Zoek op land, regio of reis

×

Provence-Alpes-Cote-d'Azur...

Provence & Cote d'Azur

De stijlvolle zonovergoten Franse Rivièra is één van de vakantiehotspots van de wereld. Cannes staat natuurlijk bekend om zijn jaarlijkse filmfestival, terwijl een bezoek aan Nice niet compleet is zonder een wandeling over de Promenade des Anglais. De Provence heeft echter juist een traditionele kant. Hoog in de heuvels ontdekt u olijfboomgaarden, lavendelvelden en vredige middeleeuwse dorpjes. Het licht en de landschappen inspireerden zowel Paul Cézanne als Vincent van Gogh. Julius Caesars eerste Gallische verovering vond plaats in de Provence, en de aanwezigheid van Rome is hier onuitwisbaar. Het aantal en de omvang van de Romeinse ruïnes in de regio zijn vergelijkbaar met wat u in Italië zou aantreffen.

Bezoek voor kunst en cultuur het Romeinse kuuroord Aix-en-Provence of Avignon met zijn doolhof van cafés en winkels, plus het Palais des Papes. Arles is natuurlijk de stad van Vincent van Gogh, maar de stad heeft ook een belangrijk Romeins erfgoed en de Romeinse arena gebouwd in 1 v.Chr. is nog steeds in gebruik. In de buurt van Gordes verzorgen monniken hun bijen en maken ze honing in de romaanse abdij van Sénanque, waar u kunt wandelen door de omliggende lavendelvelden.

Natuurliefhebbers zijn in de Provences-Alpes-Cote d'Azur regio aan het juiste adres. U vindt er één van 's werelds grootste kloven, Gorges du Verdon, en ook een wandeling naar de top van een van de unieke bergen van de Dentelles de Montmirail is een must voor elke wandelliefhebber. Verschillende wandelpaden voeren u ook naar de top van de "Provençaalse reus", de Mont Ventoux. Geniet in de vroege ochtend van een zonsopgang op de top van deze 1909 meter hoge berg: een ervaring die in uw geheugen gegrift zal blijven!

De Provences-Alpes-Cote d'Azur staat ook bekend om zijn heerlijke keuken met gerechten bereid met tomaten, olijfolie, knoflook en kruiden. En het heeft een belangrijke wijnindustrie. De Provence heeft ongeveer 500 wijngaarden met een jaarlijkse productie van 140 miljoen flessen wijn - ideaal als wijnproeven op uw ‘to do’ lijst staat.
Meer dan de Franse Rivièra

Natuurlijk kent iedereen Zuid-Frankrijk van de Franse Rivièra met mondaine badplaatsen, zoals Nice, Cannes en St. Tropez. Maar juist het binnenland heeft ook zoveel moois te bieden. Bijvoorbeeld de prachtige Gorges du Verdon, de "Grand Canyon" van Frankrijk. U kunt deze bijzondere kloof met het heldere groenblauwe water op verschillende manieren verkennen. Het gebied telt maar liefst 1.000 kilometer aan wandelpaden. In de plaatsjes zijn gidsen met diverse wandelingen te koop, ook in het Nederlands. Het natuurgebied is ook uitstekend per auto te verkennen. Aan beide kanten van de kloof lopen routes langs vele uitzichtpunten; de Route des Crêtes in het noorden en de Corniche Sublime in het zuiden. Indrukwekkend is het om de kloof per kano of kajak te verkennen. Op veel plaatsen kunt u een kano of kajak huren!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips