Zoek op land, regio of reis

×

Hessen...

Hessen

In het midden van Duitsland vindt u de deelstaat Hessen. Deze deelstaat, met de hoofdstad Wiesbaden, biedt prachtige kastelen, een uitgestrekte natuur en steden.

Kassel wordt gezien als de sprookjesstad van Duitsland en is vooral bekend vanwege de verhalen (Doornroosje en Rapunzel) van de gebroeders Grimm. Deze broers woonden een groot deel van hun leven in Kassel. Het museum Grimmwelt is in 2015 geopend en is geheel gewijd aan deze twee broers.
De barokstad Fulda heeft een rijke historie en in de Altstadt vindt u vele monumenten. De stad ontstond in 744 en is tevens de laatste rustplaats van Bonifatius, die in Dokkum werd vermoord. Mede hierdoor werd het klooster al snel een bedevaartsoord. Bezoek tijdens uw verblijf in deze stad de Schlossgarten, het Stadtschloss en de Orangerie.
Naast de kleinere steden vindt u in deze deelstaat tevens de grotere steden zoals de congresstad Darmstadt en Frankfurt die jaarlijks vele bezoekers trekken.
De appelwijn wordt gezien als de nationale drank van Hessen. Vooral in en rondom de stad Frankfurt vindt u diverse 'appelwijnlokalen' en biertuinen waar u de appelwijn kunt bestellen.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips