Zoek op land, regio of reis

×

Costa Blanca...

Costa Blanca

De Costa Blanca is vooral geliefd om haar stabiele klimaat. Ten noorden van Alicante komen de bergen tot dicht aan de zee, maar ten zuiden van het gebied is het land vlakker.

Alicante is een prachtige stad met een charmante palmenboulevard, mooie winkels en goede zandstranden. Playa de San Juan, op 5 km van Alicante heeft een mooi en breed zandstrand. 32 km ten noorden van Alicante ligt het kleurrijke vissersdorpje Villajoyosa en 10 km verder vindt u Benidorm, een typische toeristenplaats met twee prachtige stranden, een gezellige boulevard en talloze terrassen. Calpe, ca. 60 km ten noorden van Alicante, ligt in een prachtige baai met de beroemde Peñon de Ifach, aan de rand van een natuurreservaat. Een grote jachthaven en mooie stranden vindt u in Denia, ca. 97 km ten noorden van Alicante.

De beste reistijd voor de Costa Blanca

Aan de Costa Blanca kunt u het hele jaar door genieten. Voor een zonvakantie zijn de maanden juni tot en met augustus aan te raden, met een gemiddelde temperatuur tussen de 27 en 32 graden. Dan is de kans op neerslag ook het kleinst, deze wordt vanaf september groter. In de lente begint de temperatuur al op te lopen, en bent u de grote drukte nog voor, wat ook de ideale periode is om te wandelen. Een stedentrip naar Girona kan het hele jaar door, maar met de hoge temperaturen in de zomer is het af te raden.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips