Style in Travel

Atlantic Canada Essentials

Zie het beste van Atlantisch Canada! Tijdens deze korte reis krijgt u een goede indruk van de provincies Nova Scotia en New Brunswick. Een afwisselende reis langs slaperige vissersdorpjes, door mooie natuurgebieden en over bijzondere kustroutes.

Dag 1: Amsterdam - Halifax
U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt naar Halifax. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt naar uw hotel in het centrum.

Overnachting: Atlantica Halifax of gelijkwaardig

Dag 2: Halifax
De hele dag in Halifax. Halifax was vroeger de toegangspoort tot Canada. Het is moderne stad, maar de sporen van het verleden zijn er nog terug te vinden in de houten huizen en Victoriaanse parken. De vijf universiteiten maken van Halifax een levendige studentenstad. Ook nu is de haven nog bedrijvig, met schepen variërend van zeilschepen tot marinefregatten. Langs de haven loopt nu een wandelpromenade, langs oude pakhuizen, musea en restaurants.

Overnachting: Atlantica Halifax of gelijkwaardig.

Dag 3: Halifax - Western Shore/Mahone Bay
De verborgen havens en baaien omringd door rotsen maken de zuidkust van Nova Scotia tot een toevluchtsoord voor piraten en smokkelaars. U rijdt vandaag over een mooie kustweg langs het veel gefotografeerde vissersdorpje en het elegante plaatsje Chester. In Mahone Bay en Lunenburg vindt u nog veel gebouwen uit de 18e eeuw. Het oude centrum van Lunenburg staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Overnachting: Atlantica Hotel & Marina Oak Island of gelijkwaardig

Dag 4: Western Shore/Mahone Bay - Kejimkujik National Park
Op weg naar Kejimkujik National Park. Dit park, dat ooit het leefgebied was van de M’kmaq-indianen, omvat meren, rivieren en uitgestrekte bossen. U kunt hier heerlijk wandelen of waarom probeert u niets een kanotocht over een van de oudste kanoroutes van Noord-Amerika.

Overnachting: Whitman Inn of gelijkwaardig

Dag 5: Kejimkujik National Park - Wolfville
De Annapolis Valley is het oudste bewoonde deel van Canada. Niets voor niets, want dit is een van de vruchtbaarste landbouwgebieden van Oost-Canada. U vindt er nog de grote houten landhuizen van oude landeigenaren. Dit gebied staat bekend om de uitgebreide diners met kreeft. U bezoekt u de Grand Pre Winery voor een rondleiding en wijnproeverij (inbegrepen).

Overnachting: Blomidon Inn of gelijkwaardig

Dag 6: Wolfville - Moncton
U komt in de provincie New Brunswick en passeert het gebied Bay of Fundy, waar u de hoogste getijdeverschillen kunt aanschouwen. Bij eb is het droogggevallen gebied een Mekka voor vogels. Enkele uren later bedekt een 12 meter diepe zee het gebied. De komende 2 nachten verblijft u in Moncton.

Overnachting: Rodd Moncton of gelijkwaardig

Dag 7: Fundy National Park
De hele dag in Fundy National Park. Dit beschermde natuurgebied omvat steile kliffen, heldere rivieren en eindeloze bossen met fantastische wandelpaden. Bij Hopewell Rocks kunt u het fenomeen van de getijdeverschillen het best aanschouwen. Bij eb wandelt u over de bodem van de baai langs de eilanden die als bloempotten uit de zeebodem oprijzen. Elke 6 uur worden ze bijna bedekt door het water.

Overnachting: Rodd Moncton of gelijkwaardig

Dag 8: Moncton - Tatamagouche
U gaat verder naar Shediac, de ‘kreeftenhoofdstad van de wereld’. Hier kun u een optionele excursie maken met een kreeftvisser. Vlakbij Cape Tormentine ziet u de 13 kilometer lange Confederation Bridge, die Prince Edward Island met het vasteland verbindt. Vandaag staat ook het nieuwste Werelderfgoed op het programma. Bij Joggings zijn sporen van miljoenen jaar oude diersoorten gevonden. Ook ligt hier amethist en agaat op de stranden.

Overnachting: Train Station Inn of gelijkwaardig

Dag 9: Tatamagouche - Baddeck
U rijdt door het heuvelachtige oosten van Nova Scotia, langs kleine rivieren die op veel plaatsen ingedamd zijn door bevers. Vervolgens bereikt u Cape Breton Island. Baddeck, aan de oever van Bras d’Or Lake is uw overnachtingsplaats voor de komende 2 nachten. Hier bracht ook Alexander Bell, de uitvinder van de telefoon, zijn zomers door.

Overnachting: Hunter’s Mountain Chalets of gelijkwaardig

Dag 10: Cabot Trail
De Cabot Trail is een van de meest geliefde routes in Canada. De weg volgt een indrukwekkende kustlijn vanaf zeeniveau tot een hoogte van 500 meter. Watervallen klateren vlak langs de weg naar beneden. De kans is groot dat u onderweg elanden ziet en wellicht ziet u ook walvissen voor de kust. U kunt een (optionele) bootexcursie maken op zoek naar deze bijzondere dieren.

Overnachting: Hunter’s Mountain Chalets of gelijkwaardig

Dag 11: Baddeck - Halifax
Als u geinteresseerd ben in geschiedenis, dan raden wij u aan een uitstapje te maken naar het Fortress of Louisburg, het sterkste Franse fort dat in Noord-Amerika werd gebouwd, In het zomerseizoen doen acteurs hier de 18e eeuw herleven. De Marine Drive leidt u terug naar Halifax voor de laatste overnachting.

Overnachting: Atlantica Hotel Halifax of gelijkwaardig

Dag 12: Halifax - Amsterdam
U rijdt terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 13: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Atlantica Hotel Halifax

Atlantic Canada Essentials

Tijdens deze fly-drive logeert u in goede 3 sterren hotels.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

 • Halifax: Atlantica Hotel Halifax of gelijkwaardig
 • Western Shore/Mahone Bay: Atlantica Hotel & Marina Oak Island of gelijkwaardig
 • Kejimkujik NP: Whitman Inn of gelijkwaardig
 • Wolfville: Blomidon Inn of gelijkwaardig
 • Moncton: Rodd Moncton of gelijkwaardig
 • Tatamagouche: Train Station Inn of gelijkwaardig
 • Baddeck: Hunter’s Mountain Chalets of gelijkwaardig
 • Halifax: Atlantica Hotel Halifax of gelijkwaardig
 • atlantic-canada-charms-7

  Atlantisch Canada

  Inbegrepen
  - retourvlucht Amsterdam - Halifax (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 11 dagen autohuur Hertz, type compact op basis van all-inclusive
  - hotelovernachtingen op basis van logies
  - wijnproeverij en rondleiding bij de Grand Pré Winery
  - Engelstalige routebeschrijving

  Niet inbegrepen
  - overige maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen

  2018 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt