Zoek op land, regio of reis

×

Sfeervol overnachten in een Deense Kro...

Traditionele Deense Kro's

Sfeervol overnachten

Tijdens uw autovakantie Denemarken met Style in Travel verblijft u veelal in een sfeervolle Kro. Een Kro is een traditionele herberg of kleine hotel. Verspreid over het platteland van Denemarken vindt u een groot aantal Kro's. Al generaties lang bieden ze onderdak aan reizigers en vormen zij het decor voor speciale gelegenheden in de lokale gemeenschap.

De geschiedenis van Deense herbergen gaat ver terug. In 1283 verordende koning Erik Klipping dat er kleine hotels of herbergen moesten worden opgericht om hem en zijn gevolg te huisvesten, als hij door het land reisde om belastingen te innen. Toen moest er elke 40 km een ​​herberg zijn langs de belangrijkste wegen. Veel van deze oude herbergen zijn ook nu nog terug te vinden. De herbergen waren aanvankelijk alleen gereserveerd voor reizigers, maar aangezien lokale bewoners er ook gebruik van mochten maken, fungeerden ze als hotels, restaurants en cultuurcentra en organiseerden ze alles, van bruiloften en begrafenisrecepties tot doopfeesten.

Vandaag de dag zijn Kro's kleine, traditioneel door een familie gerunde plattelandshotels, waar de gastheer en gastvrouw hun gasten vaak persoonlijk begroeten. Deze gastvrije sfeer en goede service spelen een belangrijke rol. De gastheren zijn als het ware lokale ambassadeurs en adviseren u graag over bezienswaardigheden en de mooie plekken in de omgeving. U vindt ze vaak in authentieke omgeving, in dorpen, omringd door kerken en windmolens, en dicht bij heuvels, rivieren, de zee of in bossen. Goed eten is natuurlijk een groot deel van de beleving. Veel Kro's serveren traditionele, regionale gerechten, terwijl andere Kro's juist voortreffelijke gastronomische diners serveren.

De Kro's zijn ook nu nog door het hele land te vinden, vandaar dat wij in onze reizen veelal gebruik maken van deze sfeervolle accommodaties. Zo maakt u tijdens uw autovakantie Denemarken kennis met het echte Denemarken!


Benieuwd naar een Deense Kro? Bekijk hier ons reisaanbod.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips