Zoek op land, regio of reis

×

Costa de la Luz...

Costa de la Luz

Tussen Gibraltar en de grens met Portugal ligt de Costa de la Luz. Deze regio wordt gekoesterd door een warme, uitbundig schijnende zon en wordt omspoeld door het water van de Atlantische Oceaan. Deze regio is voorzien van onafzienbare, goudkleurige stranden, dichte dennenbossen en schilderachtige, witte vissersdorpjes.

Tussen Gibraltar en de grens met Portugal ligt de Costa de la Luz. Deze regio wordt gekoesterd door zijn warme, uitbundig schijnende zon en wordt omspoeld door het water van de Atlantische Oceaan. Deze regio is voorzien van onafzienbare, goudkleurige stranden, dichte dennenbossen en schilderachtige, witte vissersdorpjes.

De havensteden Huelva en Cadiz, die een roemrijk zeevaart-verleden hebben, heeft u binnen handbereik. Het internationale toerisme is hier nog niet doorgedrongen. Plaatsen als Zahara de los Atunes, Rota en Chipiona zijn oorspronkelijk vissersdorpen, waar vooral het Spaanse toerisme tot ontwikkeling is gekomen.

Chiclana de la Frontera is een aardig, typisch Andalusisch stadje, maar is vooral aantrekkelijk vanwege het prachtige 9 km lange Barbarosa strand, 7 km buiten de stad. Maria is een vissersplaats op ca. 20 km van Jerez en 110 km van Sevilla. Het is een plaats die onder wijn- en sherrykenners een bekende klank heeft, vanwege haar vele bodega’s, en het beschikt bovendien over drie fijne zandstranden. De beroemde ‘manzanilla’, een heldere, lichte, droge wijn, komt uit San Lucar de Barrameda. De urbanisatie Matalascanas ligt op ca. 100 km van Sevilla, aan de rand van het prachtige natuurreservaat Coto Donana in de provincie Huelva aan een enorm zandstrand. Ayamonte is een typisch Andalusisch stadje met veel bedrijvigheid. Vanuit deze plaats kan men Portugal bezoeken via de veerpont over de Guadiana rivier of via de brug even verderop.

Het grootste en beroemdste Nationale Park van Spanje, Coto Donana, bestrijkt ca. 50.000 ha in de delta van de rivier Guadalquivir. In dit natuurgebied komen veel dieren voor die in de rest van Europa worden bedreigd. Het gebied bestaat uit moerassen (marismas), zandvlaktes, duinen en meren. De flora bestaat onder andere uit de pijnboom, kurkeik, wilg, populier, es en rozemarijn in de duinen. Aan fauna biedt dit gebied onder andere de lynx, damhert, everzwijn, adder, reiger, lepelaar, valk, duif, purperhoen, flamingo en arend. Het park kan uitsluitend met begeleiding worden bezocht en er zijn dagelijks excursies per jeep. De ingang van het park ligt op de weg van Matalascañas en El Rocio.

De beste reistijd voor de Costa de la Luz

Als u op zoek bent naar een zonvakantie naar Costa de la Luz, dan reist u het beste van mei tot en met oktober. In deze periode is de temperatuur aangenaam en valt er weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur is 26 graden, bijvoorbeeld in juli, en de koudste maand is januari, met ongeveer 15 graden.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips