Zoek op land, regio of reis

×

Chagallreis Noord-Frankrijk en Duitsland onder leiding van Ruud Bartlema...

Culturele groepsreis | 5 dagen | Noord-Frankrijk en Duitsland | 07-11 oktober 2024 en 28 oktober - 01 november 2024

Ruud Bartlema laat u kennis maken met het leven en de werken van Marc Chagall gedurende deze 5-daagse Chagallreis per touringcar naar Noord-Frankrijk en Duitsland.

Extra datum: 28 oktober 2024

Vanaf 1206,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 07/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 5 dagen | Noord-Frankrijk en Duitsland | 07-11 oktober 2024 en 28 oktober - 01 november 2024

Voor de reis met vertrek op 07 oktober zijn nog zeer beperkt plaatsen beschikbaar.

Extra datum: 28 oktober 2024

Maak kennis met het leven en de werken van Marc Chagall gedurende een 5-daagse reis per touringcar naar Noord-Frankrijk en Duitsland onder leiding van Chagallkenner, theoloog en kunstenaar Ruud Bartlema. Centraal gedurende deze reis staat een bezoek langs de glasramen van Marc Chagall in Noord-Frankrijk en Duitsland, maar we laten u tevens kennis maken met het werk van Martin Buber, de grote filosoof en taalgeleerde, wiens geschriften de achtergrond van Chagall’s kunst verhelderen.

De reis wordt begeleid door beeldend kunstenaar en Chagallkenner Ruud Bartlema, docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Route in het kort

Dag 1: Reis per touringcar naar Reims - Lezing, 440 km
Dag 2: Reims - Metz, 190 km
Dag 3: Metz - Heppenheim, 215 km
Dag 4: Heppenheim - Worms - Lezing, 27 km
Dag 5: Mainz - Reis per touringcar naar Nederland, 500 km

Inclusief

- Vervoer per luxe touringcar gedurende de gehele reis
- Vier overnachtingen inclusief ontbijt en diner
- Begeleiding en lezingen door Ruud Bartlema
- Excursies en entreegelden
- Informatie bijeenkomst voorafgaand aan de reis
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches gedurende de reis,
- De drankjes gedurende de diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Per touringcar naar Reims

Vervoer per luxe touringcar vanuit Nederland naar Reims, waar u vanmiddag de kathedraal bezoekt, waar in WO I het glas-in-lood ernstig werd beschadigd. Drie vensters in de achterste kooromgang werden hier ontworpen door Marc Chagall en uitgevoerd door glazenier Charles Marcq. Centraal in Chagall's glasramen staan fragmenten uit het leven van de aartsvaders, verbonden met de kernverhalen over de Christusgestalte. Daarnaast de eerste koningen van het Bijbelse Israël: Saul, David en Salomo, die worden verbonden met delen uit de profetieën van Jesaja en tenslotte in het derde glasraam de grote gebeurtenissen uit het leven van de koningen van Frankrijk.
Vanavond volgt er een lezing over de ramen in Reims.

Route: Amsterdam - Reims, 440 km

Dag 2: Reims - Metz

Ontbijt in het hotel.
Vanmorgen volgt er een tweede bezoek aan de kathedraal in Reims. Aansluitend reizen we door naar Metz, een charmante stad gelegen aan de rivier de Moezel, waar u veel architectuur en parken vindt. We bezoeken in Metz de kathedrale kerk St. Etienne. In het Noordtrancept en de kooromgang heeft Chagall in 1960 drie glas-in-loodvensters vervaardigd met scènes uit de Bijbelboeken Genesis en Exodus. Door Chagall's uitbeelding van onder andere het scheppingsverhaal behoren deze ramen wellicht tot zijn meest revolutionaire glasvensters.

Route: Reims - Metz, 190 km

Dag 3: Metz - Heppenheim

Ontbijt in het hotel.
Vanmorgen volgt het tweede bezoek aan de kathedraal in Metz, waarna we verder reizen naar de Chapelle des Cordeliers in Sarrebourg, waar Chagall zijn grootste glas raam ontwierp, genaamd 'la Paix'. (12 meter hoog en 7,50 meter breed). De dertienduizend glasdeeltjes vormen samen in een gloed van kleuren een visioen met Adam en Eva, de boom en de slang, Jezus' intocht in Jeruzalem, het kruis en het lam; een grandioos ensemble. Vanuit Sarrebourg reizen we via Saarbrücken richting Heppenheim, de stad waar Martin Buber tot vlak voor W.O.II gewoond heeft.

Route: Metz - Heppenheim, 27 km

Dag 4: Heppenheim - Worms - Heppenheim - lezing

Ontbijt in het hotel.
Vanmorgen brengen we een bezoek aan het Martin Buberhuis, waar we kennis maken met zijn leven en werk. Vanmiddag rijden we naar Worms, waar we de voormalige joodse wijk bezoeken. We zien de synagoge die in 1938 werd verwoest, een onderaards ritueel badhuis (mikwe) evenals het Raschihuis (beroemde Bijbel- en Talmoed commentator). Ook zien we de oudste joodse begraafplaats van Europa, evenals de grote Dom van Worms.
Vanavond volgt er een voorbereidende lezing over glasramen in Mainz.

Route: Heppenheim - Worms, 27 km

Dag 5: Heppenheim - Mainz - Nederland

Ontbijt in het hotel.
Vanmorgen volgen we de Rijn naar Mainz voor een bezoek aan de 14e-eeuwse, gotische St. Stefanskirche met vele prachtige Chagallvensters (1973- 1984), de laatste die de kunstenaar maakte. De atmosfeer nodigt uit tot een meditatieve rondgang langs de tientallen Bijbelse voorstellingen. We drinken koffie en maken een wandeling door het centrum van Mainz, bekend vanwege de magistrale Dom. Aan het begin van de middag rijden we terug naar Nederland.

Route: Heppenheim - Mainz - Amsterdam, 500 km

Overnachtingen | 5-daagse cultuur reis

1 nacht, 4*hotel Mercure Reims Parc des Expositions
1 nacht, 4*hotel Novotel Metz Centre, Metz
2 nachten, 4*hotel Michel, Heppenheim

Vervoer per touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd per luxe touringcar vanuit drie locaties in Nederland - onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen


07:45 uur vertrek Station Sloterdijk, Kiss & Ride Radarweg (bovenzijde aan de weg)

08.30 uur vertrek bij Utrecht CS, Jaarbeursplein 24 (Kiss & Ride Westzijde)

10.00 uur vertrek Van der Valk, Aalsterweg 322, Eindhoven

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Deelnemen aan de reis

Deze reis is niet geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 20 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Ruud Bartlema

Gedurende deze reis wordt u begeleid door beeldend kunstenaar en Chagallkenner Ruud Bartlema, docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Mercure Reims Parc des Expositions

Hotel Mercure-hotel ligt op 4 km van het centrum van Reims en op 10 minuten rijden van het TGV-station Reims Champagne. Het hotel heeft een buitenzwembad en biedt gratis parkeer-gelegenheid. Mercure Reims Parc Des Expositions ligt in een groot park en biedt kamers met airconditioning, gratis WiFi en een flatscreen-tv met satellietzenders. Elke kamer heeft een eigen badkamer. Het restaurant van het hotel, L'ArTdoise, serveert traditionele en regionale Franse gerechten, samen met een dagelijks ontbijtbuffet. Gasten kunnen genieten van een drankje in de bar of ontspannen op het terras.

Hotel Novotel Metz Centre

In de oude binnenstad van Metz is hotel Novotel Metz gevestigd. Op vier minuten loopafstand van het hotel bevindt zich de Metz Cathedral. De Porte des Allemand en Église Saint-Maximin bevinden zich beiden op ongeveer zes minuten afstand vanaf het hotel. In de omgeving van het hotel zijn er diverse restaurants, bars en cafés aanwezig. Het hotel beschikt zelf ook over een café genaamd "Café Novotel". In het café kunt u elke ochtend genieten van een ontbijtbuffet. Ook kunt u in Café Novotel gebruik maken van de lunch en het diner. De hotelkamers zijn voorzien ven een televisie, airconditioning en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, vergaderzaal, buitenzwembad, kinderspeelplaats, fitnessruimte, roomservice en een 24-uurs receptie.

Hotel Achat Hppenheim

In het historische centrum van de wijnstad Heppenheim is Hotel Michel gevestigd. Op slechts 250 meter afstand van het hotel bevindt zich het oude centrum en de kathedraal van Heppenheim. Het hotel beschikt over een bar waar u kunt genieten van heerlijke drankjes. In de omgeving van het hotel zijn diverse bars, restaurants en cafés aanwezig. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, gratis internetverbinding en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: een terras, parkeergelegenheid, fitnessruimte en een 24-uurs receptie. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Reims en Metz, twee cultuur pareltjes...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

De stad Reims is gelegen in het noordoosten van Frankrijk, in de regio Champagne-Ardenne. De stad herbergt een grote schat aan kunst en geschiedenis, waarbij de kathedraal, bekend vanwege de kroningen van veel Franse Koningen, het middelpunt is. Naast de kathedraal biedt de stad tevens vele musea en meerdere Unesco Werelderfgoed objecten, waaronder het Palais du Tau.

De stad Metz is de grootste stad van de regio Lotharingen. Metz heeft in de loop der eeuwen vele verschillende heersers gekend, wat terug te zien is in de vormgeving en de architectuur van de stad; vooral de Duitse invoeden zijn terug te vinden in Metz. De kathedraal van Metz staat bekend om zijn prachtige glas-in-lood ramen, welke deels ontworpen en gemaakt zijn door Marc Chagall.

Beide steden zijn bij uitstek geschikt voor een cultureel bezoek, echter de steden lenen zich ook uitstekend voor een wandeling of een heerlijk glas wijn op een van de vele terrassen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips