Zoek op land, regio of reis

×

Bourgogne-Franche-Comte...

Bourgogne en Franche-Comté

De regio Bourgogne-Franche Comté is ontstaan uit een samenvoeging van twee heel verschillende regio's.De historische regio Bourgondië heeft een buitengewoon historisch erfgoed, met prachtige Franse kastelen, intrigerende abdijen en vele mooie kleine steden en dorpen. Enkele van de mooiste dorpen in Bourgondië worden ook erkend als 'mooiste dorpen van Frankrijk', met namen die u herkent aan de etiketten van uw favoriete Bourgondische wijnen: Chablis, Meursault, Beaujolais en Rully. De meeste van deze Bourgondische dorpen liggen langs 3 van de belangrijkste Bourgondische wijnroutes (Yonne, Grands Crus, Mâconnais / Beaujolais) en elk dorp heeft zijn eigen karakter en natuurlijk wijnen!
Andere hoogtepunten van de Bourgogne zijn het regionale park Morvan, de hoofdstad Dijon, het fantastische Hotel-Dieu in Beaune en het pittoreske Auxerre waar u over het kanaal van Nivernais kunt varen.

Franche-Comté is de natuur op haar best. De regio biedt diverse landschappen en grote open ruimtes dankzij de rijkdom van het Vogezenmassief, het Jura-gebergte en zijn vele meren en bossen. De citadel van Besançon, ontworpen in de 17e eeuw door Vauban, wordt beschouwd als één van de mooiste forten van Frankrijk en één van de meesterwerken van Vauban. De citadel staat sinds 2008 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, samen met het nabijgelegen Fort Griffon.
Het merengebied, in het departement Jura, biedt een prachtige opeenvolging van meren met beboste oevers. Er zijn ook veel uitkijkpunten, waarvan Belvédère des 4 Lacs de mooiste is. Het biedt een prachtig uitzicht op de meren van Grand Maclu, Petit Maclu, Ilay en Narlay.

Een must in Beaune

Tijdens uw vakantie in Bourgogne, mag u de stad Beaune niet overslaan. Breng er zeker een bezoek aan het Hospices de Beaune, ook wel Hôtel-Dieu genoemd. Tijdens een rondwandeling door de gebouwen van dit voormalige ziekenhuis komt de geschiedenis tot leven. Vanaf de 15e eeuw tot in de jaren 60 van de vorige eeuw deed het Hospices dienst als ziekenhuis en werden zieken, ouderen en invaliden er kosteloos verzorgd. Bij het ziekenhuis hoort ook een wijngaard waarmee de kosten gedekt werden. Tegenwoordig kunt u tijdens een audiotour het imposante interieur van het Hospices bewonderen. Hoogtepunt is het prachtige veelluik Het laatste Oordeel, dat door de Vlaamse schilder Rogier van der Weyden speciaal voor het ziekenhuis werd gemaakt.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips