Zoek op land, regio of reis

×

AVIS huurauto Portugal...

AVIS autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt sinds vele jaren samen met AVIS; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! AVIS heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van AVIS.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard op eigen naam. Deze wordt gebruik als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse.Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van Avis; Indien u de auto ophaalt bij het stadkantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Als u zich bij de balie meldt met de voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse. In de huurauto moet volgens de wetgeving een gevarendriehoek aanwezig zijn en voor alle inzittenden een veiligheidshesje. De inzittenden moeten een veiligheidshesje dragen en achter de vangrail gaan staan of aan de kant van de weg. Niemand mag in de gestrande auto blijven zitten

Om een auto te huren dient men:
- minstens tussen de 18 en 25 jaar oud te zijn, afhankelijk van de voorwaarden van het betreffende autoverhuurbedrijf;
- zich te kunnen legitimeren (identiteitskaart voor EU-ingezetenen of een geldig paspoort voor andere nationaliteiten)
- langer dan een jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Vergeet niet dat u ook in het bezit dient te zijn van een eigen creditcard als u een auto gaat huren.

Als u afkomstig bent uit een lidstaat van de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, zowel als uit die landen die het model rijbewijs dat in de Verdragen van
Genève of Wenen voorzien is, hebben goedgekeurd: is alleen een geldig rijbewijs vereist. Als de persoon afkomstig is uit een ander land dan de voornoemde landen, dient hij/zij in het
bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Daar de omstandigheden aan veranderingen onderhevig kunnen zijn, raden wij u aan indien u een auto heeft gehuurd contact op te nemen met het Portugese consulaat of de Portugese ambassade om deze bepalingen voor aanvang van de reis te controleren.

Minimum leeftijd

Alle bestuurders dienen minimaal 18 jaar te zijn en tenminste 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zolang u in het bezit bent van een geldig rijbewijs is er geen maximum leeftijd.

Maximum leeftijd

Er is geen maximum leeftijd van toepassing.

Rijbewijs

De bestuurder(s) dienen minimaal 1 jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Avis medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel. Er zijn op de verhuurkantoren ook Nederlandse versies van het huurcontract aanwezig zodat er geen misverstand kan ontstaan door de taal (vraag hiernaar).

Young Driver

Bestuurders in de leeftijd van 18 t/m 24 jaar zijn verplicht een toeslag te betalen. Deze toeslag betaalt u ter plaatse. Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Brandstof

U ontvangt de huurauto met een volle tank en heeft hierbij de volgende opties:
- Fuel up front: u koopt een volle tank benzine/diesel voordat u gaat rijden met de auto. Dat betekent dat u de auto niet volgetankt hoeft in te leveren. Er is geen teruggave van benzinekosten van toepassing.

- Pay on return: als u geen 'fuel up front' heeft gekocht, maar de auto toch niet met een volle tank kan inleveren, dan zal Avis dat voor u doen.
Hiervoor berekenen zij een service fee.

- Bring back full: u levert de auto met een volle tank in. De voordeligste optie is altijd om de auto zelf met een volle tank in te leveren.

E-Toll Management Device (tolkastje)

Uw AVIS huurauto is voorzien van een E-Toll Management Device. Dit tolkastje is automatisch geactiveerd en meet de gereden tol. Vanwege een wetsbesluit van de Portugese regering is een geactiveerd tolkastje vanaf 1 maart 2023 verplicht voor alle autoverhuurovereenkomsten/auto's. Het meebrengen van een eigen tolkastje is niet toegestaan.

Hoewel het kastje standaard geactiveerd is worden de kosten voor de huur pas aan u doorbelast op het moment dat u ook daadwerkelijk gebruik heeft gemaakt van een tolweg. Houdt u er rekening mee dat wanneer u een tol weg gebruikt in Portugal, en wanneer het gebruik van de tol wordt bevestigd, er een servicetoeslag van ca € 2,07 per huurdag, met een maximum van ca € 20,70 per huur in rekening wordt gebracht voor het huren van het E-Toll Management Device, plus de daadwerkelijk gereden tol. Deze kosten worden automatisch afgeschreven van uw creditcard.

Extra bestuurder

Er wordt een toeslag berekend voor extra bestuurders. Indien u kiest voor de all-inclusive service van AVIS, dan is een extra bestuurder inbegrepen in het tarief!

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen alleen ter plaatse worden geboekt en per creditcard worden betaald (obv beschikbaarheid).

- Kinderzitje
- Navigatie systeem (GPS)

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Airport pickup charge

De Airport Pick-Up Charge zijn de kosten die de verhuurmaatschappij rekent voor het klaarzetten van de huurauto op de luchthaven. Deze is standaard voor alle autohuur categorieën en wordt van tevoren aan u doorberekend. De verhuurmaatschappijen huren de parkeerplaatsen op het vliegveld en deze kosten worden (gedeeltelijk) doorbelast aan huurders d.m.v. de Airport Pick-Up Charge. Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Administratiekosten

In geval van schade en diefstal zijn er administratiekosten van toepassing. Dit geldt ook wanneer u All Inclusive autohuur heeft gekozen of wanneer u het eigen risico ter plaatse afkoopt. Bij bekeuringen zijn er administratiekosten van toepassing. Dit bedrag zal door Avis van uw creditcard worden afgeschreven. De bekeuring zelf ontvangt u rechtstreeks en dient u zelf te betalen aan de betreffende instantie.

Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Inclusief bij de standaard autohuur

Bij de standaard autohuur zitten de volgende items inbegrepen:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- CDW (gedeeltelijke schadeverzekering met eigen risico bij schade)
- TP (gedeeltelijke diefstalverzekering met eigen risico bij diefstal)
- VRF (kenteken registratietoeslag)
- Luchthaventoeslag
- BTW

Het eigen risico begint bij euro 1400 voor de kleinere categorieën en loopt op tot 6000 euro voor de luxere autohuurgroepen.

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse; Super CDW/TP, (Super)PAI, Windscreen Damage Waiver (WDW), Roadside Safety Net (RSN).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

All-inclusive service (optioneel bij te boeken bij uw boeking via onze website)

Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van de All Inclusive service van AVIS. Hiermee koopt u het eigen risico in geval van eventuele schade of diefstal af. Indien u ter plaatse de all-inclusive service alsnog wilt reserveren, dan kunnen er andere tarieven gelden. Het eigen risico voor de standaard huur begint bij 1400 euro voor de kleinere categorieën en loopt op tot 6000 euro voor de luxere autohuurgroepen. Wij raden al onze klanten aan om de AVIS all-inclusive service af te sluiten!

All-inclusive service is inclusief:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- Super CDW (volledige schadeverzekering met €0,- eigen risico bij schade*)
- Super TP (volledige diefstalverzekering met €0,- eigen risico bij diefstal*)
- VRF (kenteken registratietoeslag)
- WDW (Windscreen Damage Waiver)
- 1 extra bestuurder
- TAX
- Avis Quickpass (op beschikbare locaties)

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse indien All Inclusive geboekt; Super Personal Accident Insurance (Super PAI), Roadside Safety Net (RSN).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Zie de Terms & Conditions voor meer informatie en prijzen.

Uitleg optionele verzekeringen

Uiteraard kunt u ter plaatse aan de balie van AVIS een aantal aanvullende diensten afsluiten. Hieronder vindt u een korte uitleg van de diverse bij te boeken items.

Super CDW/TP:
Met Super CDW/TP is het eigen risico bij schade en diefstal volledig afgekocht (met uitzondering van de categorieën I, L en O. Hiervoor kan het eigen risico tot € 520,00 teruggedrongen worden met de All-Inclusive service). Wanneer er geen Super CDW/TP is inbegrepen in het tarief en niet ter plaatse is afgesloten dan bent u bij schade of diefstal verantwoordelijk voor het genoemde eigen risico bedrag.

WDW (Windscreen Damage Waiver):
Deze verzekering dekt ruitschade aan de auto. Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

RSN (Roadside Safety Net):
Met RSN bent u verzekerd tegen pechhulp in geval van een aantal situaties die niet bij de standaard pechhulp zijn inbegrepen (sleutel verloren, lekke band, lege accu, sleutel in auto opgesloten, zonder brandstof komen te staan). Heeft u geen RSN afgesloten, dan krijgt u nog steeds pechhulp, maar dan betaalt u het bedrijf dat de pechhulp verleent zelf (alleen in geval van de genoemde situaties, standaard pechhulp is altijd inbegrepen). Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

Super PAI:
Dit is een persoonlijke ongevallen verzekeringen voor de bestuurder en inzittenden. Hiermee verzekert de huurder zich van een uitkering voor medische kosten bij blijvende invaliditeit of overlijden, als gevolg van een ongeval. Super PAI is een aanvulling op de standaard PAI, welke reeds inbegrepen is in het tarief. Hierbij zijn de uit te keren bedragen in geval van medische kosten hoger dan bij standaard PAI. (Wij adviseren om voor vertrek na te gaan of de reis en/of zorgverzekering dit reeds dekt). Zie de Terms & Conditoins voor meer informatie en prijzen.

AVIS Travel Partner:
Avis biedt hulp en ondersteuning - en de toegewijde vertegenwoordigers staan 24/7 telefonisch of per e-mail voor u klaar om u te helpen bij het volgende: Vertaaldienst Waar u ook bent, onze vertaalservice is de hele dag beschikbaar en helpt u bij het maken van doktersaanpassingen of bij problemen met de hotelreservering. We bieden assistentie op maat, zodat u altijd op de hoogte blijft tijdens uw reis. Waarom tijd besteden aan het zoeken naar adressen of vluchtinformatie? We doen het voor u zodat u meer tijd heeft om van uw reis te genieten. We helpen ook met het vinden van geschikte medische zorgverleners zoals artsen, ziekenhuizen en apotheken. Verloren eigendommen Verloren koffers, gestolen creditcards, zoekgeraakte mobiele telefoons - dingen kunnen verloren raken tijdens reizen. Wij staan naast u en bieden hulp bij het melden van verloren items en het ophalen ervan. We helpen zelfs met de processen voor het regelen van een vervangend paspoort en om contact op te nemen met de betreffende ambassade.

Online inchecken (inbegrepen bij Avis All Inclusive)

Vanaf heden biedt AVIS, klanten die de Avis All Inclusive Service hebben afgesloten, de mogelijkheid aan om alvast vooraf in te checken. Het is niet verplicht om hier gebruik van te maken. In het onderstaande document vindt u een uitleg over het online inchecken.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips