Zoek op land, regio of reis

×

Campings in Canada...

Campings in Canada

Er zijn duizenden campings in heel Canada. We raden u, ondanks dit grote aantal campings. ten zeerste aan om uw campings voor uw camperreis Canada van tevoren te boeken. Allereerst, als u in juli - augustus reist, bent u hier in het hoogseizoen. In het hoogseizoen is het, zeker als u in de nationale parken of bij populaire bezienswaardigheden wilt overnachten, essentieel om van tevoren te reserveren. Als u tot het laatste moment wacht, is er mogelijk niets beschikbaar. Ten tweede, zelfs als u buiten het hoogseizoen reist, is het beter om uw reisschema van tevoren te plannen en uw campings te reserveren voordat u van huis gaat. U wilt uw kostbare vakantietijd immers niet besteden aan het zoeken naar slaapplaatsen!

Campings in Canada zijn ingedeeld op basis van het aantal beschikbare services. Op campings buiten nationale parken heeft uw camper meestal aansluiting op water, elektriciteit en riolering (zgn full hookup). Vaak zijn er extra voorzieningen zoals een zwembad, wasserette, campingwinkel en wifi. Dit zijn vaak de duurste campings. Campings die midden in de natuur liggen (vaak in nationale parken) hebben minder voorzieningen, maar zijn ook goedkoper. Er is vaak wel een fill- & dumpstation, waar je afvalwater kunt lozen en vers water kunt aanvullen. Soms zijn er op natuurcampings toiletgebouwen (soms met douches) en wasbakken aanwezig.
Een camping kost $ 40 tot $ 90 per nacht, afhankelijk van het seizoen, de bestemming en het aantal services.

Wild kamperen is in Canada slechts beperkt toegestaan. Het is sowieso verboden in de steden en in de nationale en provinciale parken. In andere gebieden is het soms wel toegestaan, mits u toestemming heeft van de eigenaar van het land. Aangezien de gebieden in Canada vaak uitgestrekt zijn, kan het een uitdaging zijn om de eigenaar van een bepaald stuk land te achterhalen. Om die reden raden wij u aan altijd op een campground te verblijven.

Camperreizen met vooraf gereserveerde campings

Style in Travel helpt u u graag met het reserveren van uw campground. Deze service bieden wij in West-Canada. Wij stippelen dan met u de route uit en reserveren alvast uw campgrounds in West-Canada. Volgens een vaste route of een route op maat. Ook ontvangt u dan van ons een Nederlandstalig routeboek voor uw reis, alsmede een handige app.

Routeadvies bij uw camperreis!

Henk Speelman, routespecialist

Boekt u uw camperreis door West-Canada bij Style in Travel, dan adviseer ik u graag over de beste route en de mooiste campings. Samen met mijn vrouw Herma heb ik al meerdere malen door West-Canada gereisd. Ik help u dan ook graag met het uitstippelen van de mooiste route voor uw reis. Dat kan bij ons thuis (omgeving Rotterdam) of op kantoor bij Style in Travel!
Uiteraard is deze service gratis, als u bij Style in Travel een camperreis boekt.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips