Zoek op land, regio of reis

×

De cultuur van klassiek Griekenland...

Rust in combinatie met cultuur

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen | Griekenland

Start uw reis in Athene en maak een bijzondere reis door de Peloponnesos. Een kennismaking met de geschiedenis van de Oude Grieken in combinatie met een verblijf in heerlijke hotels.

Vanaf 872,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 27/09/2023
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen | Griekenland

Vanuit de hoofdstad Athene rijdt u naar het eiland Poros waar u verblijft in een heerlijk hotel aan het strand. Vervolg uw reis naar de havenplaats Gythio op de Peloponnesos, bezoek indrukwekkend Olympia en sluit de reis af in de omgeving van Athene.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Athene - Athene, The Gem Society, 40 km
Dag 2: Athene - Poros, Sirene Blu Resort
Dag 3: Poros, Sirene Blu Resort
Dag 4: Poros - Gythio, LAS hotel & spa
Dag 5: Gythio, LAS hotel & spa
Dag 6: Gythio - Olympia, Antonios Olympia, 200 km
Dag 7: Olympia - Attica, Ever Eden Beach Resort, 347 km
Dag 8: Attica - Luchthaven Athene, 28 km (inleveren huurauto)

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht naar Athene vanaf de gekozen luchthaven
- Handbagage
- Overnachtingen volgens de beschreven route
- Ontbijt in de hotels
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners
- Brandstof en eventuele overige parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Athene, de hoofdstad van Griekenland

Aangekomen op de luchthaven van Athene staat de huurauto al voor u klaar. Uw hotel ligt op ruim en half uur rijden van de luchthaven.
Athene is onlosmakelijk verbonden met de Unesco Werelderfgoed locatie de Akropolis. De zuidkant van de ‘Heilige Rots’ van Athene speelde een belangrijke rol in het geestelijke en kunstzinnige leven van het antieke Athene. Dwaal af naar de wijk Anafiotika waar u zich op een Grieks eiland waant. Loop verder naar de Plaka, de oude wijk van Athene, gelegen aan de voet van de Akropolis. Een bezoek aan het prachtige Akropolis Museum mag deze dag zeker niet ontbreken. Gevestigd in een imposant gebouw dat in juni 2009 haar deuren opende, is dit museum het meest moderne museum van Europa. Naast prachtige beelden is er ook een replica van het Parthenon gebouwd op de bovenste verdieping. De Grieken beschouwen het museum bovendien als het bewijs dat ze heel goed in staat zijn hun eigen culturele erfenis op een verantwoorde wijze te beheren. Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene is het grootste museum van Griekenland en één van de belangrijkste ter wereld. Het is geopend sinds het einde van de 19e eeuw en herbergt een schat aan kunstwerken uit het Oude Griekenland, van de prehistorie tot de Romeinse tijd. In een oud koninklijk paleis bevindt zich het parlementsgebouw. Indrukwekkend is de ceremonie van de soldaten, gekleed zijn in rokken, panty's en pompom schoenen, die het graf van de onbekende soldaat bewaken. Ieder uur vindt er hier een wisseling van de wacht plaats.

Route: Luchthaven Athene - Athene, 40 km

Dag 2 - 3: Het eiland Poros

U verlaat het hotel in Athene en rijdt richting het eiland Poros, gelegen aan de Saronische Golf. Vanuit Piraeus, de haven bij Athene, of vanuit Galatas reist u met de veerboot naar Poros. Het eiland Poros bestaat op haar beurt ook weer uit twee eilanden, Sferia en Kalavria, welke met een brug met elkaar verbonden worden. De hoofdstad Poros-stad ligt op het kleinste eiland Sferia dat van oorsprong een vulkanisch eiland is. Het eiland Kalavria kenemerkt zich door de vele pijnbomen en olijfbomen. In Poros-stad vindt u een gezellige haven, kleine straatjes met winkeltjes en tavernes. Op Poros vindt u een klein archeologisch museum, het Zoodohou Pigis klooster en de tempel van Poseidon.

Route: Athene - Poros, 177 km

Dag 4 -5: de Peloponnesos

U verlaat Poros en rijdt via de Peloponnesos naar Gythio. Deze charmante havenplaats heeft een gezellige boulevard. Bijzonder zijn de huizen met hun felle kleuren wat hen een interessant object maakt voor de fotocamera. Op korte afstand van Gythio vindt u Kalamata, de hoofdstad van de provincie Messini en prachtig aan zee gelegen. Vlak voor de kust ligt het schiereiland Marathonisi, waar u een bezoek kunt brengen aan het historisch museum van Mani. Vanaf het schiereiland heeft u een prachtig zicht op Gythio. Gythio heeft geen strand, maar op korte afstand van Gythio ligt Mavrovouni beach; een zandstrand met donker zand. Het is tevens de broedplaats van de Caretta zeeschildpadden.

Route: Poros - Gythio, 247 km

Dag 6: Olympia

Op weg naar Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Het heiligdom Olympia ligt in de vallei van de rivieren Alfios en Kladeos en aan de voet van de Kronos heuvel. De twee belangrijkste goden die hier werden vereerd waren Zeus en Hera. In Olympia werden om de vier jaar de Panhelleense Spelen gehouden, de voorloper van de huidige Olympische Spelen. U vindt hier de opgraving waar u de tempels kunt zien die gewijd zijn aan Zeus en Hera en de plaats waar elke vier jaar het Olympisch Vuur ceremonieel ontstoken wordt. Het Museum van de geschiedenis van de Olympische Spelen is gevestigd in een prachtig Neoklassiek gebouw. Hier vindt u archeologische vondsten die betrekking hebben op de Olympische Spelen.

Route: Gythio - Olympia, 200 km

Dag 7: Terug naar Athene

De zevende dag reist u weer terug richting Athene waar u vanavond overnacht in een hotel op 30 minuten rijden van Athene. Een mooie locatie om (nogmaals) een bezoek te brengen aan deze bruisende hoofdstad.

Route: Olympia - Attica, 347 km

Dag 8: Met mooie herinneringen naar huis

Vanuit Attica rijdt u naar de luchthaven van Athene en aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Attica - Luchthaven Athene, 28 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Athene, The Gem Society
2 nachten Poros, Sirene Blu Resort
2 nachten Gythio, LAS hotel & spa
1 nacht Olympia, Antonios Olympia
1 nacht Attica, Ever Eden Beach Resort

Overnachtingen 12-daagse reis

- 2 nachten Athene, The Gem Society
- 2 nachten Poros, Sirene Blu Resort
- 3 nachten Gythio, LAS hotel & spa
- 2 nachten Olympia, Antonios Olympia
- 2 nachten Attica, Ever Eden Beach Resort

Overnachtingen 15-daagse reis

- 3 nachten Athene, The Gem Society
- 3 nachten Poros, Sirene Blu Resort
- 3 nachten Gythio, LAS hotel & spa
- 2 nachten Olympia, Antonios Olympia
- 3 nachten Attica, Ever Eden Beach Resort

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

The Gem Sciety

Het Gem Society Boutique Hotel & Spa is een hippe bestemming voor reizigers. Op zoek naar een geweldige plek om te verblijven in Athene? Boek en geniet van echte luxe gastvrijheid op zijn best.

De Gem Society is gastgericht en biedt een unieke feel-at-home-ervaring, in tegenstelling tot andere hotels of vakantiewoningen. Gelegen in het hart van de historische driehoek van Athene, wordt het geplaatst tegen een canvas van oud en hedendaags; waardoor het de ideale uitvalsbasis is voor het aanboren van een miljoen dingen die de stad te bieden heeft.

Populaire bezienswaardigheden in de buurt van The Gem Society Hotel zijn de vlooienmarkt Monastiraki, het Monastiraki-plein en het Nationaal Theater van Griekenland.

De kamers zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen-tv , een koelkast, een waterkoker, een douche, een haardroger en een bureau. De kamers zijn voorzien van een kledingkast en een eigen badkamer.

Sirene Blue Resort

Het Sirene Blue Resort wordt omgeven door dennenbomen en heeft een eigen strand met een restaurant aan zee en een bar. U kunt gebruikmaken van een tennisbaan, een spa en 2 zwembaden.

Op 3,5 km van het Sirene Blue Resort vindt u de stad Poros met een haven, neoklassieke gebouwen en de beroemde klokkentoren. Met de veerboot bereikt u in minder dan 2 uur de haven van Piraeus. Er is gratis privéparkeergelegenheid bij de accommodatie.

Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet verzorgd in het restaurant, dat uitzicht biedt op het zwembad en het strand. Restaurant The Taverna kijkt uit op de baai van Monastiri en serveert Griekse gerechten. Dan is er nog het Roof Garden Bar Restaurant, waar u kunt genieten van mediterrane specialiteiten en livemuziek.

Alle accommodaties hebben een elegante inrichting en zijn uitgerust met airconditioning, een tv en een minibar. De badkamers beschikken over een haardroger en luxe toiletartikelen. De kamers zijn voorzien van een balkon met uitzicht op de Sardonische Golf.

Las hotel & spa

Las Hotel is een 4 * hotel in de kustplaats Gythio, in Laconic Mani. Het is gelegen in het centrum van de stad en is ontworpen om maximaal comfort te bieden!

Begin uw dag in Las Hotel & Spa en geniet van een traditioneel Grieks ontbijt in de tuin van het restaurant, op de begane grond, naast een prachtige waterval.

Het hotel biedt een grote verscheidenheid aan keuzes in drankjes en cocktails, evenals onderscheidende smaken in het restaurantmenu! Het hotelpersoneel is er om u te helpen onvergetelijke momenten te beleven in de daktuin, onder het zicht van de prachtige Laconische golf!

De Spa & Wellness-ruimte van het hotel biedt unieke ervaringen van rust en ontspanning, waardoor u zich kunt losmaken van het dagelijkse leven en zijn routines. Probeer een massagebehandeling, neem een ​​bad in de jacuzzi of neem een ​​moment van ontlading in de sauna.

Las Hotel wil u de meest complete verblijfservaring bieden en besteedt daarom aandacht aan de details! Elke kamer is ruim met state-of-the-art decoratie en voorzien van matrassen en uitstekende kwaliteit hoezen van het merk Coco-mat.

Antonios hotel

Het Antonios hotel ligt in het oude centrum van Olympia, één van de meest bekende bezienswaardigheden in Griekenland. Het hotel biedt o.a. een buitenzwembad in de mooie tuin en een restaurant. Parkeren is gratis.

De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van televisie, minibar en airconditioning.

EverEden Beach Resort

Het Evereden Beach resort hotel is ideaal gelegen aan de Atheense Riviera, tussen Athene en Sounio. Het werd onlangs volledig gerenoveerd. Het hotel is rustig gelegen en straalt een serene sfeer uit. U geniet er van een adembenemend zicht op de Egeïsche Zee, van een uitstekende keuken en de uitgebreide faciliteiten. Bezoek van hieruit de hoofdstad Athene en de tempel van Sounio.

Het hotel ligt te midden van een dennenbos en heeft een speeltuin en een privéstrand met blauwe vlag. Het restaurant en de snackbar Edenaki van het hotel serveren een menu, gebaseerd op de Griekse en mediterrane keuken en ontworpen door een beroemde chef-kok. De restaurants Season's en Il Centro Pool Bar maken de culinaire aandoeningen van het hotel compleet.

De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie, een cadeauwinkel en andere winkels. U kunt duiken en kanoën. Op het strand vindt u ligstoelen, parasols, cabines en douches.

Elke kamer van het Eden Beach heeft een balkon, airconditioning, een satelliet-tv en een minibar. Sommige accommodaties hebben een zithoek waar u na een drukke dag kunt ontspannen. Een aantal kamers biedt uitzicht op de zee of de tuin. De kamers hebben een eigen badkamer.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips