Zoek op land, regio of reis

×

Maak kennis met Claude Monet, kunstreis naar Frankrijk onder leiding van Heleen Niele...

Culturele groepsreis | 5 dagen | Frankrijk | 30 september-04 oktober en 07-11 oktober 2024

Heleen Niele introduceert u in de wereld van de impressionistische kunstschilder Claude Monet. Reis mee naar Frankrijk en maak kennis met het werk en leven van deze beroemde kunstenaar.

Gegarandeerd vertrek.
Voor de reizen met vertrek op 30 september en 07 oktober 2024 zijn er geen plaatsen meer beschikbaar.

Vanaf 1175,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 07/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 5 dagen | Frankrijk | 30 september-04 oktober en 07-11oktober 2024

Monet was een van de impressionisten, de 19e eeuwse groep kunstenaars die de kunst voor altijd zou veranderen. Een schilderij van Monet gaf zijn naam aan de beweging, maar onderling verschilden de impressionisten enorm. Tijdens deze reis richt onze aandacht zich voornamelijk op Monet.
U begint de reis in Zaandam waar Monet en zijn vrouw vier maanden hebben gelogeerd en waar hij 25 werken heeft geschilderd. Hier ontvangt u een overzichtscollege over Monet van kunsthistoricus en uw reisleidster Heleen Niele. Per luxe touringcar brengen we u naar Le Havre, de geboortestad van Monet. Daar bezoeken we het museum met de op één na grootste collectie impressionistische kunst. In Étretat vergapen we ons aan de rotsformaties die Monet daar zo vaak schilderde. Vervolgens bezoeken we Rouen waar Monet zijn kathedralen series schilderde, waar we er slechts één van zullen zien in de Impressionisten galerij van het museum van Rouen. De volgende dag hebben we alle tijd om op ons gemak de beroemde tuinen van Giverny te ontdekken; het huis en de tuinen waar Monet de laatste jaren van zijn leven woonde en werkte, ook toen hij al bijna blind was. In Parijs bezoeken we in twee dagen tijd Musée d’Orsay, Marmottan Monet en we sluiten de reis met met een bezoek aan Musée de l’Orangerie.

De reis wordt begeleid door kunsthistoricus, auteur en tekstschrijver Heleen Niele. Heleen studeerde cultuurwetenschappen en geeft colleges en lezingen over kunst en geschiedenis. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Gegarandeerd vertrek.
Voor de reizen met vertrek op 30 september en 07 oktober 2024 zijn er geen plaatsen meer beschikbaar.

Route in het kort

Dag 1: Reis per touringcar naar Zaandam - Le Havre, 625 km
Dag 2: Le Havre - Vernon, 130 km
Dag 3: Vernon - Parijs, 85 km
Dag 4: Parijs
Dag 5: Parijs - Zaandam, 535 km

Inclusief

- Vervoer per luxe touringcar gedurende de gehele reis
- Vier overnachtingen inclusief ontbijt en diner
- Kort college in Zaandam door Heleen Niele
- Begeleiding door kunsthistoricus Heleen Niele
- Excursies en entreegelden
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches gedurende de reis,
- De drankjes gedurende de diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Maak kennis met Monet

We starten de reis met een bezoek aan Atelier Monet in Zaandam, waar u kennis met de groep maakt en waar Heleen een kort college geeft. Een mooie introductie van de reis! In het atelier kunt u de replica’s bewonderen van de 25 Zaanse schilderijen van de beroemde Franse schilder Claude Monet. Een aantal van die replica’s zijn gemaakt door gerenommeerde Zaanse kunstenaars. De verzameling schilderijen biedt een unieke blik op het werk van Monet.
Per luxe touringcar rijden we vanuit Zaandam naar Le Havre, de plaats waar Monet opgroeide. Op weg naar Le Havre introduceert Heleen Niele u in de wereld van Claude Monet.
Monet was een invloedrijke Franse kunstschilder. Hij werd geboren op 14 november 1840 in Parijs en overleed op 5 december 1926 in Giverny, Frankrijk. Monet staat bekend als een van de grondleggers van het impressionisme, een stroming in de schilderkunst die in de 19e eeuw ontstond. U dineert vanavond in uw hotel in Le Havre.

Route: Zaandam-Le Havre, 625 km

Dag 2: Van Le Havre naar Vernon

Ontbijt in het hotel.
We starten de dag met een bezoek aan het MuMa museum in Le Havre. Het MuMa (Musée d'art moderne André Malraux) is een museum gewijd aan moderne kunst en is vernoemd naar de beroemde Franse schrijver André Malraux. Het museum biedt de bezoekers een uitgebreide collectie kunstwerken. In dit uitzonderlijke gebouw van glas en staal kunt u de op een na belangrijkste impressionistische collectie van Frankrijk bezoeken. De werken van Monet, Renoir, Pissarro, Sisley, Manet, Degas en Cross zijn breed vertegenwoordigd.
Na de lunch rijden we naar het strand van Étretat. Monet bracht het grootste deel van februari 1883 door in Étretat, een vissersdorp en badplaats aan de Normandische kust. Monet liet zich hier inspireren door drie bijzondere rotsformaties: de Porte d'Aval, de Porte d'Amont en de Manneporte. Natuurlijk bezoeken we (minimaal 1) van deze rotsformaties. Vervolgens neemt de touringcar ons mee naar Rouen waar Monet zijn kathedralen series schilderde en waar we er slechts één van zullen zien in de Impressionisten galerij van het museum van Musée des Beaux-Arts (Museum voor Schone Kunsten).
Diner in uw hotel in Vernon.

Route: Le Havre-Vernon, 130 km

Dag 3: De beroemde tuinen van Giverny

Ontbijt in het hotel.
We verlaten het hotel in Vernon en rijden naar Giverny. Monet bracht de laatste jaren van zijn leven door in het pittoreske dorpje Giverny. Op deze locatie, te midden van weelderige tuinen en rustieke landschappen, creëerde hij een aantal van zijn meesterwerken. De tuinen van Giverny werden de belangrijkste bron van inspiratie voor Monet, die gefascineerd was door de kleuren, vormen en lichtspel in de natuur. Het meest bekend zijn de waterlelies, die uitgroeiden tot het onderwerp van een reeks monumentale schilderijen. Het huis en de tuinen van Monet in Giverny zijn tegenwoordig open voor het publiek. We nemen alle tijd om op ons gemak het huis en de beroemde tuinen van Giverny te ontdekken. Monet woonde en werkte hier gedurende de laatste jaren van zijn leven. Aansluitend rijden we naar Parijs, waar u de komende twee nachten verblijft. Diner in Parijs.

Route: Vernon - Parijs, 85 km

Dag 4: Monet in Parijs

Ontbijt in het hotel.
Het Musée d'Orsay in Parijs herbergt een uitgebreide collectie van kunstwerken uit de 19e en vroege 20e eeuw, waaronder enkele meesterwerken van de impressionistische kunstenaar Claude Monet. Het museum biedt een unieke gelegenheid om oog in oog te staan met de meest invloedrijke werken van Monet, waaronder de beroemde serie "Waterlelies". Deze serie bestaat uit verschillende doeken die de serene schoonheid van vijvers vol waterlelies weergeven, geschilderd in verschillende lichtomstandigheden. Een ander opmerkelijk werk van Monet in het Musée d'Orsay is "Impression, soleil levant" (Impressie, opkomende zon). Een belangrijk werk, want het gaf de naam aan de hele impressionistische beweging.
Vanmiddag bezoeken we het Musée Marmottan Monet. Het museum staat vooral bekend om zijn uitgebreide collectie van werken van Monet, maar herbergt ook andere belangrijke kunstwerken van andere impressionistische kunstenaars zoals Auguste Renoir, Berthe Morisot, en Édouard Manet. Het museum is gehuisvest in een prachtig herenhuis dat ooit toebehoorde aan de familie Marmottan. U dineert vanavond in Parijs.

Dag 5: Parijs - Zaandam

Ontbijt in het hotel.
We sluiten de reis af met een bezoek aan het Musée de l'Orangerie. Dit museum staat vooral bekend om zijn uitgebreide collectie impressionistische en post-impressionistische kunstwerken. Een van de meest opvallende kenmerken van het museum zijn de ovale kamers op de begane grond, die speciaal zijn ontworpen om Claude Monet's beroemde waterlelie schilderijen ("Nymphéas,") te huisvesten. De manier waarop het licht door de ovale kamers valt, draagt bij aan de unieke ervaring van het bewonderen van deze meesterwerken.
Naast de werken van Monet herbergt het Musée de l'Orangerie ook een indrukwekkende collectie schilderijen van andere prominente kunstenaars, zoals Paul Cézanne, Henri Matisse, Pablo Picasso, Amedeo Modigliani en vele anderen.
Aan het begin van de middag rijden we per touringcar terug naar Nederland.

Route: Parijs - Zaandam, 535 km

Overnachtingen | 5-daagse cultuur reis

1 nacht, 3* hotel Mercure Le Havre Centre Commerce
1 nacht, 3* hotel Kyriat, Vernon-St. Marcel
2 nachten, 3* hotel Ibis Paris Pantin Eglise, Parijs (reis 30 september 2024)
2 nachten, 3* hotel Campanile Paris Ouest Gennevilliers (reis 7 oktober 2024)

Vervoer per touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd per luxe touringcar:

Vertrektijd: 08.30 uur aan de achterzijde van station Zaandam - onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Deelnemen aan de reis

Deze reis is niet geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 20 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Heleen Niele

Gedurende deze reis wordt u begeleid door kunsthistoricus, auteur en tekstschrijver Heleen Niele. Heleen studeerde cultuurwetenschappen en geeft colleges en lezingen over kunst en geschiedenis. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Hotel Kyriat Vernon Saint Marcel

Dit eenvoudige 3-sterrenhotel is een perfecte tussenstop op weg naar de Normandische kust. De accommodatie ligt op 3 km van het stadscentrum en het SNCF-treinstation Vernon. Gelegen in een groene omgeving, zowel vredig als aangenaam, biedt het hotel rust en sereniteit. Het hotel heeft een eigen heeft een restaurant en biedt 44 eenvoudige kamers, allemaal met een eigen badkamer. Ze zijn uitgerust met kwaliteitsbedden en een flatscreen televisie. Sommige kamers bieden uitzicht op de mooie tuin van het hotel.

Mercure Le Havre Centre Bassin Du Commerce

Dit Mercure hotel ligt dicht bij de stranden, het Malraux museum en de kathedraal van Le Havre. Het is de ideale uitvalsbasis om cultuur en kust te ontdekken. Ontdek de gebouwen van Auguste Perret die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO zijn opgenomen. De inrichting is geïnspireerd op de containers in de haven, als eerbetoon aan het werk van lokale grafische ontwerpers. Geniet van de ultramoderne, industriële sfeer van het Mercure Le Havre Centre Bassin du Commerce. Het hotel biedt die 3 vergaderruimten, een fitnessruimte en een bar-restaurant dat zelfbereide cocktails en gerechten aanbiedt, bereid met lokale producten zijn bereid. Het hotel biedt 99 comfortabel ingerichte kamers.

Ibis Paris Pantin Église

Het ibis Paris Pantin Église ligt in het centrum van Pantin, direct naast het metrostation Église de Pantin. Het hotel is ideaal voor een verblijf in de buurt van Parijs en biedt kamers met airconditioning, een tweepersoonsbed, een bureau, internet, televisie en een badkamer. De hotelbar is 24 uur per dag geopend.

Hotel Campanile Paris Ouest Gennevilliers

Hotel Campanile Paris Ouest Gennevilliers Barbanniers is een eenvoudig 3-sterren hotel gelegen op 500 meter van het RER-station Gennevilliers, dat directe verbindingen biedt met de Eiffeltoren, het Musée d'Orsay en andere Parijse bezienswaardigheden. De accommodatie heeft een restaurant en kamers met een flatscreen-tv, een bureau en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen. Het restaurant van het hotel serveert elke ochtend een ontbijtbuffet, maar u kunt hier tevens gebruik maken van de lunch en het diner.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Normandie

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Rijd een paar uur naar het zuiden en ontdek de Franse cultuur en geniet van de heerlijke Franse keuken. Tijdens uw reis naar Frankrijk maakt u kennis met een ongerepte natuur, pittoreske middeleeuwse dorpjes, historische steden en een prachtige kustlijn. Normandië is de historische regio in het noordwesten van Frankrijk, gelegen aan de Kanaalkust. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, schilderachtige landschappen en culturele erfgoed. Normandië heeft een rijke artistieke traditie, met invloedrijke kunstenaars zoals Claude Monet, die zijn beroemde schilderijen maakte in Giverny, een dorp in de regio. De impressionistische beweging vond hier vruchtbare grond. Normandië heeft tevens een cruciale rol gespeeld in de Europese geschiedenis. Het is vooral bekend vanwege de invasie op D-Day tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 6 juni 1944 landden de geallieerde troepen op de stranden van Normandië, wat leidde tot het keerpunt in de strijd tegen nazi-Duitsland.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips