Zoek op land, regio of reis

×

IJsland in een notendop...

Fly-drive langs de hoogtepunten van IJsland

Fly-drive| 11 dagen | IJsland

Tijdens deze 11-daagse reis bezoekt u de belangrijkste hoogtepunten van IJsland. U volgt de spectaculaire 'Ring Road' rondom IJsland en passeert de meest bijzondere natuurwonderen, zoals Þingvellir National Park, de watervallen Gullfoss en Goðafoss en het maanlandschap van het Mývatn-meer, compleet met kraters en buitenaardse rotsformaties.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 11 dagen | IJsland

De reis voert u naar het mooie Snaefellsnes-schiereiland in het westen van IJsland, langs de mooie noordkust met de walvissen bij Húsavík en het maanlandschap rond het Mývatn-meer. Aan de oostkust ziet u de mooie fjorden en leuke vissersdorpjes, voordat u het zuiden bereikt met de zwarte lavastranden, gletsjermeren en de spectaculaire watervallen zoals Seljalandfoss en Skógafoss. Na een bezoek aan de beroemde Golden Circle, inclusief Þingvellir National Park, Gulfoss en Geysir, sluit u de reis af in Reykjavik. Wilt u het rustiger aan doen, dan kunt u de reis verlengen met extra overnachtingen onderweg.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Reykjavik - Reykjavik, Fosshotel Baron
Dag 2: Reykjavik - Hellnar, Fosshotel Hellnar, 200 km
Dag 3: Hellnar, Fosshotel Hellnar
Dag 4: Hellnar - Húsavík, Fosshotel Húsavík, 500 km
Dag 5: Húsavík - Mývatn - Húsavík, Fosshotel Húsavík, 120 km
Dag 6: Húsavík - Fjarðabyggð, Fosshotel Eastfjords 250 km
Dag 7: Fjarðabyggð - Höfn, Fosshotel Vatnajökull, 225 km
Dag 8: Höfn - Selfoss, Fosshotel Hekla, 380 km
Dag 9: Selfoss - Reykjavik, Fosshotel Baron, 85 km
Dag 10: Reykjavik, Fosshotel Baron
Dag 11: Reykjavik - Luchthaven Reykjavik

Inclusief

- Retourvlucht vanaf de gekozen luchthaven
- Luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachting in centraal gelegen hotel inclusief ontbijt
- Avis autohuur, categorie midsize, inclusief ongelimiteerde kilometers
- Engelstalige routebeschrijving
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Reykjavik

U komt aan op de luchthaven van Reykjavik, waar u uw huurauto ophaalt. U rijdt de korte afstand naar het centrum van Reykjavik, voor de eerste overnachting. Geniet de eerste avond in deze gezellige stad. Morgen begint uw IJsland-avontuur!

Route: Luchthaven van Reykjavik - Reykjavik, 50 km

Dag 2: Borgarfjordur en West-IJsland

U verlaat Reykjavik en rijdt noordwaarts naar het mooie Hvalfjord. Het is niet moeilijk voor te stellen waarom in Borgarfjordur-vallei veel van de IJslandse sagen zich afspelen. U ziet er fe prachtige watervallen van Hraunfossar, die in beekjes uit het lavaveld Hallmundarhraun sijpelen. Hier vlakbij is een andere beroemde waterval, Barnafoss. De bergen van het district zijn zeer schilderachtig. Hier zijn veel zeldzame mineralen gevonden, die sommige een mooie, onderscheidende kleur geven. Er is nog steeds vulkanische activiteit, wat het best zichtbaar is bij Deildartunghver, de hoogst stromende warmwaterbron van Europa. De komende 2 nachten verblijft u op het Snaefellsness schiereiland.

Route: Reykjavik - Hellnar, 200 km

Dag 3: Snaefellsness Schiereiland

Dit 90 km lange schiereiland is zeer divers. Leuke steden en dorpen, spectaculaire bergen, een veelvoud aan vogelsoorten die nestelen op de kliffen, zand- en kiezelstranden en vele wandelpaden zijn hier te vinden. Het Snaefellsjokull National Park ligt in het meest westelijke deel van het schiereiland en herbergt onder andere de mystieke gletsjer Snaefellsjokull, evenals andere unieke locaties zoals het zwarte kiezelstrand van Djupalonssandur en de kliffen van Thufubjarg.

Route: Snaefellsness-schiereiland

Dag 4: Onderweg naar Noord-IJsland

U vervolgt de reis naar de noordkust van IJsland en passeert Skagafjörður, de vallei van de paarden en de thuisbasis van Glaumbær turf farm. Verken Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland en Goðafoss, de waterval van de goden. De komende 2 nachten brengt u door in Noord-IJsland.

Route: Hellnar - Húsavík, 500 km

Dag 5: Mývatn en Húsavík

Bezoek vandaag Mývatn, een prachtig meer met veel kleine eilandjes. De eilandjes zijn in feite pseudokraters, gevormd door stoomexplosies toen magma opsteeg, en vele zijn bizarre basaltkolommen die verticaal uit het oppervlak opstijgen. De grote hoeveelheid geothermische activiteit onder Mývatn biedt natuurlijk de mogelijkheid om te baden in natuurlijk verwarmd water. Dit kunt u het beste doen in de Mývatn Nature Baths. Ook is het meer een paradijs voor vogelspotters, mede door de vele soorten eenden die hier leven. In de omgeving ligt Dimmuborgir, een lavaveld dat echt de dramatische gevolgen van een vulkanisme in IJsland weerspiegelt. In deze unieke omgeving werden ook scenes van de Game of Thrones opgenomen. Vanuit Húsavík kunt u van juni t/m augustus een boottocht maken op zoek naar walvissen.

Route: Húsavík - Mývatn - Húsavík, 120 km

Dag 6: Tjömes schiereiland

Vandaag gaat op weg oostwaarts. U komt bij het Tjörnes schiereiland, waar u de krachtigste waterval van Europa kunt bewonderen, Dettifoss. De dag eindigt in het oostelijke fjordengebied van IJsland.

Route: Húsavík - Fáskrúðsfjörður, 250 km

Dag 7: De Oostelijke fjorden

U rijdt langs de mooie fjordenkust van Oost-IJsland. U overnacht vandaag in het oude vissersdorpje Höfn.

Route: Fáskrúðsfjörður - Höfn. 225 km,

Dag 8: De wonderen van de Zuidkust

Vandaag staat de Glacier Lagoon op het programma, een van de meest bijzondere natuurwonderen van IJsland. Het is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland vol drijvende ijsbergen. Verder zuidwaarts passeert u vele natuurwonderen, zoals de zwarte lavastranden en vele watervallen, waaronder de spectaculaire Seljalandsfoss en Skógafoss.

Route: Höfn - Selfoss, 380 km

Dag 9: De Golden Circle

Vandaag staan de wonderen van de Golden Circle op het programma. U bezoekt Þingvellir National Park, de geboorteplaats van het oudste bestaande parlement ter wereld. Dit is ook waar de gigantische tektonische platen van Amerika en Eurazië uit elkaar zijn getrokken. U ziet hier de resulterende riftvallei aan de oever van Þingvellirvatn, het grootste meer van IJsland. Ook de warmwaterbronnen van Geysir liggen vandaag op de route: . Hier trilt de grond en spuit het dampend hete water van de Strokkur geiser om de paar minuten spectaculair omhoog. Ook maakt u de korte wandeling naar de Gullfoss-waterval, die zich van een hoogte van 32 meter naar beneden stort. De dag eindigt in Reykjavik, waar u de laatste 2 nachten verblijft.

Route: Selfoss - Reykjavik, 85 km

Dag 10: Reykjavik

De hele dag om Reykjavik te verkennen. De stad staat bekend om de levendige kunst- en culinaire scene. In het centrum van de stad wandelt u langs kleurrijke huizen. De winkelstraat Laugavegur is een goede plek om outdoorkleding te kopen of souvenirs te kopen bij een van de ambachtswinkels. Zeker een bezoek waard is de Hallgrímskirkja met de futuristische toren en enorme orgel. Ook kunt u (optioneel) een bezoek brengen aan de Blue Lagoon en heerlijk tot rust komen in het warme water.

Route: Reykjavik

Dag 11: Einde reis

U gaat terug naar de luchthaven van Reykjavik, waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht en einde reis.

Route: Reykjavik - Luchthaven Reykjavik, 50 km

Overnachtingen 11-daagse reis

1 nacht Fosshotel Baron of gelijkwaardig
2 nachten Fosshotel Hellnar of gelijkwaardig
2 nachten Fosshotel Húsavík of gelijkwaardig
1 nacht Fosshotel Eastfjords of gelijkwaardig
1 nacht Fosshotel Vatnajökull of gelijkwaardig
1 nacht Fosshotel Hekla of gelijkwaardig
2 nachten Fosshotel Baron of gelijkwaardig

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen | Product manager

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Foss Hotel Baron

Het Fosshotel Baron is een driesterrenhotel met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het hotel ligt dicht bij het water, op steenworp afstand van de winkels, restaurants en cafés van de hoofdstraat van Reykjavik, Laugavegur, en op loopafstand van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De concertzaal Harpa en het havengebied liggen op 12 minuten lopen en Hallgrímskirkja ligt op minder dan 10 minuten lopen. Het hotel is functioneel ingericht met gebruik van neutrale kleuren. In het restaurant wordt 's morgens een ontbijtbuffet geserveerd.

Fosshotel Hellnar

Het Fosshotel Hellar heeft alles wat u zoekt, als u wilt overnachten in een charmant plattelandshotel, vlakbij de Kirkjufell-berg. Het hotel bevindt zich direct onder de Snæfellsjökull-gletsjer. Fosshotel Hellnar heeft een mooi klein restaurant waar unieke IJslandse gerechten worden geserveerd. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op de prachtige kliffenkusten van Hellnar, waar regelmatig orka's worden gezien.

Fosshotel Husavik

Fosshotel Húsavík is gelegen in het stadscentrum van Húsavik, dicht bij de haven. De belangrijkste attractie van Húsavík zijn de sensationele walvistochten. Húsavík wordt de "Whale Watching Capital of Europe" genoemd en daarom heeft het hotel een bistro en bar met walvisthema vernoemd naar de beroemde Moby Dick. In het Bij Moby Dick Restaurant kunt u genieten van een drankje voordat u na een spannende dag in de omgeving van Húsavík geniet van een heerlijk diner. Omdat men bij Fosshotels altijd proberen samen te werken met de lokale gemeenschap, is het menu grotendeels gebaseerd op lokale ingrediënten en staat het vooral bekend om zijn heerlijke rendierburger. De kamers van het hotel zijn modern en ruim ingericht.

Fosshotel Eastfjords

Fosshotel Eastfjords is een driesterrenhotel in Fáskrúðsfjörður, aan de oostelijke fjordenkust. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw uit 1903 dat voorheen werd gebruikt als ziekenhuis voor Franse vissers. De geschiedenis van het hotel komt tot leven in het Franse museum waartoe hotelgasten gratis toegang hebben. De 47 kamers bevinden zich in 4 aparte gebouwen langs de hoofdstraat van Fáskrúðsfjörður. Het Franse thema is terug te vinden in het hele hotel, maar elk gebouw heeft een aantal onderscheidende kenmerken. Alle kamers zijn voorzien van een moderne inrichting gecombineerd met een aantal Franse vintage interieurs. L'Abri is een Frans geïnspireerd restaurant met uitzicht op het dok van Fáskrúðsfjörður en biedt een geweldig uitzicht over de fjord. De keuken is Frans en Scandinavisch, waarbij lokale ingrediënten van boeren en vissers uit de buurt een sleutelrol spelen.

Fosshotel Vatnajökull

Fosshotel Vatnajökull is een aantrekkelijk hotel in het zuidoosten van IJsland met een betoverend uitzicht op de prachtige gletsjer Vatnajökull. De kamers van het hotel zijn modern ingericht met hardhouten vloeren, stijlvolle interieurs en uitzicht over de Vatnajökull-gletsjer of de omliggende bergen. Geniet van een gezellige avond of lunch in het restaurant van het hotel, dat gerechten serveert bereid met lokale ingrediënten. Hoogtepunt van het menu is de langoustine uit het Hornafjarðar. D de langoustine-visserij zorgt voor meer dan 100 banen in het kleine stadje Höfn.

Foss Hotel Baron

Het Fosshotel Baron is een driesterrenhotel met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het hotel ligt dicht bij het water, op steenworp afstand van de winkels, restaurants en cafés van de hoofdstraat van Reykjavik, Laugavegur, en op loopafstand van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De concertzaal Harpa en het havengebied liggen op 12 minuten lopen en Hallgrímskirkja ligt op minder dan 10 minuten lopen. Het hotel is functioneel ingericht met gebruik van neutrale kleuren. In het restaurant wordt 's morgens een ontbijtbuffet geserveerd.

Magisch IJsland...

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

In IJsland waan je je soms echt in een andere wereld en dat op slechts 3 uur vliegen. Het is een land van uitersten! Zelfs tijdens een korte trip naar Reykjavik kunt u deelnemen aan excursies en zo kennismaken met de unieke natuur van IJsland. Het ene moment rijdt u dik ingepakt met een sneeuwscooter over een enorme gletsjer, om het volgende moment een duik te nemen in het warme water van de Blue Lagoon. Mijn favoriete reisseizoenen zijn het voor- en najaar. De laagstaande zon zorgt dan voor een prachtige lichtval, ideaal voor het maken van mooie foto's! Ook heeft u dan kans om het Noorderlicht te zien....iets voor op uw bucketlist!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips