Zoek op land, regio of reis

×

Ontdek Noordwest Ierland...

Langs de Wild Atlantic Way

Fly-drive | 5 of 8 dagen | Ierland

Ierland op zijn mooist! Dit is een ideale reis om een gedeelte van de Wild Atlantic Way te ontdekken. Bezoek het noordelijke deel van deze prachtige kustroute.

Vanaf 841,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 09/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 5 of 8 dagen | Ierland

Veel zien in korte tijd! Deze route brengt u van Dublin via de Mourne regio naar Belfast, waarna u via de 9 valleien naar de indrukwekkende Noord-Ierse kust rijdt. Wandel over de Carrick-a-rede touwbrug, bezoek de Giants Causeway en rijd vervolgens via historisch Derry naar Donegal. Geniet onderweg van het ruige landschap, de landwegen en de grillige kustlijn. Vanuit Donegal reist u via Glenveagh, het meren district en de Boyne Valley terug naar Dublin.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Dublin - Dublin, Annadale House, 9 km
Dag 2: Dublin, Annadale House - Belfast, Titanic Guest Boutique, 166 km
Dag 3: Belfast, Titanic Guest Boutique - Donegal, Atlantic Breeze B&B, 185 km
Dag 4: Donegal, Atlantic Breeze B&B - Dublin, Annadale House, 218 km
Dag 5: Dublin, Annadale House - Luchthaven Dublin, 9km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in verrassend Dublin

Na aankomst op Dublin Airport haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw eerste accommodatie. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u ervoor kiezen om een tour te maken langs de hoogtepunten van Dublin, waarbij u kunt denken aan een bezoek aan het Trinity College om het Book of Kells te bewonderen en het National Museum of Ireland (gratis entree).

Route: Luchthaven Dublin - Dublin, 9 km

Dag 2: The Mourne Region & Belfast

Vandaag reist u richting het noorden, naar Belfast. Vanaf Newry houdt u het oosten aan en rijdt u door de pittoreske Mourne Region. U passeert Downpatrick waar u een bezoek kunt brengen het St. Patrick Centre, een van Noord-Ierlands' grootste Millenium projecten. Het is de eerste permanente tentoonstelling die het verhaal vertelt van de Ierse heilige St. Patrick. Vervolgens kunt u een bezoek brengen aan de Down Cathedral waar St. Patrick zou zijn begraven. Uw volgende stop is Belfast, de grootste stad en sinds 1922 de hoofdstad van Noord-Ierland. De naam stamt af van het Iers Béal Feirste ofwel monding van de Farset, de rivier waaromheen de stad oorspronkelijk is gebouwd. In de stad kunt u vele historische gebouwen bewonderen waaronder de City Hall welke stamt uit de renaissance.

Route: Dublin - Belfast, 166 km

Dag 3: Antrim Coast, Derry City & Donegal

U rijdt vandaag door de '9 valleien van Antrim' voordat u aankomt in Ballycastle. Hier vindt u een gedenkplaats van Guglielmo Marconi, de uitvinder van draadloze technieken. Vervolgens rijdt u langs de indrukwekkende kust van North Antrim waar u de Giants Causeway kunt bezoeken. Breng een bezoek aan het nabij gelegen Dunluce Castle welke prachtig is gelegen aan de ruige kust. Reis vervolgens door naar Derry City. U kunt hier een bezoek brengen aan het Tower Museum en de O'Doherty Tower waar u uitleg krijgt over de geschiedenis van Derry. Maak uw tour compleet door langs de historische stadsmuren te lopen.

Route: Belfast - Donegal, 185 km

Dag 4: Langs bergen, meren, valleien en bossen

Vandaag begint u aan de rit terug naar Dublin. Breng onderweg een bezoek aan het Glenveagh National Park en Glenveagh Castle. U vindt hier 10.000 hectare aan bergen, meren, valleien en bossen. U rijdt zuidwaarts via het Fermanagh Lake district en door Boyne Valley. Hier vindt u bezienswaardigheden uit alle tijdperken van de Ierse geschiedenis. U rijdt vervolgens verder naar Dublin.

Route: Donegal - Dublin, 218 km

Dag 5: Met nieuwe herinneringen naar huis

Uw laatste dag in Ierland. U levert de huurauto in op de luchthaven van Dublin, waarna u aan boord gaat van uw terugvlucht.

Route: Dublin - Luchthaven Dublin, 9 km

Overnachtingen 5-daagse reis

- 1 nacht Dublin, Annadale House
- 1 nacht Belfast, Titanic Guest Boutique
- 1 nacht Donegal, Atlantic Breeze B&B
- 1 nacht Dublin, Annadale House

Overnachtingen 8-daagse reis

U verblijft in kleinschalige, unieke accommodaties.
In een B&B ervaart u de echte gastvrijheid. Uw gastheer of gastvrouw kent de omgeving uitstekend en helpt u graag op weg naar de meest bijzondere plekjes in de omgeving. Zo’n heerlijke pub, net buiten de drukke toeristische plaatsen of dat mooie stukje van het park waar zelden iemand komt. In een B&B wordt het ontbijt vaak zelf bereid. Geen standaard buffet, maar een ontbijt zoals de bewoners het zelf graag hebben. Vaak met verse streekproducten zoals worst, zelfgemaakte jam en zelfgebakken scones.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houdt u er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

- 2 nachten Dublin, Annadale House
- 2 nachten Belfast, Titanic Guest Boutique
- 2 nachten Donegal, Atlantic Breeze B&B
- 1 nacht Dublin, Annadale House

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, Super CDI, Super TP, WDW, VRF, PAI, 1 gratis extra bestuurder en binnenlandse one way fees. Er is een administratie fee in geval van schade en/of diefstal. Een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 25 jaar oud te zijn en minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig volledig rijbewijs. Er is een maximum leeftijd van 75 jaar van toepassing, leest u hiervoor de autohuurvoorwaarden.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Annandale House

Aan de beroemde laan Drumcondra in Dublin is het Annandale House gevestigd. De bed en breakfast wordt door een familie gerund. Binnen tien minuten rijden bent u in de stad Dublin en kunt u Grafton street en het Trinity College bezoeken. De kamers zijn voorzien van een televisie, verwarming, strijkijzer, koffie en thee faciliteiten en een eigen badkamer. Het Annandale House beschikt over parkeergelegenheid en gratis internet.

Titanic Guest Boutique

Titanic Guest Boutique is gevestigd in een elegant Victoriaans huis in de stad Belfast. U rijdt in 5 minuten naar het centrum van de stad en in een kwartiertje bent u bij de Botanische tuinen. U kunt een bezoek brengen aan Titanic Belfast dat op 3,5 kilometer afstand van de accommodatie ligt. De kamers zijn voorzien van een televisie en gratis internetverbinding.

Atlantic Breeze B&B

Atlantic Breeze ligt in Rossnowlagh, Donegal, en biedt accommodatie met gratis WiFi en gratis privé parkeergelegenheid. De eigen badkamer is uitgerust met een bad of een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen.Er wordt dagelijks een volledig Engels/Iers ontbijt geserveerd in de bed & breakfast.

Annandale House

Aan de beroemde laan Drumcondra in Dublin is het Annandale House gevestigd. De bed en breakfast wordt door een familie gerund. Binnen tien minuten rijden bent u in de stad Dublin en kunt u Grafton street en het Trinity College bezoeken. De kamers zijn voorzien van een televisie, verwarming, strijkijzer, koffie en thee faciliteiten en een eigen badkamer. Het Annandale House beschikt over parkeergelegenheid en gratis internet.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

The Ring of Kerry

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

De Ring of Kerry is een populaire route in Ierland die u zeker niet mag missen. Of u nu tegen de klok in of met de klok meerijdt, u heeft hier de mooiste uitzichten en ontdekt de meest bijzondere plekjes. De route volgt de kustlijn van het schiereiland Iveragh en brengt u langs hoogtepunten als Ladies’ View, de Torc waterval en de Gap of Dunloe. Zowel Kenmare als Killarney zijn de ideale uitvalsbasis voor deze route (179km). Wanneer u de tijd heeft rijd dan ook de Skellig Ring. Deze route is minstens zo indrukwekkend!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips