Zoek op land, regio of reis

×

Blog Noord-Ierland...

Beleef Noord-Ierland

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

"De Causeway-kustroute is één van de mooiste routes, en wanneer je hier rijdt weet je ook gelijk waarom. Deze route begint in Belfast en loopt via de kustweg door de 9 Glens of Antrim, waar je slingerend rijdt tussen pittoreske dorpjes en onvergetelijke landschappen. Glenarm Castle was de thuisbasis van burggraaf Dunluce en zijn familie en werd gebouwd in 1636. Het huidige kasteel is reeds 400 jaar in handen van de familie McDonnell. The Walled Garden is een van de Ierse oudste ommuurde tuinen.
Rathlin Island ligt op zo’n 10km van de kust en er wonen ongeveer 140 mensen. Omdat er zo weinig mensen wonen, zijn er ook maar weinig auto’s kan je hier heerlijk rustig wandelen. Ook de fiets of een bus zijn hier populair. Wij bezochten met de bus de vuurtoren van Rathlin West waar ook het RSPB NI Seabird Center zit. De vuurtoren is ingebouwd tussen de rotsen en heeft een unieke constructie. Vanuit hier heb je een spectaculair uitzicht op de kustlijn van Noord-Antrim. Rathlin Island West is de thuisbasis van de grootste zeevogelkolonie van het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 250.000 vogels zoals stormvogels, papegaaiduikers en alken. Uiteraard moet je ook een beetje geluk hebben, want hoewel het seizoen voor de papegaai-duikers net was begonnen waren ze er vanwege het stormachtige weer van de dagen ervoor niet aanwezig. Een fijne plek voor de lunch is de Manor House, vanuit het restaurant heb je uitzicht over de haven, waar ook zeehonden te zien zijn. Na de lunch heb ik ervoor gekozen om nog een stuk te wandelen voordat we weer terug met de boot gingen.

In Derry hebben wij een wandeling gemaakt over de stadsmuren onder begeleiding van een gids.Deze muren staan hier al sinds 1613 en zijn nog in originele staat. Deze Legen-Derry tour geeft een goede indruk van de stad. Heel indrukwekkend is een bezoek aan The Siege Museum waar je een permanente tentoonstelling kunt bezoeken over de geschiedenis van het Beleg van Londonderry en van de Associated Clubs of the Apprentice Boys of Derry. Craft Village ligt in het hart in van de ommuurde stad. Je vindt hier talloze winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes die zorgen voor een bijzondere sfeer. Een bijzonder en vaak handgemaakte souvenir kan je hier zeker vinden. Lekker lunchen doe je bij Soda & Starch.
Tenslotte stond er een bezoek aan het Seamus Heaney Homeplace op het programma. Seamus Heaney was een Noord-Iers dichter, toneelschrijver en vertaler. In 1995 werd hij uitgeroepen tot winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur. In dit museum/literair centrum vind je de erfenis van Seamus Heaney."

Klik hier om gelijk naar ons reisaanbod te gaan.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips