Zoek op land, regio of reis

×

Huurauto Cuba...

Cuba on the Road huurauto

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Zeker op een bestemming zoals Cuba, waar de afstanden relatief groot zijn en het openbaarvervoer beperkt is. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar.

Onze lokale agent in Cuba heeft hun eigen autohuurbedrijf opgezet: Cuba on Tour. Hierdoor is er goed en direct contact met het autohuurbedrijf.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van Cuba on Tour.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Belangrijkste, waar, wanneer en hoe laat u uw huurauto op kunt halen en ook weer dient in te leveren.

Als u zich bij de balie meldt met de voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse. Maak eventueel foto's mocht u afwijkingen zien.

Om de auto te huren dient u:
- Minimaal 21 jaar oud zijn (geen maximum leeftijd)
- Minimaal twee jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs
- In het bezit zijn van een geldig passpoort

Belangrijk aandachtspunt:
U dient ter plaatsen een aantal bedrag contant te voldoen. Hieronder meer informatie:

Contant ter plaatse te voldoen

Alle onderstaande bedragen (indien van toepassing) zijn niet inbegrepen in de prijs en dient u ter plaatse contant te voldoen aan de verhuurder. Dit mag zowel in euro's als USD (Amerikaanse dollars). De bedragen worden vernoemt in USD, als u het in euro's voldoet zal het daadwerkelijke bedrag afhankelijk zijn van de actuele koers.

BORG
Ter plaatse zult u contant (euro's of USD) een borg moeten voldoen bij het huurstation. Het bedrag is afhankelijk van het type voertuig dat u huurt: voor een auto bedraagt het 250 USD, een motor 200 USD en voor een camper 500 USD.

De borg krijgt u bij het inleveren van het gehuurde voertuig weer terug, mits u het huurcontract niet heb overschreden.

EXTRA BESTUURDER
Een extra bestuurder dient u op te geven bij het ophalen van de huurauto, zonder mag uitsluitend de hoofdbestuurder de huurauto besturen. Elke extra bestuurder bedraagt eenmalig 10 USD p.p. Maximaal twee personen mogen zich opgeven als extra bestuurder. Alleen de hoofdbestuurder is bevoegd om de auto op te halen, het contract te tekenen en de auto af te leveren.

EXTRA KILOMETERS
Met uw voertuig mag u maximaal 250km per dag afleggen. Dit wordt berekend over de hoeveelheid aantal dagen. Wanneer u het voertuig 10 dagen huurt, mag u in totaal niet meer dan 2500km afleggen. Als u de ene dag 400km aflegt en de andere dag 50km, kan dat gewoon.

Mocht u wel over het limiet van 250km per dag gaan, dient u achteraf €0,90 per extra kilometer te voldoen. Voor de motor/scooter is het €0,25 per extra kilometer en voor de camper €1,40 per extra kilometer.

TANK AFBETALEN
U ontvangt het voertuig met een volle tank, maar deze hoeft u vervolgens niet vol af te leveren. Hiervoor dient u de tank vooraf af te betalen. Dit bedraagt tussen de 50-70 USD voor de auto, 15 USD voor de motor en 90 USD voor de campers.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit, de kosten die u in ieder geval kan verwachten zijn hierboven uitgelicht. De hoofdbestuurder dient het contract ter aanvang van het huurvoertuig te tekenen. Ter plaatsen ontvangt u een kopie van het contract die u de gehele huurperiode dient te bewaren. Bij het kwijtraken van uw kopie of het verbreken van het contract, kan het verhuurbedrijf u 50 USD doorbelasten. De hoofdbestuurder dient ook nogmaals te tekenen bij het inleveren van het voertuig.

In het huurcontract wordt benoemd waarvoor u wel en niet verantwoordelijk bent of eventueel aansprakelijk voor zou zijn.

Brandstof

U ontvangt de huurauto met een volle tank en betaald vervolgens contant de tank af. Dit betekend dat u het voertuig niet met een volle tank hoeft af te leveren. De specificatie van de bedragen per type voertuig vindt u onder het kopje "Contant ter plaatse te voldoen".

Cuba leidt momenteel aan een benzine tekort. De huurauto's zijn redelijk zuinig, maar houdt uw benzinetankmeter goed in de gaten. Wij raden u aan om bij een benzinestation onderweg te stoppen zodra uw tank half leeg is. Zo voorkomt u dat u met een lege tank komt te staan en geen benzine kunt vinden. Soms kan er een lange rij staan, maar zodra de Cubanen zien dat u een toerist bent, helpen ze u meestal graag. Eventueel kunt u ook bij uw accommodatie vragen voor tips of advies.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips