Zoek op land, regio of reis

×

Normandie...

Normandië

Normandië, dat zich uitstrekt langs de noordkust van Frankrijk, heeft lange tijd een strategische locatie gehad en het landschap is dan ook bezaaid met historische bezienswaardigheden. Of u nu het eilandklooster van Mont Saint-Michel verkent, het verhaal van de verovering van Engeland op het tapijt van Bayeux bekijkt of een bezoek brengt aan de middeleeuwse vakwerkhuizen van Rouen, de geschiedenis is overal aanwezig. Indrukwekkend zijn de stranden waar de D-Day-landingen plaatsvonden en de militaire begraafplaatsen die nog steeds getuigen van deze cruciale maar wrede tijd in de geschiedenis van de regio.
We laten u ook kennismaken met charmante stadjes zoals Honfleur. Het historische Honfleur, dat uitkijkt over de monding van de Seine en al eeuwenlang een belangrijk centrum voor zeevaart en handel is, is één van de meest aantrekkelijke havensteden in Normandië. Kunstenaars zoals Turner en Monet werden hier aangetrokken door de smalle straatjes en de prachtige lichtval aan het water. In veel opzichten is de stad sinds hun tijd weinig veranderd.

Het departement Calvados, waarin Honfleur ligt, staat bekend om zijn gelijknamige appelbrandewijn. Volg hier de beroemde ciderroutes door mooie dorpjes met hun huizen met rieten daken tussen groene appelboomgaarden. Bezoek de beschermde dorpen, ambachtscentra en ciderfestivals van Calvados en vergeet niet de producten te proeven en mee naar huis te nemen. Verder naar het binnenland bereikt u een onontdekt pareltje: Le Perche. Dit is een eeuwenoude streek die bestaat uit zachtglooiende heuvels en prachtige eeuwenoude beuken- en eikenbossen. In de valleien kabbelen heldere beekjes. Le Perche is ook de streek van de kastelen en prachtige herenhuizen. Er zijn zelfs beroemde paarden naar de streek genoemd: chevaux percherons.Een paradijs voor kunstenaars

Birgitte Bosma, Product Manager en Reisspecialist

Als u in Honfleur bent, moet u zeker genieten van een lunch met zeevruchten in één van de cafés langs de oude haven. Bewonder de weerspiegeling van de felgekleurde huizen in het water. Het zal u niet verbazen dat veel kunstenaars werden aangetrokken door deze unieke plaats. Monet heeft er zelfs enige tijd verbleven. Hij schilderde er onder andere "La Charrette, route sous la neige à Honfleur". Wist u dat u tegenwoordig in zijn oude huis kunt overnachten?

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips