Zoek op land, regio of reis

×

Verken de Zuid-Engelse kust...

Het indrukwekkende verleden van de Engelse kust

Fly-drive | 9 dagen | Engeland

Deze reis neemt u mee langs de prachtige Zuid-Engelse kust en laat u tevens kennis maken met de indrukwekkende geschiedenis. Bezoek The Battle of Britain Memorial, verken de historische Dockyard en ga varen bij de Jurassic Coast.

Vanaf 2268,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 07/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 9 dagen | Engeland

Uw reis begint in Londen en aansluitend rijdt u naar Kent, de tuin van Engeland. Geniet van het uitzicht bij de Jurassic Coast. Wandel in het Dartmoor National Park en verken de dorpjes in de Cotswolds. U reist via Bath en Stonehenge weer terug naar Londen.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Londen (bijv LCY) - Londen, Phoenix Hotel, 20 km
Dag 2: Londen - Kent, BW Abbots Barton Hotel, 104 km
Dag 3: Kent - Southampton, Jury's Inn, 222 km
Dag 4: Southampton - Plymouth, Moorland Hotel, 237 km
Dag 5: Plymouth
Dag 6: Plymouth - Bristol, Hampton by Hilton Bristol City Centre, 203 km
Dag 7: Bristol
Dag 8: Bristole - Londen, Phoenix Hotel, 187 km
Dag 9: Londen – Luchthaven Londen, 20 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Dag 1: Welkom in Londen!

Bij aankomst op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar. Rijd naar uw hotel om in te checken. Afhankelijk van uw vluchtschema heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan Londen of om te genieten van een afternoon tea.

Route: Luchthaven Londen - Londen, 20 km

Dag 2: De tuin van Engeland

U vertrekt vanuit Londen en rijdt richting het zuidoosten naar Kent, ook wel de tuin van Engeland genoemd. Bezoek de kathedraal van Canterbury met prachtige glas in lood ramen, middeleeuwse muurtekeningen, de Benedictijnse priorij en de vele bijzondere graven. Rijd verder langs de kustlijn om The Battle of Britain Memorial te bezoeken; een eerbetoon aan leden van de Royal Air Force die de cruciale 'Battle of Britain' vochten tegen de Luftwaffe. U vindt hier een standbeeld van een piloot en de Christopher Foxley-Norris Memorial Wall. Het gedenkteken werd in 1993 onthuld door de Koningin-moeder en is opgedragen aan hen die de slag om Engeland vochten van 10 juli 1940 tot 31 oktober 1940. Ook kunt u hier genieten van een prachtig uitzicht over het kanaal tot aan Frankrijk. U overnacht vanavond in de omgeving van Kent.

Route: Londen - Kent, 104 km

Dag 3: Via Rye en Portsmouth naar Southampton

Na het ontbijt vervolgt u de reis langs de zuidkust van Engeland. Maak een stop in het pittoreske dorpje Rye, dat hoog op een heuvel ligt en waar u smalle straten en middeleeuwse Gregoriaanse gebouwen vindt. Vervolg hierna uw reis naar Portsmouth en bezoek hier de historische Dockyard en de Mary Rose. Deze uitgestrekte werf verbindt maar liefst 12 musea en neemt u mee op reis door de tijd. Stap aan boord van historische schepen en bezoek prachtige musea waar u kennis maakt met het verleden van de Royal Navy.

Route: Kent - Southampton, 222 km

Dag 4: De Jurassic Coast & Plymouth

Reis vandaag door naar de kustplaats Poole. Maak hier een boottocht langs de Jurassic Coast. Rijd verder naar Plymouth, de Britse Ocean City. Deze stad in het zuidoosten van Engeland is een typische havenstad. James Cook sloot zich in deze historische plaats aan bij de Britse Royal Navy. De stad is daardoor onlosmakelijk verbonden met de roemrijke zeevaarders geschiedenis van Engeland. Het dient ook nog steeds als thuisbasis voor de Royal Navy. Neem eens een kijkje in de Sutton Harbour waar u leuke restaurantjes vindt.

Route: Southampton - Plymouth, 237 km

Dag 5: The Lost Gardens

Neem vandaag de tijd om Cornwall te ontdekken. Start de dag met een bezoek aan the Lost Gardens of Heligan. Tijdens de eerste Wereldoorlog lieten de meeste verzorgers van de Verloren Tuinen het leven waardoor het verlaten landschap bijna 100 jaar lang in verval raakte. In 1990 werd de tuin geherstructureerd en nu maakt het landschap deel uit van één van de meest populaire botanische sites. Rijd na het bezoek aan The Lost Gardens door naar Mevagissey, een charmant vissersdorpje in Cornwall, en Charlestown beroemd uit de televisieserie Poldark. Breng de middag door in de smalle straatjes met cadeauwinkels, ambachtelijke ateliers, galeries, cafés en pubs.

Dag: 6 Dartmoor National Park en Bristol

U reist door Dartmoor National Park. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het landschap veelal uit ‘moorland’ oftewel heidevelden. Daarnaast staat het gebied ook bekend zijn om pony's. U zult deze dieren in het gebied kunnen zien grazen. In het nationale park zult u ook de ‘tors’ kunnen zien, grote rotsblokken die hier en daar verspreid liggen over het gebied. Bezoek de bossen in het Wystman’s Wood en de Holne Woods. Mooie watervallen vindt u in het Becky Falls Woodland Park en in de Lydford Gorge in het noordwesten.
Stop vervolgens in Glastonbury, bekend vanwege de connectie met de mythische King Arthur. Het stadje zou de toegangspoort zijn tot het Isle of Avalon, bekend uit de sagen. U kunt er ook voor kiezen om een stop de maken in Wells, de kleinste stad in Engeland. De kathedraal is de meest bezochte bezienswaardigheid van Wells. Locals zeggen dat het wellicht de mooiste van alle kathedralen is op Engels grondgebied.
Rijd verder naar Bristol en bezoek de prachtig gerestaureerde SS Great Britain, die zich momenteel in de haven van Bristol bevindt. Dit buitengewone schip is het meesterwerk van de beroemde Britse ingenieur Isambard Kingdom Brunel. Het was de eerste ijzeren stoomboot ter wereld en het vervoerde vele migranten naar Amerika en Australië. Het schip is geheel ingericht voor zijn nieuwe functie die gericht is op entertainment en informatie in de vorm van exposities over zijn verleden.

Route: Plymouth - Bristol, 203 km

Dag 7: Gloucester en The Cotswolds

U rijdt verder naar Gloucester en The Cotswolds. De Gloucester Cathedral is één van de mooiste gebouwen van Engeland. Deze Anglicaanse bisschopskerk
werd in 679 nabij de rivier de Severn gesticht en werd samen met de abdij gewijd aan Petrus. De abdij werd later door koning Hendrik VIII ontbonden. In de kathedraal bevinden zich de grafmonumenten van Robert Curthose en koning Eduard II van Engeland. De kathedraal is 130 meter lang en 44 meter breed. De vieringtoren is 69 meter hoog en werd in de 15e eeuw gebouwd. De kathedraal en vooral de kloostergangen werden gebruikt voor scenes in de films van Harry Potter. Reis hierna verder naar het prachtige gebied The Cotswolds. Rijdt langs honingkleurige rieten huisjes en door de glooiende heuvels.

Dag 8: Via Bath en Stonehenge naar Londen

Op uw reis terug naar de hoofdstad bezoekt u vandaag de UNESCO Werelderfgoed locatie Bath. Bath werd in de 1e eeuw na Christus gesticht door de Romeinen die de natuurlijke warmwaterbronnen als thermale spa gebruikten. U kunt de Romeinse baden bezoeken. Verlaat Bath en breng een bezoek aan Stonehenge waar u het fascinerende verhaal leert van deze iconische steencirkel die bijna 5000 jaar geleden gebouwd.

Route: Bristol - Londen, 187 km

Dag 9: Vol nieuwe indrukken naar huis

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. U rijdt terug naar de luchthaven waar u uw huurauto inlevert. Vervolgens vliegt u terug naar Nederland.

Route: Londen - Luchthaven Londen, 20 km

Overnachtingen 9-daagse reis

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3-sterren hotels. De accommodaties zijn geselecteerd op basis van hun ligging nabij (of in) steden of dorpen.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houdt u er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

- 1 nacht Phoenix Hotel, Londen
- 1 nacht BW Abbots Barton Hotel, Kent
- 1 nacht Jury's Inn Southampton, Southampton
- 2 nachten Moorland Hotel, Plymouth
- 2 nachten Hampton by Hilton Bristol City Centre, Bristol
- 1 nacht Phoenix Hotel, Londen

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 23 jaar oud te zijn en minimaal 3 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Phoenix Hotel

Op slechts 500 meter van de metrostations Queensway en Bayswater is het Phoenix Hotel gevestigd. Het hotel ligt in het hart van de wijk Bayswater en wordt omringd door restaurants, bars en winkels. Het Hyde Park bevindt zich op vijf minuten lopen vanaf het hotel. Op 1,5 kilometer van het hotel ligt de Knightsbridge en op twintig minuten lopen van het hotel ligt Kensington. De luchthaven London City bevindt zich op 16,6 kilometer afstand van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een eetzaal. Elke ochtend wordt er een heerlijk continentaal ontbijt geserveerd. In de bar kunt u genieten van de diverse dranken en lichte snacks. Het Phoenix Hotel beschikt over faciliteiten zoals: gratis internetverbinding en een 24-uurs receptie. De ruime hotelkamers zijn voorzien van een televisie, thee en koffie faciliteiten en een eigen moderne badkamer.

BW Abbots Barton Hotel

Op 800 meter afstand van het hotel bevindt zich de kathedraal van Canterbury. De veerhaven van Dover ligt op twintig minuten rijden van het hotel en het treinstation Canterbury Oost ligt op 1 kilometer afstand van het hotel. Het hotel beschikt over en restaurant genaamd "Fountain ". Het restaurant serveert heerlijke klassieke Britse gerechten. Ook beschikt het hotel over een bar hier kunt u genieten van heerlijke dranken en lichte maaltijden/snacks. Elke ochtend wordt er een warm ontbijt geserveerd. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie en een eigen moderne badkamer met gratis toiletartikelen. Het hotel heeft een tuin, parkeergelegenheid, een 24-uurs receptie en gratis wifi.

Jurys inn Southampton

In het centrum van Southampton is hotel Jurys inn Southampton gevestigd. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over het East Park. Het centraal station van Southampton bevindt zich op 1,6 kilometer afstand van het hotel. Op tien minuten afstand van het hotel ligt het Mayflower Theatre en de City Art Gallery. Het winkelcentrum West Quay ligt vlakbij het hotel. De accommodatie beschikt over een bar en een restaurant. In de bar kunt u genieten van een scala aan lichte maaltijden en dranken. Hotel Jurys inn biedt gratis internetverbinding en een 24-uurs receptie. De stijlvolle hotelkamers zijn voorzien van een airconditioning, televisie, bureau en een eigen ruime badkamer met luxe toiletartikelen.

Moorland Hotel

Het Moorland Hotel ligt op 27 kilometer afstand van de Engelse stad Torquay. De stad Exeter bevindt zich op 34 kilometer afstand van het hotel. Op 29 kilometer van het hotel vindt u de luchthaven van Exeter. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. Het Moorland Hotel beschikt over een terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid en een 24-uurs receptie. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, kledingkast, airconditioning en een eigen badkamer. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Hampton by Hilton Bristol Hotel

In het hart van de stad Bristol is het Hampton by Hilton Bristol Hotel gevestigd. Het hotel ligt op wandelafstand van diverse bezienswaardigheden waaronder het Bristol Museum & Art Gallery, de St Nicolas Market en het schip SS Great Britain. Vlakbij het hotel is er een treinstation. In de omgeving van het hotel zijn er diverse bars en restaurants te vinden. Het hotel beschikt over een bar, een fitnesss ruimte, parkeergelegenheid en een 24-uurs receptie. De ruime hotelkamers zijn voorzien van een televisie, thee en koffie faciliteiten, een werkplek en een eigen badkamer. Het hotel biedt gratis wifi en is rolstoelvriendelijk.

Phoenix Hotel

Op slechts 500 meter van de metrostations Queensway en Bayswater is het Phoenix Hotel gevestigd. Het hotel ligt in het hart van de wijk Bayswater en wordt omringd door restaurants, bars en winkels. Het Hyde Park bevindt zich op vijf minuten lopen vanaf het hotel. Op 1,5 kilometer van het hotel ligt de Knightsbridge en op twintig minuten lopen van het hotel ligt Kensington. De luchthaven London City bevindt zich op 16,6 kilometer afstand van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een eetzaal. Elke ochtend wordt er een heerlijk continentaal ontbijt geserveerd. In de bar kunt u genieten van de diverse dranken en lichte snacks. Het Phoenix Hotel beschikt over faciliteiten zoals: gratis internetverbinding en een 24-uurs receptie. De ruime hotelkamers zijn voorzien van een televisie, thee en koffie faciliteiten en een eigen moderne badkamer.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Elegant Engeland

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

Bij Engeland denkt u direct aan de rode dubbeldekker bussen en de Big Ben. Engeland is echter zoveel meer dan dat. Rijd over de smalle wegen op het platteland. Geniet van de eindeloze velden en maak een stop bij de meest pittoreske dorpjes met hun huizen met rieten daken. Ontdek historische steden, verken de meren van het Lake District, raak onder de indruk van Stonehenge en maak lange wandelingen in de Yorkshire Dales. Rijd langs de ruige kustlijn en maak kennis met de tuinen van Kent. Geniet van een typische afternoon tea met sandwiches, scones met clotted cream en jam en ander hartige en zoete heerlijkheden. Uiteraard mag een bezoek aan een pub niet ontbreken.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips