Zoek op land, regio of reis

×

Belgisch-Limburg...

Belgisch Limburg

Belgisch-Limburg vindt u in het noordoosten van het land wat grenst aan Nederland. Het bestaat uit vijf streken: Hasselt, Haspengouw, Maasland, Voerstreek en de Limburgse Kempen. Deze vijf streken zorgen voor variatie en plezier.

Hasselt is de hoofdstad van de provincie Limburg en heeft u veel te bieden. Kom achter de geschiedenis van Hasselt in het stadsmuseum ‘Het Stadsmus’. Bezoek ook het prachtige Sint-Quintinuskathderaal met indrukwekkende kunstwerken. Én vergeet niet om langs de unieke street art kunstwerken te wandelen. Deze kunt u gratis en voor niks bewonderen op de muren van veel gebouwen.

Ontdek Haspengouw waar u de grootste fruitstreek van West-Europa treft. Bezoekt u Haspengouw in April? Dan heeft u geluk want in deze maand worden de duizenden fruitbomen omgetoverd tot enorme bloesemboeketten. Het is een streek vol voorjaarsbloesems, waar u de lente haast kunt ruiken.

Ook in Maasland heeft u geen tijd om u te vervelen. Wandel bijvoorbeeld langs het prachtige Borgitter kasteel. Dit kasteel is in classicistische stijl gebouwd in de 18e eeuw. Daarnaast kunt u een bezoekje brengen aan de historische markt van Maaseik, of neem een kijkje in een van de vele winkeltjes.

De Voerstreek is een kleine regio waarbij u soms het gevoel heeft alsof u in Frankrijk bent. De ongerepte natuur vol met bossen heuvels en riviertjes maakt de regio erg authentiek. De perfecte streek voor een heerlijke wandeling. Daarnaast kunt u ook het Natuurreservaat Altenbroek bezoeken, waar zich een prachtig landschap bevindt met asymmetrische dalen.

En dan als laatst de Limburgse Kempen. Door de prachtige omgeving is de streek ideaal voor wandelingen of fietstochten. Daarnaast kunt u meer te weten komen over het mijnverleden van Beringen bij Be-Mine, u kunt diverse musea bezoeken zoals het Grevenbroekmuseum of het Bruegelmuseum óf bekijk een van de vele kerken en kathedralen zoals de Mijnkathedraal.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips