Zoek op land, regio of reis

×

Centre Val de Loire...

De Loire-vallei

De Loire-vallei wordt ook wel de "Tuin van Frankrijk" genoemd. De regio biedt een kleurrijk tapijt van wijngaarden, bossen en glooiende groene heuvels bezaaid met honderden kastelen en kastelen. Eeuwenlang was de Loire-vallei de plek waar de Franse adel pronkte met hun rijkdom en architecturale hoogstandjes. In deze streek zijn dan ook in de vijftiende en zestiende eeuw een enorm veel kastelen gebouwd, die de stroom van de rivier Loire volgen. Een hoogtepunt voor velen is het gracieuze Château de Chenonceau, dat zich met een reeks elegante bogen uitstrekt over het water. Het nabijgelegen Amboise heeft een paleis op een rots, terwijl het Château de Villandry vooral bekend is om zijn prachtige tuinen.

De Loire-vallei staat tevens bekend als wijnregio. Het produceert een reeks van uitstekende wijnen, waaronder rode wijnen uit Chinon, Bourgeuil, Touraine en sprankelende Vouvray. De vele wijnhuizen openen graag hun deuren voor u en laten u kennismaken met de heerlijke wijnen.

Genieten in de Loire

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

De Loire-vallei, die zich uitstrekt tussen Orléans en Angers, is een verrassend afwisselende regio. In het heuvelachtige landschap vindt u dichte bossen, maar ook wijngaarden tot zover het oog reikt. Maar absoluut hoogtepunt van de regio zijn natuurlijk de vele kastelen. Het kasteel van Azay-le-Rideau vind ik persoonlijk één van de mooiste van de Loire-regio. Ook het charmante gelijknamige plaatsje is een bezoek meer dan waard. Houdt u van tuinen? Sla dan Chateau de Villandry niet over. Verblijft u in Le Haut des Lys, onze favoriete accommodatie in de Loire, dan is toegang tot dit prachtige kasteel en de tuinen inbegrepen!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips