Zoek op land, regio of reis

×

Saksen...

Saksen

De deelstaat Saksen ligt in het oosten van Duitsland en heeft als hoofdstad Dresden. Saksen wordt pas sinds de laatste jaren ontdekt door de toeristen. En terecht! In Saksen vindt u een rijke cultuur, geschiedenis, steden, natuur en fantastische kuuroorden.

Dresden is een bruisende stad aan de Elbe, met barokke en rococo-architectuur. Een wandeling door de oude stad voert u terug naar het weelderige verleden van Dresden, met zijn grote paleizen en kathedralen. Deze historische locaties zijn getrouw gereconstrueerd na de Tweede Wereldoorlog, De stad is niet alleen beroemd om zijn drie belangrijke bezienswaardigheden - het barokke Zwingerpaleis, de Semperoper en de Frauenkirche - maar ook om het Brühlterras en het Koninklijk Paleis, de Elbe-kastelen op de heuvel van Loschwitz en de exclusieve villa's van de Blasewitz. Dresden beschikt ook over een aantal belangrijke kunstcollecties, met kunstschatten als De Sixtijnse Madonna van Rafael, die te vinden is in het Zwingerpaleis. De bloeiende hedendaagse kunstgemeenschap van de stad is te vinden in de wijk Neustadt, waar u langs de smalle paadjes eigenzinnige kunstinstallaties, galerijen, straatgraffiti en kleurrijke gevels kunt tegenkomen.

De muziekstad Leipzig, een voormalige Oost-Duitse stad, is vooral befaamd om de vele componisten die hier hebben gewerkt. U kunt er een kijkje nemen in het voormalige huis van Felix Mendelssohn Bartholdy of in de Thomaskirche, waar Johann Sebastian Bach koorleider was. Bezichtig de gotische Nikolaikirche, een hallenkerk met prachtige kapitelen en plafondschilderingen en het mooie Altes Rathaus.

Saksen

De beste reistijd voor Saksen

De optimale periode voor een bezoek aan de Duitse deelstaat Saksen is afhankelijk van uw persoonlijke reisvoorkeuren. Saksen, gelegen in het oosten van Duitsland met grenzen aan Polen en Tsjechië, biedt het beste reisklimaat tijdens de lente. Gedurende deze tijd is er over het algemeen minder neerslag, en de natuur ontluikt in prachtige bloei. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 17 graden. Hoewel de zomer en herfst ook aantrekkelijke seizoenen zijn om de deelstaat te verkennen, worden ze niet beschouwd als de meest gunstige reisperiodes. In de zomer kunnen namelijk hogere temperaturen voorkomen, wat wandelingen minder plezierig kan maken.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips