Zoek op land, regio of reis

×

Cork...

Cork

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Ik vertel u graag over de stad Cork en enkele bezienswaardigheden in de directe omgeving. Cork is ook tevens de stad waar ik enige tijd met veel plezier heb gewoond.

Gemoedelijk Cork
Cork is de 2e stad van Ierland en heeft een gemoedelijke sfeer. De vriendelijke Corkonians houden van hun stad en helpen u graag, wat er misschien ook opvalt is het grote aantal (jonge) buitenlanders. In Cork bevindt zich een internationale school om Engels te leren, maar ook bevinden zich hier een groot aantal internationale bedrijven met hun contact centra. Het leven is hier relaxed, zonder veel gedoe.

Bezienswaardigheden
Het oude centrum wordt omringd door de rivier Lee. Het stadscentrum is makkelijk te belopen en je vindt hier de English Market, een gezellige overdekte markthal met op de eerste verdieping een restaurant. Ervaar de akelige, 19e eeuwse geschiedenis van de Cork City Gaol (de oude gevangenis), luidt de Shandon Bells, breng een bezoek aan de Saint Fin Barr's Cathedral en ontdek de prachtige universiteit.

In de straten; Oliver Plunkett street en St. Patrick street, treft u overdag vele straatmuzikanten, in de avond gaat de muziek naar binnen en kunt u genieten van (live) muziek, een pint donker bier (zoals Beamish of Murphy's) en prima eten. Een fijn restaurant in Cork voor goed en betaalbaar eten is voor mij Amicus in Paul street.

Pubs in Ierland
Een bijzonder leuke pub, Siné, bevindt zich op Coburg Street waar al sinds de jaren 70 Ierse traditionele muzieksessies plaatsvinden. Als je in Ierland bent moet je minstens 1 keer een live sessie meemaken. Andere suggesties zijn Crane Lane, the Oval en Franciscan Well Brewery & Brewpub.

Een pub in Ierland is ook wat anders dan een kroeg bij ons. Zo kan je op elk moment van de dag naar de pub en eet je in de meeste pubs ook een prima pub menu.

Omgeving Cork, nog zoveel moois te zien
Op zo’n 10 kilometer van Cork stad ligt het prachtige Blarney Castle. Het kasteel is schitterend gelegen en vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Daarnaast wordt er gezegd dat degene die de 'Blarney Stone' kust de 'gave van welsprekendheid' krijgt. Of ik het kussen van de steen zal aanraden is een ander verhaal. Rondom het kasteel ligt een park met prachtige tuinen en kan je hier in één van de bijgebouwen ook genieten van een lekker hapje en of drankje.

Verder zijn in de omgeving Kinsale, Spike island en Cobh een must see.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips