Zoek op land, regio of reis

×

AVIS autohuur Nederland...

AVIS huurauto Nederland

De autohuur in deze reis is gebaseerd op de kleinste autohuur categorie (Kia Picanto of gelijkwaardig). De auto is voorzien van 3 deuren, handgeschakelde versnelling, airconditioning en heeft plaats voor 1 koffer of 2 kleine tassen. Deze huurauto is geschikt voor maximaal 4 personen.

Indien gewenst kunt u de huurauto hieronder upgraden naar een hogere autohuur categorie en kunt u kiezen voor het all inclusive pakket voor uw huurauto waarmee u alle verzekeringen afgekocht heeft. De getoonde meerprijs bij de verschillende opties is een totaalprijs.

AVIS autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt (toeslag kan van toepassing zijn).

Style in Travel werkt sinds vele jaren samen met AVIS; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! AVIS heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van AVIS.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. Deze wordt gebruikt als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse. Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van Avis; Indien u de auto ophaalt bij het stadkantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Als u zich bij de balie meldt met de voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse.

Er bestaan een reeks verkeersveiligheidsregels die absoluut bekend dienen te zijn op het moment dat u in Nederland gaat autorijden:
- In Nederland is het verboden om u zo te gedragen dat u andere verkeersdeelnemers in gevaar brengt of hindert (of dat zou kunnen doen).
- Het is verboden een voertuig te besturen als u onder invloed verkeert van een stof waarvan u weet (of moet weten) dat deze uw rijvaardigheid zodanig kan verminderen dat u het voertuig niet meer goed kunt besturen. Dit betekent dat alle bestuurders, dus ook fietsers, strafbaar zijn als ze een voertuig besturen onder invloed van (te veel) alcohol, drugs of bepaalde medicijnen.
- Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille (of 220 microgram per liter uitgeademde lucht bij een blaastest). Dit geldt ook voor fietsers.
- Voor beginnend bestuurders gelden strengere regels; voor hen is het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed 0,2 promille. Zie voor meer informatie anwb.nl/juridisch-advies/in-het-verkeer/rijbewijs/beginnend-bestuurder.
- De lagere limiet van 0,2 promille geldt ook als er sprake is van alcoholgebruik in combinatie met drugsgebruik.
- Het is verboden een mobiel elektronisch apparaat (bijvoorbeeld een mobiele telefoon, tablet of mediaspeler) vast te houden terwijl u een voertuig bestuurt. U mag dus tijdens het rijden bijvoorbeeld niet handheld bellen, appen, uw mail lezen of sms'jes versturen. Dit geldt ook voor fietsers.
- Het is ook verboden tijdens het rijden de telefoon tussen uw oor en schouder te klemmen.
- Handsfree bellen is wel toegestaan. Bediening via het dashboard of het stuur en ook spraakbediening zijn daarbij toegestaan.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) geeft uitgebreide informatie over verkeersregels op verkeersregels.vvn.nl. Het complete Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) wordt hier uitgelegd aan de hand van situaties met foto’s en tips.

Daar de omstandigheden aan veranderingen onderhevig kunnen zijn, raden wij u aan uzelf altijd op de hoogte te houden van de wetgeving hieromtrent.

Minimum leeftijd

Om een auto te mogen huren en besturen dient u minimaal 21 jaar te zijn en minstens 1 jaar in het bezit zijn van een volledig, geldig rijbewijs. Een hogere minimumleeftijd kan voor bepaalde voertuigen vereist zijn.

Rijbewijs

Om een auto te mogen huren en besturen dient u minimaal 21 jaar te zijn en minstens 1 jaar in het bezit zijn van een volledig, geldig rijbewijs. Een hogere minimumleeftijd kan voor bepaalde voertuigen vereist zijn.

Als u afkomstig bent uit een lidstaat van de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, zowel als uit die landen die het model rijbewijs dat in de Verdragen van Genève of Wenen voorzien is, hebben goedgekeurd: is alleen een geldig rijbewijs vereist. Als de persoon afkomstig is uit een ander land dan de voornoemde landen, dient hij/zij in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Avis medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel. Er zijn op de verhuurkantoren ook Nederlandse versies van het huurcontract aanwezig zodat er geen misverstand kan ontstaan door de taal (vraag hiernaar).

Young Driver

Bestuurders jonger dan 25 jaar zijn verplicht een toeslag te betalen. Deze toeslag ligt tussen de € 20 en € 24 excl. BTW per dag, voor elke bestuurder, met een maximum van 10 dagen per huur.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Brandstof

U ontvangt de huurauto met een volle tank en heeft hierbij de volgende opties:
- Fuel up front: u koopt een volle tank benzine/diesel voordat u gaat rijden met de auto. Dat betekent dat u de auto niet volgetankt hoeft in te leveren. Er is geen teruggave van benzinekosten van toepassing.

- Pay on return: als u geen 'fuel up front' heeft gekocht, maar de auto toch niet met een volle tank kan inleveren, dan zal Avis dat voor u doen.
Hiervoor berekenen zij een service fee.

- Bring back full: u levert de auto met een volle tank in. De voordeligste optie is altijd om de auto zelf met een volle tank in te leveren.

Extra bestuurder

De auto mag normaal alleen door de hoofdbestuurder bestuurd worden. Er wordt een toeslag berekend voor extra bestuurders tussen de € 9 en €11,- excl. BTW per extra bestuurder, per dag, met een maximum van 12 dagen per huurperiode.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen alleen ter plaatse worden geboekt en per creditcard worden betaald (obv beschikbaarheid). (niet op alle locaties te huren).

- Babyzitje (tot 1jr/ 13kg): € 2,55 excl. BTW per dag.

- Kinderzitje (1 tot 4jr): € 2,55 excl. BTW per dag.

- Kinderzitje/Stoelverhoger (4 tot 12jr): € 1,18 excl. BTW per dag.

- GPS systeem: € 13,22 excl. BTW per dag.

- WIFI: € 12,-excl. BTW per dag

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Administratiekosten

In geval van schade en diefstal zijn er administratiekosten van ca. € 78,65 excl. BTW van toepassing. Dit geldt ook wanneer u All Inclusive autohuur heeft gekozen of wanneer u het eigen risico ter plaatse afkoopt. Bij bekeuringen zijn er administratiekosten van toepassing van ca. € 78,65 excl. BTW. Dit bedrag zal door AVIS van uw creditcard worden afgeschreven. De bekeuring zelf ontvangt u rechtstreeks en dient u zelf te betalen aan de betreffende instantie.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief bij de standaard autohuur

Bij de standaard autohuur zitten de volgende items inbegrepen:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- CDW (gedeeltelijke schadeverzekering met eigen risico bij schade)
- TP (gedeeltelijke diefstalverzekering met eigen risico bij diefstal)
- VRF (kenteken registratietoeslag)•Luchthaventoeslag
- BTW

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse; Super CDW/TP, Super PAI, Windscreen Damage Waiver (WDW), Roadside Safety Net (RSN).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

All-inclusive service (optioneel bij te boeken bij uw boeking via onze website)

Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van de All Inclusive service van AVIS. Hiermee koopt u het eigen risico in geval van eventuele schade of diefstal af. Indien u ter plaatse de all-inclusive service alsnog wilt reserveren, dan kunnen er andere tarieven gelden.

All-inclusive service is inclusief:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- Super CDW (volledige schadeverzekering met €0,- eigen risico bij schade*)
- Super TP (volledige diefstalverzekering met €0,- eigen risico bij diefstal*)
- VRF (kenteken registratietoeslag)
- PAI (Personal Accident Insurance)
- TAX

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse indien All Inclusive geboekt; Super Personal Accident Insurance (Super PAI), Roadside Safety Net (RSN).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Uitleg optionele verzekeringen

Uiteraard kunt u ter plaatse aan de balie van AVIS een aantal aanvullende diensten afsluiten. Hieronder vindt u een korte uitleg van de diverse bij te boeken items.

Super CDW/TP:
Met Super CDW/TP is het eigen risico bij schade en diefstal volledig afgekocht (met uitzondering van de categorieën I, L en O. Hiervoor kan het eigen risico tot € 520,00 teruggedrongen worden met de All-Inclusive service). Wanneer er geen Super CDW/TP is inbegrepen in het tarief en niet ter plaatse is afgesloten dan bent u bij schade of diefstal verantwoordelijk voor het genoemde eigen risico bedrag.

WDW (Windscreen Damage Waiver):
Deze verzekering dekt ruitschade aan de auto en kost € 1,- excl. BTW per dag, met een maximum van € 15,- excl. BTW per huur.

RSN (Roadside Safety Net):
Met RSN bent u verzekerd tegen pechhulp in geval van een aantal situaties die niet bij de standaard pechhulp zijn inbegrepen (sleutel verloren, lekke band, lege accu, sleutel in auto opgesloten, zonder brandstof komen te staan). Heeft u geen RSN afgesloten, dan krijgt u nog steeds pechhulp, maar dan betaalt u het bedrijf dat de pechhulp verleent zelf (alleen in geval van de genoemde situaties, standaard pechhulp is altijd inbegrepen). RSN kost € 5,- per dag, met een maximum van € 75,50 per huur.

Super PAI:
Dit is een persoonlijke ongevallen verzekeringen voor de bestuurder en inzittenden. Hiermee verzekert de huurder zich van een uitkering voor medische kosten bij blijvende invaliditeit of overlijden, als gevolg van een ongeval. Super PAI is een aanvulling op de standaard PAI, welke reeds inbegrepen is in het tarief. Hierbij zijn de uit te keren bedragen in geval van medische kosten hoger dan bij standaard PAI. (Wij adviseren om voor vertrek na te gaan of de reis en/of zorgverzekering dit reeds dekt). Super PAI kost € 2,- excl. BTW per dag.

AVIS Travel Partner:
Avis biedt hulp en ondersteuning - en de toegewijde vertegenwoordigers staan 24/7 telefonisch of per e-mail voor u klaar om u te helpen bij het volgende: Vertaaldienst Waar u ook bent, onze vertaalservice is de hele dag beschikbaar en helpt u bij het maken van doktersaanpassingen of bij problemen met de hotelreservering. We bieden assistentie op maat, zodat u altijd op de hoogte blijft tijdens uw reis. Lokale map Waarom tijd besteden aan het zoeken naar adressen of vluchtinformatie? We doen het voor u zodat u meer tijd heeft om van uw reis te genieten. We helpen ook met het vinden van geschikte medische zorgverleners zoals artsen, ziekenhuizen en apotheken. Verloren eigendommen Verloren koffers, gestolen creditcards, zoekgeraakte mobiele telefoons - dingen kunnen verloren raken tijdens reizen. Wij staan naast u en bieden hulp bij het melden van verloren items en het ophalen ervan. We helpen zelfs met de processen voor het regelen van een vervangend paspoort en om contact op te nemen met de betreffende ambassade.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Online inchecken

Vanaf heden biedt AVIS de mogelijkheid aan om alvast vooraf in te checken. Het is niet verplicht om hier gebruik van te maken. In het onderstaande document vindt u een uitleg over het online inchecken.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips