Zoek op land, regio of reis

×

Dublin...

Dublin

Dayle Heilijgers, Reisspecialist

Begin december 2023 hebben wij met het team van Style in Travel Dublin bezocht als afsluiting van een goed jaar.

Welkom in Dublin, een stad die net zo intiem is als een dorp en net zo vriendelijk als een Ierse pub.
Op vrijdagochtend zijn wij met KLM vertrokken naar Dublin, en toen we aankwamen was het tijd om te lunchen bij The Old Storehouse in de bekende wijk Temple Bar. Een leuke plek waar u een drankje kunt doen of eten (de fish & chips is een aanrader!) met vanaf de middag live muziek en veel gezelligheid.

Teeling's Distillery, Ierse Whiskey
We hadden deze stevige lunch nodig, want daarna gingen we naar Teeling’s Distillery, waar we een rondleiding hebben gehad en een proeverij met de enige echte meneer John Teeling. Meneer Teeling wordt beschouwd als de vader van de Ierse whiskeyrenaissance, een vriendelijke man die met passie en trots over het bedrijf en de stad sprak. De rondleiding eindigde bij de kluis, waar we 4 belangrijke whiskeyvaten aantroffen. Drie whiskeyvaten waren gevuld op de dag dat meneer John Teeling zijn kleindochters kreeg, en deze zullen ze cadeau krijgen op hun 21ste verjaardag. Ik kan me slechtere cadeaus voorstellen. Het laatste vat is zeer belangrijk voor de whiskeygeschiedenis in Dublin, omdat dit de eerste batch whiskey is die in bijna 50 jaar in Dublin is gedistilleerd op de Newmarket.

Iveagh Garden een prachtig hotel
Wij verbleven in Hotel Iveagh Garden, waar Monique van onze Groepsafdeling eerder al heeft overnacht tijdens eerdere groepsreizen naar Ierland. Een fijn 4-sterrenhotel in het hart van de stad, op loopafstand van de winkelstraten Grafton Street en Henry Street, en op korte afstand van veel bezienswaardigheden.

Stadstour Dublin
Na een goed ontbijt zijn wij zaterdagochtend begonnen met het verkennen van de stad onder begeleiding van een gids. De gids nam ons mee door de geschiedenis van Ierland en Dublin. We begonnen bij het St. Stephen’s Green-park, liepen langs het regeringsdepartement van de Taoiseach (de premier van Ierland), de National Gallery, Trinity College, en het standbeeld van de fictieve visverkoopster Molly Malone, bekend van het officieuze volkslied van Dublin en opgevoerd door vele bekende artiesten zoals Johnny Logan, U2 en The Dubliners.

Vrije tijd in Dublin
In de middag, na de lunch bij The Hairy Lemon, hadden wij vrije tijd en zijn wij ons gaan opsplitsen. De ene groep heeft het Rock'n'Roll-museum bezocht, terwijl anderen het interessante EPIC Museum hebben verkend. U reist in het museum door de tijd en maakt kennis met de geschiedenis van de Ierse emigratie. Meer dan 70 miljoen mensen wereldwijd zijn van Ierse afkomst. De rest van de groep ging op pad om de stad verder te ontdekken. Het was de eerste dag dat de kerstmarkt bij Dublin Castle openging en hoewel ik graag met een aantal collega’s daarheen wilde gaan, bleef de kerstmarkt vanwege de harde wind gesloten. Vervolgens zijn we een rondje gaan lopen langs verschillende bezienswaardigheden en de winkelstraat. De avond, na het diner in Brasserie Sixty6, hebben we afgesloten met een drankje en een dansje in de pub.

Op weg naar huis
Na (voor mij) een korte nacht was het alweer tijd om in te pakken, en in de middag zijn wij met nieuwe indrukken voldaan naar huis gevlogen. Het was mijn eerste keer in Dublin, een stad die al een tijdje op mijn lijstje stond. In de kerstperiode heeft deze oude stad iets magisch door zijn versiering en Christmas Carols. Dit smaakte voor mij naar meer, en ik ben benieuwd naar wat de rest van het land te bieden heeft.

Klik hier om gelijk naar ons reisaanbod te gaan.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips