Zoek op land, regio of reis

×

AVIS autohuur Verenigd Koninkrijk...

AVIS huurauto Verenigd Koninkrijk

De autohuur in deze reis is gebaseerd op de kleinste autohuur categorie (Fiat 500 of gelijkwaardig). De auto is voorzien van 3 deuren, handgeschakelde versnelling, airconditioning en heeft plaats voor 1 koffer of 2 kleine tassen. Deze huurauto is geschikt voor maximaal 4 personen en is inclusief het all inclusive pakket, waarmee u alle verzekeringen afgekocht heeft.

Indien gewenst kunt u de huurauto hieronder upgraden naar een hogere autohuur categorie. De getoonde meerprijs is een totaalprijs.

AVIS autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt sinds vele jaren samen met AVIS; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! AVIS heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van AVIS.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. Deze wordt gebruikt als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse. Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van Avis; Indien u de auto ophaalt bij het stadkantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Als u zich bij de balie meldt met de voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse. In de huurauto moet volgens de wetgeving een gevarendriehoek aanwezig zijn en voor alle inzittenden een veiligheidshesje. De inzittenden moeten een veiligheidshesje dragen en achter de vangrail gaan staan of aan de kant van de weg. Niemand mag in de gestrande auto blijven zitten

Er bestaan een reeks verkeersveiligheidsregels die absoluut bekend dienen te zijn op het moment dat u in het Verenigd Koninkrijk gaat autorijden:
- U moet links rijden en rechts inhalen
- In het Verenigd Koninkrijk geldt dat de bestuurder van een voertuig zich altijd goed moet kunnen concentreren om veilig te kunnen rijden (geen harde muziek/eten/drinken etc).
- In Schotland is het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed 0,5 promille, in de rest van Verenigd Koninkrijk en in Noord-Ierland geldt een limiet van 0,8 promille.
- Het is verboden te rijden onder invloed van drugs.
- Het is in Engeland, Wales en Schotland strafbaar voor iedere inzittende van een auto om te roken in het bijzijn van een passagier onder de 18 jaar.
- Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden (ook bij file en rood licht).
- Er mag tijdens het rijden geen apparatuur met een scherm, zoals smartphone, tablet of dvd-speler, aanwezig zijn binnen het gezichtsveld van de bestuurder. Alleen navigatieapparatuur is toegestaan.
- U moet bij het naderen van een rotonde al de richting aangeven die u na de rotonde wilt volgen.
- Binnen de bebouwde kom is claxonneren verboden tussen 23.30 en 7.00 uur.
- Verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk hebben een milieuzone of een daarmee te vergelijken zone ingesteld of zijn dat van plan te doen. (Zie bijv. anwb.nl voor meer informatie)
- In een auto die is voorzien van veiligheidsgordels, moeten kinderen van 3 t/m 11 jaar die kleiner zijn dan 1,35 m, in een goedgekeurd en passend kinderzitje of op een goedgekeurde en passende zitting verhoger worden vervoerd.
- Kinderen onder de 3 jaar moeten in een goedgekeurd en passend kinderzitje worden vervoerd en mogen niet worden vervoerd in een voertuig waarin geen kinderzitje aanwezig is. Kinderen onder de 3 jaar mogen alleen zonder kinderzitje worden vervoerd op de achterbank van een taxi.
- Als een kind met de rug naar voren, voor in de auto, in een kinderzitje wordt vervoerd, moet de airbag uitgeschakeld zijn.
- Voor kinderen van 12 jaar en ouder of met een lengte van minimaal 1,35 m is een gewone autogordel voldoende.


Daar de omstandigheden aan veranderingen onderhevig kunnen zijn, raden wij u aan contact op te nemen met het Spaanse consulaat of de Spaanse ambassade om deze bepalingen voor aanvang van de reis te controleren

Minimum leeftijd

Alle bestuurders (van categorie A/B/C/E/I) dienen minimaal 23 jaar te zijn en tenminste 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
Alle bestuurders (van categorie D/F/G/H/J/K/L/M/N/O/P) dienen minimaal 25 jaar te zijn en tenminste 3 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Rijbewijs

Om een auto te huren moet u minimaal, 23 jaar of ouder zijn (cat A/B/C/E/I) en tenminste 3 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Als u afkomstig bent uit een lidstaat van de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, zowel als uit die landen die het model rijbewijs dat in de Verdragen van Genève of Wenen voorzien is, hebben goedgekeurd: is alleen een geldig rijbewijs vereist. Als de persoon afkomstig is uit een ander land dan de voornoemde landen, dient hij/zij in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Avis medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel. Er zijn op de verhuurkantoren ook Nederlandse versies van het huurcontract aanwezig zodat er geen misverstand kan ontstaan door de taal (vraag hiernaar).

Young Driver

Bestuurders jonger dan 25 jaar zijn verplicht een toeslag te betalen. Deze toeslag betaalt u ter plaatse en is £ 32,50 excl. BTW per dag,

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Brandstof

U ontvangt de huurauto met een volle tank en heeft hierbij de volgende opties:
- Fuel up front: u koopt een volle tank benzine/diesel voordat u gaat rijden met de auto. Dat betekent dat u de auto niet volgetankt hoeft in te leveren. Er is geen teruggave van benzinekosten van toepassing.

- Pay on return: als u geen 'fuel up front' heeft gekocht, maar de auto toch niet met een volle tank kan inleveren, dan zal Avis dat voor u doen.
Hiervoor berekenen zij een service fee.

- Bring back full: u levert de auto met een volle tank in. De voordeligste optie is altijd om de auto zelf met een volle tank in te leveren.

Extra bestuurder

Er is 1 extra bestuurder inbegrepen in de prijs. Indien u nog iemand wil toevoegen als bestuurder dient u hiervoor ter plaatse te betalen (£ 11 per etmaal).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen vooraf gereserveerd worden maar dienen altijd ter plaatse per creditcard te worden betaald.
- Kinderzitje verplicht voor kinderen onder 12 jaar of onder 135cm: £ 10,- incl. BTW per dag met een maximum van £ 70,- per huurperiode.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Administratiekosten

In geval van schade en diefstal zijn er administratiekosten van ca. £ 50,- excl. BTW van toepassing. Dit geldt ook wanneer u All Inclusive autohuur heeft gekozen of wanneer u het eigen risico ter plaatse afkoopt. Bij bekeuringen zijn er administratiekosten van toepassing van ca. £ 50,- excl. BTW. Dit bedrag zal door AVIS van uw creditcard worden afgeschreven. De bekeuring zelf ontvangt u rechtstreeks en dient u zelf te betalen aan de betreffende instantie.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief bij de standaard all inclusive autohuur

Bij de standaard all inclusive autohuur zitten de volgende items inbegrepen:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- WA verzekering
- SCDW (schadedekking met € 0,00 eigen risico bij schade*)
- STP (diefstaldekking met € 0,00 eigen risico bij diefstal*)
- WDW (ruitschadedekking)
- 1 extra bestuurder
- VRF (kentekenregistratietoeslag)
- BTW (=20%)

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse; Roadside Safety Net (RSN) en Avis Travel Partner Service.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Uitleg optionele verzekeringen

Uiteraard kunt u ter plaatse aan de balie van AVIS een aantal aanvullende diensten afsluiten. Hieronder vindt u een korte uitleg van de diverse bij te boeken items.

RSN (Roadside Safety Net):
Met RSN bent u verzekerd tegen pechhulp in geval van een aantal situaties die niet bij de standaard pechhulp zijn inbegrepen (sleutel verloren, lekke band, lege accu, sleutel in auto opgesloten, zonder brandstof komen te staan). Heeft u geen RSN afgesloten, dan krijgt u nog steeds pechhulp, maar dan betaalt u het bedrijf dat de pechhulp verleent zelf (alleen in geval van de genoemde situaties, standaard pechhulp is altijd inbegrepen). RSN kost € 5,- per dag, met een maximum van € 75,50 per huur.

AVIS Travel Partner:
Avis biedt hulp en ondersteuning - en de toegewijde vertegenwoordigers staan 24/7 telefonisch of per e-mail voor u klaar om u te helpen bij het volgende: Vertaaldienst Waar u ook bent, onze vertaalservice is de hele dag beschikbaar en helpt u bij het maken van doktersaanpassingen of bij problemen met de hotelreservering. We bieden assistentie op maat, zodat u altijd op de hoogte blijft tijdens uw reis. Lokale map Waarom tijd besteden aan het zoeken naar adressen of vluchtinformatie? We doen het voor u zodat u meer tijd heeft om van uw reis te genieten. We helpen ook met het vinden van geschikte medische zorgverleners zoals artsen, ziekenhuizen en apotheken. Verloren eigendommen Verloren koffers, gestolen creditcards, zoekgeraakte mobiele telefoons - dingen kunnen verloren raken tijdens reizen. Wij staan naast u en bieden hulp bij het melden van verloren items en het ophalen ervan. We helpen zelfs met de processen voor het regelen van een vervangend paspoort en om contact op te nemen met de betreffende ambassade.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

One-way rentals

Het mogelijk de auto op te halen bij locatie A en in te leveren bij locatie B in hetzelfde land. De fee bedraagt tussen de £20 en £70 en dient ter plaatse te worden voldaan. Wilt u de auto in een ander land inleveren dan kunnen wij de kosten hiervan voor u navragen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips