechhulp, maar dan betaalt u het bedrijf dat de pechhulp verleent zelf (alleen in geval van de genoemde situaties, standaard pechhulp is altijd inbegrepen). RSN kost 500 ISK per dag.

Super PAI:
Dit is een persoonlijke ongevallen verzekeringen voor de bestuurder en inzittenden. Hiermee verzekert de huurder zich van een uitkering voor medische kosten bij blijvende invaliditeit of overlijden, als gevolg van een ongeval. Super PAI is een aanvulling op de standaard PAI, welke reeds inbegrepen is in het tarief. Hierbij zijn de uit te keren bedragen in geval van medische kosten hoger dan bij standaard PAI. (Wij adviseren om voor vertrek na te gaan of de reis en/of zorgverzekering dit reeds dekt). Super PAI kost € 2,- excl. BTW per dag.

AVIS Travel Partner:
Avis biedt hulp en ondersteuning - en de toegewijde vertegenwoordigers staan 24/7 telefonisch of per e-mail voor u klaar om u te helpen bij het volgende: Vertaaldienst Waar u ook bent, onze vertaalservice is de hele dag beschikbaar en helpt u bij het maken van doktersaanpassingen of bij problemen met de hotelreservering. We bieden assistentie op maat, zodat u altijd op de hoogte blijft tijdens uw reis. Lokale map Waarom tijd besteden aan het zoeken naar adressen of vluchtinformatie? We doen het voor u zodat u meer tijd heeft om van uw reis te genieten. We helpen ook met het vinden van geschikte medische zorgverleners zoals artsen, ziekenhuizen en apotheken. Verloren eigendommen Verloren koffers, gestolen creditcards, zoekgeraakte mobiele telefoons - dingen kunnen verloren raken tijdens reizen. Wij staan naast u en bieden hulp bij het melden van verloren items en het ophalen ervan. We helpen zelfs met de processen voor het regelen van een vervangend paspoort en om contact op te nemen met de betreffende ambassade.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

One-way rentals

Het mogelijk de auto op te halen bij locatie A en in te leveren bij locatie B in hetzelfde land. Het is niet toegestaan om de auto in een ander land in te leveren.
Keflavik - Reykjavik inbegrepen
Reykjavik - Keflavik 4.500 ISK
Tussen andere locaties 18.000 ISK

Online inchecken

Vanaf heden biedt AVIS de mogelijkheid aan om alvast vooraf in te checken. Het is niet verplicht om hier gebruik van te maken. In het onderstaande document vindt u een uitleg over het online inchecken.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips