Zoek op land, regio of reis

×

Auvergne-Rhone-Alpes...

Auvergne - Rhône-Alpes

De regio Rhône-Alpes, vaak het ‘Toscane van Frankrijk’ genoemd, staat bekend om zijn landelijke landschap en middeleeuwse dorpjes. Reis naar het zuiden vanuit de wijngebieden Beaujolais en Mâconnais en u bereikt Lac d'Annecy, dat wordt beschouwd als ‘het zuiverste meer van Europa’ vanwege het kristalheldere water. In het oosten liggen de torenhoge Alpen en in het zuiden de zonovergoten heuvels van de Provence. Lyon, de gastronomische hoofdstad van Frankrijk, is met de opvallende architectuur en de reputatie voor lekker eten zeker een bezoek waard.

De Auvergne staat bekend om zijn dramatische vulkanische toppen en diepe rivierkloven, maar ook om de productie van zijn kazen, waaronder Bleu d'Auvergne en Saint Nectaire. Hoogtepunt van een vakantie in de Auvergne is de prachtige Puy de Dome. De top van Puy-de-Dome, een 1464 meter hoge uitgedoofde vulkaan, was ooit een plaats van aanbidding voor Kelten en Romeinen, en voor tovenaarsrituelen. Tegenwoordig is de top nog steeds een betoverende plek. Hoe u er ook komt - te voet, per fiets of met de auto - u kunt het beste vroeg of laat aankomen om de drukte te vermijden. De Puy-de-Dome is één van de vele vulkanen die, samen met rivieren, meren en watervallen, het Parc Naturel Regional des Volcans vormen. Het kenmerkende zwarte basalt van Puy-de-Dome is te bewonderen in de renaissance architectuur van Riom, in de romaanse gebouwen van Orcival en St Nectaire en in de zwarte torens van de Cathédrale Notre Dame in de regionale hoofdstad Clermont-Ferrand .
De Auvergne is ook vol met prachtige romaanse kerken, middeleeuwse kastelen en oude steden zoals Salers met zijn huizen met torentjes, UNESCO-werelderfgoed Puy-en-Velay en Usson, één van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Werelderfgoed in de Auvergne

Le Puy-en-Velay is het vertrekpunt van de beroemde Via Podiensis, één van de routes naar Santiago de Compostela en om die reden een belangrijk bedevaartsoord. De kathedraal en Hôtel-Dieu staan niet voor niets op werelderfgoedlijst van UNESCO. De imposante vulkanische piek van Rocher Corneille torent er hoog boven het historische centrum uit. Op de top staat het standbeeld van de Notre-Dame-de-France. De beklimming naar de top is zwaar, maar wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips