Zoek op land, regio of reis

×

Paphos...

Paphos

In Paphos, gelegen in het zuidwesten van Cyprus, vindt u een ideale combinatie van het heden en het verleden. Het gezellige centrum van Paphos is gesitueerd rondom de haven waar u winkels, terrassen en cafés vindt. Het verleden is in deze stad eveneens volop aanwezig. U vindt hier de eeuwenoude Koningsgraven, opgravingen en de mozaïeken. Paphos biedt kleine stranden; voor de mooie en grotere stranden is Coral Bay een aanrader!

Ten noorden van Paphos vindt u het Akamas natuurgebied. Het Akamas National Park ligt aan de westkust van Cyprus en is het belangrijkste natuurgebied van het eiland. Het gebied omvat een oppervlakte van 230 vierkante kilometer met valleien, kloven en brede zandbaaien. Akamas biedt een grote diversiteit aan flora en fauna. De Europese Raad heeft het gebied opgenomen in zijn mediterraan beschermingsprogramma. Het gebied leent zich uitstekend voor wandelingen. Bijzonder is de Avakas Kloof, een 3 kilometer lange kloof, die in de zomermaanden redelijk goed begaanbaar is. De kloof is een van de natuurwonderen op Cyprus, welke is ontstaan als gevolg van watererosie. In de zomermaanden is de kloof goed begaanbaar, echter in de wintermaanden is de waterstand te hoog en kan de kloof niet betreden worden. Het wandelen door de kloof is echter niet zonder gevaar. Zo nu en dan kunnen er losliggende stenen naar beneden rollen, wees alert tijdens uw wandeling!

Een bezoek aan de dorpen Latchi en Polis is zeker een aanrader! Latchi is een klein vissersdorp met een gezellige haven, waar de vissers iedere morgen de vangst van de dag binnen brengen. Polis is een stadje met een autovrij centrum en schilderachtige natuurstenen gebouwen. Bezoek de Agios Andronikos kerk, gelegen vlakbij het stadsplein, met zijn 16e-eeuwse muurschilderingen of dwaal door de straatjes van dit stadje en geniet van een drankje of een maaltijd op een van de terrassen.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips