Zoek op land, regio of reis

×

Autohuur Verenigd Koninkrijk...

Autohuur Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk werken wij zowel met Avis als met Sunny Cars samen. Op uw factuur ziet u terug waar de auto is geboekt.

Hieronder vindt u algemene huurvoorwaarden en informatie per maatschappij.

AVIS autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt sinds vele jaren samen met AVIS; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! AVIS heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van AVIS.

Sunny Cars autohuur Verenigd Koninkrijk

Naast Avis werken wij in het Verenigd Koninkrijk ook samen met Sunny Cars. Met een huurauto van Sunny Cars reist u zorgeloos tijdens uw vakantie. Met een huurauto op uw eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat u all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Alle verzekeringen die u nodig heeft tijdens uw autohuur zijn inbegrepen. Denk aan een extra WA-verzekering, een schadeverzekering en een diefstalverzekering.

Onderaan deze pagina leest u de algemene leveringsvoorwaarden van Sunny Cars.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. Deze wordt gebruikt als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse. Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van Avis; Indien u de auto ophaalt bij het stadkantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Als u zich bij de balie meldt met de voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse. In de huurauto moet volgens de wetgeving een gevarendriehoek aanwezig zijn en voor alle inzittenden een veiligheidshesje. De inzittenden moeten een veiligheidshesje dragen en achter de vangrail gaan staan of aan de kant van de weg. Niemand mag in de gestrande auto blijven zitten

Er bestaan een reeks verkeersveiligheidsregels die absoluut bekend dienen te zijn op het moment dat u in het Verenigd Koninkrijk gaat autorijden:
- U moet links rijden en rechts inhalen
- In het Verenigd Koninkrijk geldt dat de bestuurder van een voertuig zich altijd goed moet kunnen concentreren om veilig te kunnen rijden (geen harde muziek/eten/drinken etc).
- In Schotland is het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed 0,5 promille, in de rest van Verenigd Koninkrijk en in Noord-Ierland geldt een limiet van 0,8 promille.
- Het is verboden te rijden onder invloed van drugs.
- Het is in Engeland, Wales en Schotland strafbaar voor iedere inzittende van een auto om te roken in het bijzijn van een passagier onder de 18 jaar.
- Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden (ook bij file en rood licht).
- Er mag tijdens het rijden geen apparatuur met een scherm, zoals smartphone, tablet of dvd-speler, aanwezig zijn binnen het gezichtsveld van de bestuurder. Alleen navigatieapparatuur is toegestaan.
- U moet bij het naderen van een rotonde al de richting aangeven die u na de rotonde wilt volgen.
- Binnen de bebouwde kom is claxonneren verboden tussen 23.30 en 7.00 uur.
- Verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk hebben een milieuzone of een daarmee te vergelijken zone ingesteld of zijn dat van plan te doen. (Zie bijv. anwb.nl voor meer informatie)
- In een auto die is voorzien van veiligheidsgordels, moeten kinderen van 3 t/m 11 jaar die kleiner zijn dan 1,35 m, in een goedgekeurd en passend kinderzitje of op een goedgekeurde en passende zitting verhoger worden vervoerd.
- Kinderen onder de 3 jaar moeten in een goedgekeurd en passend kinderzitje worden vervoerd en mogen niet worden vervoerd in een voertuig waarin geen kinderzitje aanwezig is. Kinderen onder de 3 jaar mogen alleen zonder kinderzitje worden vervoerd op de achterbank van een taxi.
- Als een kind met de rug naar voren, voor in de auto, in een kinderzitje wordt vervoerd, moet de airbag uitgeschakeld zijn.
- Voor kinderen van 12 jaar en ouder of met een lengte van minimaal 1,35 m is een gewone autogordel voldoende.


Daar de omstandigheden aan veranderingen onderhevig kunnen zijn, raden wij u aan contact op te nemen met met de ambassade van het Verenigd Koninkrijk om deze bepalingen voor aanvang van de reis te controleren

Minimum leeftijd

Alle bestuurders dienen minimaal 23 jaar te zijn en tenminste 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Alle bestuurders van busjes en specifieke voertuigen dienen minimaal 25 jaar te zijn en tenminste 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. In het Verenigd Koninkrijk geld voor de premium voertuigen een minimum leeftijd van 30. Voor jonge bestuurders geldt een toeslag.

Maximum leeftijd

Chauffeurs tussen 75 en 79 jaar dienen regelmatig te rijden en een gezondheidsverklaring over de laatste 12 maanden van hun huisarts mee te nemen, alsmede een verklaring van hun Nederlandse verzekeringsmaatschappij dat er de laatste 5 jaar schadevrij is gereden. (Beide documenten in het Engels). De AVIS-medewerker kan vragen om mee te rijden om uw rijgedrag te beoordelen, waardoor het mogelijk is dat u de auto niet meekrijgt. Daarom kunnen wij helaas vanaf 75 jaar geen boekingen meer aannemen inclusief autohuur.

Rijbewijs

Om een auto te huren moet u minimaal, 23 jaar of ouder zijn en tenminste 3 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Als u afkomstig bent uit een lidstaat van de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, zowel als uit die landen die het model rijbewijs dat in de Verdragen van Genève of Wenen voorzien is, hebben goedgekeurd: is alleen een geldig rijbewijs vereist. Als de persoon afkomstig is uit een ander land dan de voornoemde landen, dient hij/zij in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Avis medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel. Er zijn op de verhuurkantoren ook Nederlandse versies van het huurcontract aanwezig zodat er geen misverstand kan ontstaan door de taal (vraag hiernaar).

One-way rentals

Het kan voorkomen dat er een one-way fee wordt berekend. Dit is afhankelijk van de locatie en kan alleen ter plaatse worden voldaan.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips