Zoek op land, regio of reis

×

Reisinspiratie Liverpool...

Liverpool, stad van The Beatles

door Ron Bulters

Het is al weer een tijd geleden dat ik Liverpool voor het eerst bezocht. Ik herinner mij de opwinding en voorpret. Eindelijk zou ik die plekken bezoeken waar John, Paul, George en Ringo opgroeiden en hun eerste stappen zouden zetten die ze uiteindelijk tot de grootste popgroep aller tijden zouden maken.

Sinds die eerste trip is er veel veranderd. De opwinding blijft. Maar naar Liverpool reizen is nu ook een beetje thuiskomen. Het is niet moeilijk om Liverpool in je hart te sluiten. Niet alleen is de stad onlosmakelijk verbonden met The Beatles, maar Liverpool is meer dan dat. Een stad met mooie architectuur en leuke winkels. Maar bovendien de Scousers die de stad bewonen. Uiterst vriendelijk en vol met humor.

Een van de hoogtepunten van een trip naar Liverpool (en tijdens de gezamenlijke reis van Style in Travel en Beatlesfanclub.nl bleek maar weer dat ik niet de enige ben) is het bezoek aan de jeugdhuizen van John en van Paul. Die huizen zijn geheel ingericht zoals ze er uit zagen toen John en Paul er opgroeiden. In het huis van Paul, aan Forthlin Road krijg je het gevoel dat John en Paul, spijbelend van school, zo binnen kunnen stappen om in de kleine woonkamer samen een nieuw nummer te gaan schrijven. In Mendips aan Menlove Avenue, waar John opgroeide, hoor je bijna de strenge tante Mimi klagen. Een gitaar is wel leuk John. Maar je zult er nooit je brood mee verdienen.

Maar er zijn zo veel meer plaatsen die Paul van Riet en ik graag laten zien. De Dingle. De wijk waar Ringo opgroeide, met die piepkleine huisjes en het Empress-cafe, die we vereeuwigd zien op Ringo’s eerste soloplaat, Sentimental Journey. En het huis waar George elke vrije minuut zich op de gitaar uitleefde.

Een ander hoogtepunt is het bezoek aan de Casbah-club, in het huis van de familie Best. Pete Best was de onfortuinlijke drummer die vlak voordat de band zou doorbreken werd ontslagen door The Beatles. De Casbah was het podium waar The Beatles voor het eerst optraden, toen nog als The Quarry Men. De door The Beatles geschilderde kunstwerken zijn 60 jaar na dato nog zichtbaar en met wat mazzel komt de halfbroer van Pete, Roag Best, de mooiste verhalen vertellen.

Wi je in een paar dagen alle belangrijke plekken zien en de mooiste verhalen horen, dan is de Liverpoolreis van Style in Travel en Beatlesfanclub.nl de beste optie.

Mijn persoonlijke tips voor Liverpool
- Bezoek de Casbah Coffee Club, een aanrader voor een gezellig avond uit, met live muziek
- Bezoek of overnacht in het Hard Days Night hotel. Dit hotel staat geheel in het teken van de Beatles
- Bezoek de geboortehuizen van Paul Mc Cartney en John Lennon onder begeleiding van een gids
- Liverpool heeft een gezellige haven en een centrum met veel winkels en gezellige pubs

Klik hier om gelijk naar ons reisaanbod te gaan.


©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips