Zoek op land, regio of reis

×

Noord-Jutland...

Het meeste noordelijke stukje van Denemarken is Noord-Jutland. U vindt hier strand, duinen, de zee, een overweldigende natuur, rust en ruimte. Maak een wandeling langs de kilometerslange stranden of ontdek het gebied per fiets. Bezoek de havens en eet een visje in een lokaal restaurant.

Langs de kust van Noord-Jutland verslindt het duinzand langzaamaan allerlei bouwwerken. De vuurtoren van Rudbjerg Knude werd onlangs zelfs verder landinwaarts geplaatst, om te voorkomen dat deze in zee zou storten. Vlakbij Skagen in het uiterste noorden kunt u Den Tilsandede Kirke zien, die langzaamaan onder het duinzand verdwijnt. Vlakbij ligt ook de enorme zandwoestijn van Råbjerg Mile, die jaarlijks zo’n 15 meter opschuift. Beklim de duin voor een mooi uitzicht, tot aan Skagen, op de noordelijkste punt van Jutland.

De beste stranden van Noord-Jutland zijn te vinden bij Blokhus en Løkken, die zij aan zij aan de westkust liggen. Zowel Løkken als Blokhus zijn populaire vakantiebestemmingen. Tijdens de zomer komen deze twee plaatsen echt tot leven en is dit de plek voor goede visrestaurants en een bruisend nachtleven. Meer rust is te vinden op het strand van Tornby, vlakbij Blokhus en Rubjerg Knude. Een klein, maar prachtig mooi strand in een gebied vol zomerhuisjes.

Natuurlijk mag een bezoek aan Skagen en Grenen niet ontbreken. U kunt hier een 1,5 kilometer lange wandeling naar de uiterste punt van het schiereiland maken.
Hier ziet u hoe de golven uit het oosten en het westen tegelijkertijd samenkomen. Grappig om te bedenken dat u hier met een been in het Skagerak en met een been in het Kattegat staat! Wie niet wil lopen, kan ook met de Sandormen (een door een tractor getrokken wagen) naar de uiterste punt rijden. Vanwege de sterke stroming is het hier niet toegestaan om te zwemmen. Toch zin om te zwemmen? Bezoek dan een van de zandstranden in de omgeving. Sluit de dag tenslotte af met een hapje en een drankje in een van de visrestaurants.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips