Zoek op land, regio of reis

×

AVIS huurauto Marokko...

AVIS autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt sinds vele jaren samen met AVIS; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! AVIS heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van AVIS.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard op eigen naam. Deze wordt gebruik als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse.Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van Avis; Indien u de auto ophaalt bij het stadskantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Er wordt ter plaatse een borg gevraagd ter garantie voor de auto in geval van schade/diefstal. De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard (met pincode) op eigen naam die gebruikt wordt als borg en voor het betalen van eventuele extra's ter plaatse.
Bij aanvang van de huur wordt autorisatie aangevraagd bij de creditcardmaatschappij voor het bedrag van de borg, de eventuele extra verzekeringen / overige extra’s.

Er worden twee bedragen vastgehouden:
- Voor de geschatte huurprijs + 1 tank benzine en de prijs voor 1 extra dag
- Voor het eigen risico + BTW (non-waivable excess (customer’s responsibility in case of damages or theft)

Dit bedrag wat wordt vastgehouden op uw creditcard is tijdens de huurperiode niet bruikbaar. Zorg dus dat er genoeg saldo op uw kaart staat! Nadat u de auto heeft ingeleverd zal AVIS de bank verzoeken het bedrag los te laten, maar het kan even duren voordat u het bedrag terugziet op uw account.

Creditcards die geaccepteerd worden:
- Visa
- American Express
- Eurocard/Mastercard
Cash betalingen worden niet toegestaan.

De auto ophalen: U meldt zich bij de Avis verhuurbalie op de bestemming / indien de auto wordt afgeleverd bij de accommodatie, meldt u zich dan bij de medewerker van Avis, met uw reserveringsnummer, uw eigen creditcard (met pincode), geldig rijbewijs en paspoort.
De Avis medewerker zal het contract voor de huur opmaken en vragen aan de bestuurder of hij nog extra verzekeringen en/of accessoires wenst. Er wordt voor de huurperiode autorisatie aangevraagd bij uw creditcardmaatschappij voor de borg.
Voor alle beschikbare dekkingen en extra’s dient op het huurcontract bij aanvang van een huur JA of NEE getekend te worden. Tekent men bij JA, dan aanvaardt men de bewuste dekking(en) en/of extra’s en wordt het betreffende bedrag hiervoor in rekening gebracht. Tekent men bij NEE, dan aanvaardt men de risico’s. Door de verzekeringsvoorwaarden goed te lezen op het huurcontract en zorgvuldig te paraferen, kan later geen discussie over verzekeringen ontstaan.

Daar de omstandigheden aan veranderingen onderhevig kunnen zijn, raden wij u aan indien u een auto heeft gehuurd contact op te nemen met het Marokkaanse consulaat of de Marokkaanse ambassade om deze bepalingen voor aanvang van de reis te controleren.

Minimum leeftijd

Alle bestuurders dienen minimaal 25 jaar te zijn en tenminste 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zolang u in het bezit bent van een geldig rijbewijs is er geen maximum leeftijd.

Rijbewijs

Bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Als het (geldige) rijbewijs van het land van herkomst geen pasfoto heeft, moet de hoofdbestuurder het paspoort laten zien. Bestuurders met een rijbewijs in non-Romaans alfabet hebben tevens een Internationaal rijbewijs nodig.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Avis medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel. Er zijn op de verhuurkantoren ook Nederlandse versies van het huurcontract aanwezig zodat er geen misverstand kan ontstaan door de taal (vraag hiernaar).

Afleveren & ophalen

Altijd op aanvraag (minimaal 72 uur van tevoren); MDH 150,- (incl. BTW) indien in de plaats een Avis locatie is. (ca. € 14,00)

Indien u de auto ophaalt bij de accommodatie en hier ook aflevert, is het belangrijk dat u uw telefoon meeheeft voor contact. Hier zitten wel extra kosten aan verbonden (op aanvraag).

Brandstof

AVIS raadt u aan om de huurauto met volle tank in te leveren om aftank-kosten te vermijden.

Extra bestuurder

MDH 240,- incl. BTW per extra bestuurder, per huur. (ca. € 21,50). De extra bestuurder moet aan dezelfde voorwaarden voldoen als de hoofdbestuurder (minimaal 25 jaar en minimaal 2 jaar een geldig rijbewijs). Alleen de hoofdbestuurder en extra (bij AVIS aangemelde) bestuurder(s) mogen de huurauto besturen.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen vooraf gereserveerd worden maar dienen altijd ter plaatse per creditcard te worden betaald.

- Babyzitjes: Altijd op aanvraag (min 72 uur van tevoren); MDH 120,- (incl. BTW) per dag (ca. € 11,00). Als u het babystoeltje langer dan 5 dagen huurt, worden er maximaal 5 dagen huur in rekening gebracht. U kunt echter wel voor de gehele huurperiode gebruik maken van het babystoeltje.

-Kinderzitjes: Altijd op aanvraag (min 72 uur van tevoren); MDH 96,- (incl. BTW) per dag (ca. € 9,00). Als u het kinderzitje langer dan 5 dagen huurt, worden er maximaal 5 dagen huur in rekening gebracht. U kunt echter wel voor de gehele huurperiode gebruik maken van het kinderzitje.

-GPS / navigatiesysteem: Altijd op aanvraag (min 48 huur van tevoren); MDH 120 (incl. BTW) per dag (ca. € 11,00). Als u de GPS langer dan 12 dagen huurt, worden er maximaal 12 dagen huur in rekening gebracht. U kunt echter wel voor de gehele huurperiode gebruik maken van de GPS.
Indien de GPS beschadigd raakt, kwijt raak, of is gestolen, dient u voor vervangen te betalen (3 000 MDH incl. BTW).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Airport pickup charge

De Airport Pick-Up Charge zijn de kosten die de verhuurmaatschappij rekent voor het klaarzetten van de huurauto op de luchthaven. Deze is standaard voor alle autohuur categorieën en wordt van tevoren aan u doorberekend. De verhuurmaatschappijen huren de parkeerplaatsen op het vliegveld en deze kosten worden (gedeeltelijk) doorbelast aan huurders d.m.v. de Airport Pick-Up Charge.

Indien u de auto ophaalt op de luchthaven is er een toeslag van toepassing van 144 MDH (incl. BTW).

Administratiekosten

U – als bestuurder – bent verantwoordelijk voor alle boetes en andere kosten die van toepassing zijn tijdens uw huurperiode, gemaakt door uzelf of de extra bestuurder(s). Deze boetes en andere kosten kunnen bestaan uit:

- Alle parkeerkosten
- Tolkosten
- Wegsleepkosten
- Klemkosten
- Verkeersboetes
- Snelheidsboetes
- Overige kosten

Als een van deze boetes/kosten naar AVIS wordt gestuurd omdat u deze niet heeft betaald, rekent AVIS kosten voor:
- Administratie (200 MDH Incl. BTW) voor elke nota die naar AVIS wordt gestuurd om de kosten te dekken van het verwerken van de boete/andere kosten
- De boete/andere kosten indien AVIS daarvoor moet betalen

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Cross border rentals

Het is niet toegestaan buiten Marokko te reizen met de huurauto.

One way (achterlatingskosten)

Binnen Marokko tussen verhuurkantoren: MDH 600,- + BTW. (ca. € 55,00) Internationale one way verhuur is niet toegestaan.

Meet late arrival/Out of office fee

Toeslag late aankomst/reserveringen buiten openingstijden) Op aanvraag; MDH 144 incl. BTW (ca. € 13,00)

BTW

De BTW in Marokko is op dit moment 20%

Inclusief bij de standaard autohuur

Bij de standaard autohuur zitten de volgende items inbegrepen:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- CDW (gedeeltelijke schadeverzekering met eigen risico bij schade)
- TP (gedeeltelijke diefstalverzekering met eigen risico bij diefstal)
- VRF (kenteken registratietoeslag) -PAI (Personal Accident Insurance)
- One Way Fee (bij minimaal 3 dagen autohuur))
- TAX Het eigen risico is afhankelijk van de geboekte categorie en varieert tussen de MHD 12500 en MHD 25000 (EUR1100-2300).

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse; Super CDW/TP, Super PAI, Windscreen Damage Waiver (WDW), Roadside Safety Net (RSN).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

All-inclusive service (optioneel bij te boeken bij uw boeking via onze website)

Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van de All Inclusive service van AVIS. Hiermee koopt u het eigen risico in geval van eventuele schade of diefstal af. Indien u ter plaatse de all-inclusive service alsnog wilt reserveren, dan kunnen er andere tarieven gelden.

All-inclusive service is inclusief:
- Ongelimiteerd aantal kilometers -Super CDW (volledige schadeverzekering met €0,- eigen risico bij schade)
- Super TP (volledige diefstalverzekering met €0,- eigen risico bij diefstal)
- VRF (kenteken registratietoeslag)
- PAI (Personal Accident Insurance)
- One Way Fee (bij minimaal 3 dagen autohuur)) -1 extra bestuurder
- TAX

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse indien All Inclusive geboekt; Super Personal Accident Insurance (Super PAI), Roadside Safety Net (RSN).

In geval van schade, diefstal of bekeuringen zijn er administratiekosten van ca. EUR 50,- excl. BTW van toepassing. Dit geldt ook wanneer u All Inclusive autohuur heeft gekozen of wanneer u het eigen risico ter plaatse afkoopt.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Uitleg optionele verzekeringen

Uiteraard kunt u ter plaatse aan de balie van AVIS een aantal aanvullende diensten afsluiten. Hieronder vindt u een korte uitleg van de diverse bij te boeken items.

PAI – Personal Accident Insurance (Ongevallen- en inzittendenverzekering)
Deze verzekering biedt de huurder onbedoelde doods- en medische onkostenvergoeding voor alle passagiers in de AVIS auto. Deze verzekering kunt u afsluiten bij de balie. Indien u deze verzekering afsluit bent u gedekt voor fysieke schade en in het geval van overlijden als gevolg van een verkeersongeluk tijdens de huurperiode. Volgens de lokale wetgeving bedraagt het maximum bedrag in het geval van overlijden 20.000 MDH. Als u de Super PAI afsluit bedraagt het maximum bedrag in het geval van overlijden 40.000 MDH.

Diefstalverzekering (Theft Protection) Deze verzekering verlaagt het niet-afkoopbaar eigen risico van de hoofdboeker in het geval van total loss of gedeeltelijk verlies van de auto (onderdelen). Indien u de Super TP afsluit, wordt het eigen risico helemaal kwijtgescholden.

Roadside Assistance (RSN)
Bij deze verzekering (Pech aan de weg) wordt u geholpen als:
- De batterij/accu van de auto leeg is
- Lekke band(en) heeft
- U de autosleutels in de auto heeft gelaten
- De auto geen benzine meer heeft
- U per ongeluk de verkeerde benzine heeft getankt
U hoeft dan alleen te betalen voor de kosten van de additionele extra’s die nodig zijn (zoals benzine of nieuwe banden).

Windscreen protection (Vooruit bescherming)
Deze verzekering verlaagt het niet-afkoopbaar eigen risico van de hoofdboeker als de voorruit is beschadigd.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips