Zoek op land, regio of reis

×

Enterprise autohuur Jordanië...

Enterprise autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement.

Style in Travel werkt in Jordanië al jaren samen met Enterprise Rent-A-Car; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid!

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van Enterprise.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard op eigen naam. Deze wordt gebruikt als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse. Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u een voucher waarop gegevens over de huurauto staat vermeldt. Wanneer u op de luchthaven bent geland, dan staat er iemand van onze lokale vertegenwoordiging u op te wachten. Deze begeleidt u naar de ophaallocatie van de huurauto.

Er wordt ter plaatse een borg gevraagd ter garantie voor de auto in geval van schade/diefstal. De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard (met pincode) op eigen naam die gebruikt wordt als borg en voor het betalen van eventuele extra's ter plaatse.
Bij aanvang van de huur wordt autorisatie aangevraagd bij de creditcardmaatschappij voor het bedrag van de borg, de eventuele extra verzekeringen / overige extra’s. Het bedrag bedraagt 350 Jordaanse Dinar.

Dit bedrag wat wordt vastgehouden op uw creditcard is tijdens de huurperiode niet bruikbaar. Zorg dus dat er genoeg saldo op uw kaart staat! Nadat u de auto heeft ingeleverd zal Enterprise de bank verzoeken het bedrag los te laten, maar het kan even duren voordat u het bedrag terugziet op uw account.

Creditcards die geaccepteerd worden:
- Visa
- American Express
- Eurocard/Mastercard
Cash betalingen worden niet toegestaan.

Voor alle beschikbare dekkingen en extra’s dient op het huurcontract bij aanvang van een huur JA of NEE getekend te worden. Tekent men bij JA, dan aanvaardt men de bewuste dekking(en) en/of extra’s en wordt het betreffende bedrag hiervoor in rekening gebracht. Tekent men bij NEE, dan aanvaardt men de risico’s. Door de verzekeringsvoorwaarden goed te lezen op het huurcontract en zorgvuldig te paraferen, kan later geen discussie over verzekeringen ontstaan.

Minimum leeftijd

Alle bestuurders dienen minimaal 25 jaar te zijn en tenminste 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De maximum leeftijd bedraagt 79 jaar.

Maximum leeftijd

Er is geen maximum leeftijd van toepassing.

Rijbewijs

Bestuurder dient minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Als het (geldige) rijbewijs van het land van herkomst geen pasfoto heeft, moet de hoofdbestuurder het paspoort laten zien. Bestuurders met een rijbewijs in non-Romaans alfabet hebben tevens een Internationaal rijbewijs nodig. Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Jordanië, ook bij het huren van een voertuig. Omdat verhuurbedrijven soms toch om een IRB (internationaal rijbewijs) vragen, wordt aangeraden voor de zekerheid IRB model 1949 mee te nemen.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Enterprise medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel of de lokale agent.

Afleveren & ophalen

Indien u de auto ophaalt bij de accommodatie en hier ook aflevert, is het belangrijk dat u uw telefoon mee hebt voor contact.

Brandstof

Style in Travel raadt u aan om de huurauto met volle tank in te leveren om aftank-kosten te vermijden. De aftankkosten bedragen 15% bovenop de brandstofkosten.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen vooraf gereserveerd worden maar dienen altijd ter plaatse per creditcard te worden betaald.

- Babyzitjes: Altijd op aanvraag (min 72 uur van tevoren); US$ 9,- per dag.

-Kinderzitjes: Altijd op aanvraag (min 72 uur van tevoren); US$ 9,- per dag.

-GPS / navigatiesysteem: Altijd op aanvraag (min 48 huur van tevoren); US$ 12,-. Indien de GPS beschadigd raakt, kwijt raak, of is gestolen, dient u voor vervangen te betalen.

- Extra bestuurder kan ter plaatse worden toegevoegd voor US$ 9,- per dag.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Administratiekosten

U – als bestuurder – bent verantwoordelijk voor alle boetes en andere kosten die van toepassing zijn tijdens uw huurperiode, gemaakt door uzelf of de extra bestuurder(s). Deze boetes en andere kosten kunnen bestaan uit:

- Alle parkeerkosten
- Tolkosten
- Wegsleepkosten
- Klemkosten
- Verkeersboetes
- Snelheidsboetes
- Overige kosten

Airport pickup charge

De Airport Pick-Up Charge zijn de kosten die de verhuurmaatschappij rekent voor het klaarzetten van de huurauto op de luchthaven. Deze is standaard voor alle autohuur categorieën en wordt van tevoren aan u doorberekend. De verhuurmaatschappijen huren de parkeerplaatsen op het vliegveld en deze kosten worden (gedeeltelijk) doorbelast aan huurders d.m.v. de Airport Pick-Up Charge.

Cross border rentals

Het is niet toegestaan buiten Jordanie te reizen met de huurauto.

One way (achterlatingskosten)

Eenrichtingsverhuur is toegestaan bij alle vestigingen van Enterprise in Jordanië. Voor sommige one way trajecten worden afleverkosten in rekening gebracht. Deze kosten worden doorgegeven bij het maken van de reservering.

BTW

De BTW in Jordanie is op dit moment 16%

Inclusief bij de standaard autohuur

Bij de standaard autohuur zitten de volgende items inbegrepen:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- CDW (gedeeltelijke schadeverzekering met eigen risico ca US$495,- bij schade)
- TP (gedeeltelijke diefstalverzekering met eigen risico ca US$495,- bij diefstal)
- VRF (kenteken registratietoeslag)
- TAX

Het eigen risico is afhankelijk van de geboekte categorie en wordt ter plaatse medegedeeld, dit is ca US$495,- (kan hoger zijn bij bijzondere auto categorieën) . U kunt ter plaatse het eigen risico afkopen, de kosten hiervoor bedragen US$ 16,- per etmaal.

Optionele aanvullende verzekeringen ter plaatse; Super CDW/TP, PAI, Roadside Protection.

Uitleg optionele verzekeringen

Uiteraard kunt u ter plaatse bij de Enterprise medewerker een aantal aanvullende diensten afsluiten. Hieronder vindt u een korte uitleg van de diverse bij te boeken items.

PAI – Personal Accident Insurance (Ongevallen- en inzittendenverzekering)
Deze verzekering biedt de huurder onbedoelde doods- en medische onkostenvergoeding voor alle passagiers in de auto. Deze verzekering kunt u afsluiten bij de balie. Indien u deze verzekering afsluit bent u gedekt voor fysieke schade en in het geval van overlijden als gevolg van een verkeersongeluk tijdens de huurperiode.

Super CDW/TP:
Met Super CDW/TP is het eigen risico bij schade en diefstal volledig afgekocht. Wanneer er geen Super CDW/TP is inbegrepen in het tarief en niet ter plaatse is afgesloten dan bent u bij schade of diefstal verantwoordelijk voor het genoemde eigen risico bedrag.

Roadside Protection (RSN)
Bij deze verzekering (Pech onderweg) wordt u geholpen als:
- De batterij/accu van de auto leeg is
- Lekke band(en) heeft
- U de autosleutels in de auto heeft gelaten
- De auto geen benzine meer heeft
- U per ongeluk de verkeerde benzine heeft getankt
U hoeft dan alleen te betalen voor de kosten van de additionele extra’s die nodig zijn (zoals benzine of nieuwe banden).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips