Style in Travel

7-daagse Fly-Drive De Drie Hoofdsteden

7-daagse fly-drive 'De Drie hoofdsteden van de Baltische Staten'

Maak kennis met Litouwen, Letland & Estland! Bezoek de hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn.

Uw reis start in de hoofdstad van Litouwen, Vilnius! Een aantal jaar geleden nog onbekend als toeristische bestemming, maar de afgelopen jaren ontwikkeld het toerisme er sterk. Het historische centrum staat, net als de andere twee hoofdsteden, op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In het historische centrum kunt u bijzondere gebouwen bewonderen, veelal in Gotische en Barok stijl. In de straten en aan de sfeervolle pleinen van het oude centrum kunt u veel restaurantjes vinden. Overige bezienswaardigheden zijn o.a. het KGB museum en het Paleis van de Groothertog.

Op ca. 30 minuten rijden van Vilnius kunt u een bezoek brengen aan het kasteel van Trakai. Een indrukwekkend middeleeuws kasteel gelegen op een klein eiland. Een ander uitstapje buiten de stad is Belmontas. Gelegen in een natuurrijke omgeving en u kunt er traditionele gerechten proeven!

De volgende bestemming is Riga gelegen aan de Golf van Riga (Oostzee). Eventueel kunt u via het stadje Kaunas en/of het indrukwekkende paleis van Rundale rijden

Riga is de grootste stad van de Baltische Staten. De natuurlijke grenzen van de oude binnenstad zijn aan de ene kant de rivier Dvina en aan de andere kant de grachten van Pilsetas. Hierdoor is het voor toeristen makkelijk navigeren in het oude centrum waar de meeste bezienswaardigheden zijn.

Riga staat vol met indrukwekkende gebouwen in verschillende stijlen, zoals Jugendstil en Art Nouveau. De meesten staan op de Werelderfgoedlijst. De oude binnenstad wordt gekenmerkt door pleintjes, stadsparken, imposante gebouwen (zoals de St. Peter’s kerk en de markthallen), vele restaurants en barretjes. Het stadsdeel aan de andere kant van de rivier is minstens zo indrukwekkend. Hier kunt u o.a. de oude houten arbeiderswoningen en het vrijheidsmonument bewonderen.

De laatste bestemming van uw reis is de hoofdstad van Estland, Tallinn! Een aanrader is om op de helft van uw route bij Parnu een stop in te lassen. Parnu is een badplaats en bekend kuuroord in Estland. Daarnaast kent Parnu een lange geschiedenis als Hanzestad en heeft het een middeleeuwse uitstraling.

Tallinn zal u verbazen. Een compleet andere stad dan Riga, maar misschien wel nog indrukwekkender! Tallinn ligt aan een baai van de Finse Golf en is iets moderner te noemen, dan de andere twee hoofdsteden van de Baltische Staten. Ook zal u opvallen dat de taal meer Scandinavische invloeden heeft, waar het in de andere landen meer op Russisch en Pools lijkt. Tallinn heeft twee verschillende delen, de moderne stad en de historische binnenstad. U betreedt het oude centrum via de hoofdingang met twee indrukwekkende Middeleeuwse torens. Het toerisme is de laatste jaren sterk gegroeid, waardoor er veel gezellige terrassen zijn in de Middeleeuwse straten en pleintjes te vinden zijn. De meeste gebouwen in de oude stad zijn gebouwd in de 13e en 14e eeuw. Het stadhuisplein en de Nevski kathedraal en het fort van Toompea zijn aanraders om te bezoeken. Vanaf de bovenstad heeft u een mooi uitzicht! Buiten het oude centrum is een bezoek aan het Kadriorg Paleis een aanbeveling.

Route:

Dag 1: Luchthaven Vilnius (ophalen huurauto) - Vilnius  
Dag 2: Vilnius    
Dag 3: Vilnius - Kaunas - Rundale - Riga
Dag 4: Riga
Dag 5: Riga - Sigulda - Parnu - Tallinn
Dag 6: Tallinn
Dag 7: Tallinn - Luchthaven Tallinn (afleveren huurauto)


Keuze uit 3- en 4-sterren accommodaties


3* hotels:
-
Vilnius: IBIS Style hotel of Art City Inn
- Riga: Hotel Janne of IBIS Style hotel
- Tallinn: Hotel Pirita Spa

4* hotels:
- Vilnius: Hotel Conti of Crown Plaza
- Riga: Hotel Islande, Rixwell Elefant hotel of Hotel Bellevue
- Tallinn: Hotel l'Ermitage, Hotel Ulemiste, Hestia Domina Ilmarine of Tallink City

Indien geen beschikbaarheid in het eerste hotel, dan reserveren wij voor u een van de alternatieve accommodaties.


Inclusief:

- Vlucht Amsterdam - Vilnius, Tallinn - Amsterdam
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- 6 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
- *6 etmalen autohuur categorie A (Mini Cooper o.g.)
- All-inclusive verzekering autohuur
- Inclusief parkeerkosten bij de hotels

* Omdat u de auto ophaalt in Litouwen en inlevert in Estland gelden er one-way kosten. Deze dient u ter plaatse te betalen. De kosten hiervoor zijn ca. € 225,- (onder voorbehoud van wijzigingen). Kunt u ook langer reizen? Kijk dan naar onze 11 of 12-daagse reizen zonder one-way kosten voor de autohuur.

U kunt kiezen uit vertrek vanaf Amsterdam met KLM / Air Baltic. Bij deze reis is een categorie A auto (Mini Cooper of gelijkwaardig) inbegrepen, indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

7-daagse Fly-Drive Vilnius - Riga - Tallinn

Bijzonderheden

3* hotels:
-
Vilnius: IBIS Style hotel of Europa City
- Riga: Hotel Janne of IBIS Style hotel
- Tallinn: Hotel Pirita Spa

4* hotels:
- Vilnius: Hotel Conti of Crown Plaza
- Riga: Hotel Monika of Hotel Bellevue
- Tallinn: Hotel l'Ermitage of Hestia Domina Ilmarine of Tallink City

Indien geen beschikbaarheid in het eerste hotel, dan reserveren wij voor u een van de alternatieve accommodaties.


Vluchten
U mag op deze vluchten handbagage meenemen in de cabine. Via de website van de luchtvaartmaatschappij kunt u terug lezen welke eisen er worden gesteld aan de handbagage.


Ruimbagage is in de meeste gevallen niet gratis. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen en u reist met Transavia, dan kunnen wij dit tot 2,5 week voor vertrek (tegen een toeslag) voor u reserveren. Indien u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegt, ga dan naar de website van de luchtvaartmaatschappij en bekijk de mogelijkheden.


Autohuur
Bij deze reis is standaard een categorie A auto inbegrepen, indien gewenst kunt u deze upgraden. Uw huurauto is standaard inbegrepen met een all-inclusive verzekering (geen eigen risico bij schade en/of diefstal). Meer informatie over de autohuur leest u hier: www.styleintravel.nl/autohuur-baltische-staten

Exclusief:
EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden. Indien u in een appartement of soortgelijke accommodatie verblijft, dan kan het voorkomen dat er door de accommodatieverschaffer, ter plaatse, meerkosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld eindschoonmaak.

riga-overview

Baltische Staten

De Baltische Staten hebben een rijke geschiedenis en met name de drie hoofdsteden zijn hoogtepunten tijdens uw reis. De oude binnensteden van Tallinn, Riga en Vilnius hebben een uniek karakter met gebouwen in verschillende stijlen (middeleeuws, art nouveau en barok). Ook het landschap en natuur is er prachtig, zoals de mondaine badplaats Jurmala, het natuurpark bij Sigulda en het eiland Saaremaa. De veelzijdigheid zal u verrassen!

Riga

Tallinn

Vilnius

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt