Zoek op land, regio of reis

×

Traditioneel Kreta...

Traditioneel Kreta

Fly-drive | 8 of 12 dagen | Kreta | Griekenland

Het Griekse eiland Kreta staat garant voor zon, zee, strand en een gastvrije bevolking. Het eiland biedt echter meer dan alleen de stranden. Maak kennis met de charme en de schoonheid van dit grootste Griekse eiland.

Vanaf 888,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 21/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 of 12 dagen | Kreta | Griekenland

Kreta, een populair vakantie eiland gelegen op ruim 3,5 uur vliegen vanuit Nederland. Het eiland staat bekend vanwege de prachtige stranden en de vele zonuren.
Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van alle Griekse eilanden. Het is de geboorteplaats van Zeus en het eiland is doordrenkt van mythologie en klassieke geschiedenis. Dat is ook niet zo vreemd als u bedenkt dat de Minoïers, Saracenen, Turken en Venetianen hier allemaal hun sporen hebben achtergelaten en een overvloed aan oude sites hebben gecreëerd. Het eiland Kreta scheidt de Egeïsche Zee van de Libische Zee en markeert de grens tussen Europa en Afrika. In het midden van het eiland vindt u de bergen, terwijl de plateaus worden gespleten door diepe kloven die eindigen in vruchtbare valleien. De kustlijn is gevarieerd. U vindt hier zandstranden, kleine baaien en rotsachtige kusten vol interessante poelen. Het landschap op Kreta verandert voortdurend; van een hard en kaal landschap tot een bosrijke omgeving.
Per huurauto verkent u het eiland en rijdt u vanuit Heraklion richting de oostkust. U verblijft gedurende de reis op traditionele Griekse locaties. Vanuit Heraklion vliegt u weer terug naar Nederland.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Heraklion - Tilisos, Arolithos Traditional Village, 15 km
Dag 2: Tilisos, Arolithos Traditional Village
Dag 3: Tilisos - Agios Nikolaos, Vasia Ormos, 75 km
Dag 4: Agios Nikolaos, Vasia Ormos
Dag 5: Agios Nikolaos - Kapetaniana, Thalori Guest house, 127 km
Dag 6: Kapetaniana, Thalori Guest house
Dag 7: Kapetaniana - Tilisos, Arolithos Traditional Village, 68 km
Dag 8: Tilisos - Luchthaven Heraklion (inleveren huurauto), 15 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht naar Heraklion vanaf de gekozen luchthaven
- Handbagage
- Overnachtingen volgens de beschreven route
- Ontbijt in de hotels
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners
- Brandstof
- One way fee (ter plaatse te betalen)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Welkom op Kreta!

Aangekomen op de luchthaven van Heraklion staat de huurauto al voor u klaar. Vervolgens rijdt u naar uw accommodatie welke zich op 20 minuten rijden van de luchthaven van Heraklion bevindt. U verblijft in een traditionele Griekse accommodatie gevestigd in verschillende gebouwen in de bergen en buiten de grote drukte. De accommodatie ademt de sfeer van een traditioneel Kretenzisch dorp en is volledig gebaseerd op de Kretenzische cultuur en tradities. De stad Heraklion biedt naast vele terrasjes en winkels een archeologisch museum en een Ventiaans fort. Het ommuurde gedeelte van de stad is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Route: Luchthaven Heraklion - Tilisos,15 km

Dag 3 - 4: Oost-Kreta

Na het ontbijt verlaat uw het hotel en rijdt u naar Agios Nikolaos waar u de komende dagen zult verblijven. Agios Nikolaos staat bekend om zijn unieke klimaat, pittoreske plekjes, schone en goed georganiseerde stranden en zijn kosmopolitische leven. Dit oude vissersdorpje was een van de eerste toeristen locaties op Kreta. Op cultureel gebied heeft Agios Nikolaos niet veel te bieden, echter in deze gezellige badplaats staat de gastvrijheid centraal!
Agios Nikolaos is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Spinalonga en Elounda. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het Voulismeni meer dat wordt omgeven door grote rotswanden. Leuk detail is dat het gerucht gaat dat het meer geen bodem heeft; het is dan ook verboden om in dit meer te zwemmen!

Route: Tilisos - Agios Nikolaos, 75 km

Dag 5 - 6: Natuurschoon

U rijdt vandaag naar het historische dorp Kapetaniana gelegen in het Asterousia-gebergte. U verblijft in het Thalori Retreat; een fijne accommodatie waar u het beste van de traditionele Kretenzische keuken kunt beleven.
De prachtige omgeving van Kapetaniana is bij uitstek geschikt om te wandelen. Het gebied van Kapetaniana en Asterousia staat vol met verspreide paden die leiden naar grotten, kloosters, kluizenaarshuizen en afgelegen bochten, paden die door canyons lopen en naar onzichtbare plaatsen van buitengewone schoonheid leiden. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de omgeving te verkennen per 4-wheeldrive jeep of per mountainbike.
Asterousia is het leefgebied van zeldzame soorten roofvogels. Liefhebbers kunnen de vogels van dichtbij observeren vanuit het Kofinas observatorium. In totaal zijn er 192 vogelsoorten geregistreerd in Asterousia.
Uw hotel creëert heerlijke Kretenzische recepten op basis van pure producten uit eigen tuin, maar ook gebaseerd op producten van lokale producenten. Men organiseert kooklessen en biedt de gasten de kans om kennis te maken met de geheimen van de wereldberoemde Kretenzer keuken.

Route: Agios Nikolaos - Kapetaniana, 127 km

Dag 7: Terug naar Tilisos

Na het ontbijt verlaat u het hotel in Kapetaniana en rijdt u terug Tilisos waar u vandaag kunt genieten van uw laatste vakantiedag op Kreta.

Route: Kapetaniana - Tilisos, 68 km

Dag 8: Met mooie herinneringen naar huis

Vanuit Tilisos rijdt u naar de luchthaven van Heraklion en aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Tilisos - Luchthaven Heraklion, 15 km (inleveren huurauto)

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Tilisos, Arolithos Traditional Village
2 nachten Agios Nikolaos, Vasia Ormos
2 nachten Kapetaniana, Thalori Guest house
1 nacht Tilisos, Arolithos Traditional Village

Overnachtingen 12-daagse reis

3 nachten Tilisos, Arolithos Traditional Village
3 nachten Agios Nikolaos, Vasia Ormos
3 nachten Kapetaniana, Thalori Guest house
2 nacht Tilisos, Arolithos Traditional Village

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Deze reis is inclusief een categorie A auto voor de gehele reisduur. Indien gewenst kunt u deze later (in het boekingsproces) upgraden.

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Arolithos Traditional Village Hotel

Arolithos Traditional Cretan Village bevindt zich zowel in een landelijke omgeving als vlak bij het strand in Malevizi. Bij het strand van Ammoudara en Pantanassa geniet u van het natuurschoon van de omgeving, terwijl het museum voor Religieuze Kunst van Heraklion en het Historisch Museum van Kreta hier twee van de culturele hoogtepunten zijn.

Het hotel werd gebouwd aan het einde van de jaren '80 en is zo ontworpen dat het lijkt op een authentiek Kretaans dorp. Er is veel moeite gedaan om de sfeer van vervlogen tijden na te bootsen. Op de kamers treft u een fraaie combinatie van moderne en traditionele faciliteiten.

In de taveernen in de buurt worden 'Kretenzer nachten' georganiseerd met heerlijk Grieks eten en volksdans. In de zomer worden er ook diverse sociale evenementen georganiseerd in het openluchtrestaurant. In het gebied vindt u betoverende witte huizen met mooie turquoise ramen. Er zijn verschillende ouderwetse winkeltjes en zaken, waaronder een smidse.

Ontdek ook de wateractiviteiten in de omgeving. Er zijn namelijk tal van faciliteiten in de buurt, bijvoorbeeld voor duiken en waterskiën. U kunt ook de natuur in trekken, mountainbiken of wandel- en fietsroutes afleggen.


Vasia Ormos

Vasia Ormos is gelegen in Agios Nikolaos, een van de mooiste randen van Europa. Agios Nikolaos staat bekend om zijn unieke klimaat, pittoreske plekjes, schone en goed georganiseerde stranden en zijn kosmopolitische leven. Vasia Ormos ligt aan een afgelegen baai, op slechts 20 meter van het strand. Het heeft een zoetwaterzwembad met gratis ligbedden en parasols.

Vasia Ormos biedt stijlvolle accommodaties in tweepersoonskamers, comfortabele voorzieningen en faciliteiten, vriendelijke service en de warme gastvrijheid van Kreta. De kamers van het Ormos Hotel kijken uit over zee, de tuin of het zwembad. De kamers beschikken over allerlei moderne voorzieningen.

De toplocatie, tegenover een prachtige fysieke baai, biedt de perfecte setting voor uw vakantie! Een ideale plek voor wie op zoek is naar een rustige vakantie. Vasia Ormos is een hotel alleen voor volwassenen.

Thalori Guest House

Het Thalori is een complex met traditioneel gebouwde huizen, in het schilderachtige dorpje Kapetaniana. De naam 'Thalori' komt van het Grieks: Thalassa (zee) en Ori (berg) - twee woorden die de geografische ligging beschrijven. Een zeldzame combinatie die een unieke accommodatie-ervaring in het zuiden van Kreta biedt.

Thalori combineert de traditionele architectonische stijl van landelijk Kreta met hedendaags comfort en bestaat uit 20 traditionele huizen, elk met zijn eigen karakteristieke persoonlijkheid en geïntegreerd in het levende dorp Kapetaniana. Alle appartementen van het Thalori hebben steen- en rotselementen, traditionele voorwerpen en houten plafonds. Ze beschikken over een goed uitgeruste kitchenette met kookgelegenheid en een adembenemend uitzicht op de Libische Zee en de bergen. Elke kamer heeft een elegante badkamer in landelijke stijl met toiletartikelen en een haardroger.

Beneden het dorp bieden de boerderij en stallen van Thalori gasten de kans om op inspirerende manieren in contact te komen met de ongerepte natuur en het landschap. Het restaurant van Thalori zet de inspiratie voort en biedt een scala aan traditionele Kretenzische gerechten met de meest verse lokale ingrediënten. U kunt ook u een duik nemen in het zwembad en genieten van de Kretaanse zon.


Arolithos Traditional Village Hotel

Arolithos Traditional Cretan Village bevindt zich zowel in een landelijke omgeving als vlak bij het strand in Malevizi. Bij het strand van Ammoudara en Pantanassa geniet u van het natuurschoon van de omgeving, terwijl het museum voor Religieuze Kunst van Heraklion en het Historisch Museum van Kreta hier twee van de culturele hoogtepunten zijn.

Het hotel werd gebouwd aan het einde van de jaren '80 en is zo ontworpen dat het lijkt op een authentiek Kretaans dorp. Er is veel moeite gedaan om de sfeer van vervlogen tijden na te bootsen. Op de kamers treft u een fraaie combinatie van moderne en traditionele faciliteiten.

In de taveernen in de buurt worden 'Kretenzer nachten' georganiseerd met heerlijk Grieks eten en volksdans. In de zomer worden er ook diverse sociale evenementen georganiseerd in het openluchtrestaurant. In het gebied vindt u betoverende witte huizen met mooie turquoise ramen. Er zijn verschillende ouderwetse winkeltjes en zaken, waaronder een smidse.

Ontdek ook de wateractiviteiten in de omgeving. Er zijn namelijk tal van faciliteiten in de buurt, bijvoorbeeld voor duiken en waterskiën. U kunt ook de natuur in trekken, mountainbiken of wandel- en fietsroutes afleggen.


Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips