Zoek op land, regio of reis

×

Ilha Verde autohuur Azoren...

Ilha Verde autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Dit geldt zeker voor de Azoren, waar het openbaar vervoer beperkt is. Wij adviseren u de auto van tevoren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt op de Azoren eilanden sinds vele jaren samen met auto verhuurmaatschappij ILHA VERDE; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! ILHA VERDE heeft diverse kantoren verspreid over de eilanden en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van ILHA VERDE.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard, met pincode, op eigen naam. Deze wordt gebruikt als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse. Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden ontvangt u de voucher van de huurauto met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van ILHA VERDE. Indien u de auto ophaalt bij een stadkantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Als u zich bij de balie meldt met de voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse. In de huurauto moet volgens de wetgeving een gevarendriehoek aanwezig zijn en voor alle inzittenden een veiligheidshesje. Bij een incident dienen de inzittenden het veiligheidshesje te dragen en achter de vangrail te gaan staan of aan de kant van de weg. Niemand mag in de gestrande auto blijven zitten.

Om een ILHA VERDE auto te huren dient de bestuurder:
- minimaal 19 oud te zijn
- zich te kunnen legitimeren (identiteitskaart voor EU-ingezetenen of een geldig paspoort voor andere nationaliteiten)
- langer dan een jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Vergeet niet dat u ook in het bezit dient te zijn van een eigen creditcard met pincode als u een auto gaat huren.

Minimum leeftijd

Alle bestuurders dienen minimaal 19 jaar te zijn en tenminste 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Maximum leeftijd

Er is geen maximum leeftijd van toepassing.

Rijbewijs

Als u afkomstig bent uit een lidstaat van de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, zowel als uit die landen die het model rijbewijs dat in de Verdragen van
Genève of Wenen voorzien is, hebben goedgekeurd: is alleen een geldig rijbewijs vereist. Als de persoon afkomstig is uit een ander land dan de voornoemde landen, dient hij/zij in het
bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Daar de omstandigheden aan veranderingen onderhevig kunnen zijn, raden wij u aan indien u een auto heeft gehuurd contact op te nemen met het Portugese consulaat of de Portugese ambassade om deze bepalingen voor aanvang van de reis te controleren.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Ilha Verde medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel.

Young Driver

Jonge bestuurders in de leeftijd van 19 t/m 23 jaar zijn verplicht een extra verzekeringspremie te betalen. Deze premie betaalt u ter plaatse en is € 2,60 excl. BTW per dag, met een maximum van € 26,- excl. BTW per totale huurperiode.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Brandstof

Uw auto wordt afgeleverd met een volle benzinetank. Het benzine deposito bedraagt € 50,- en hiervoor dient u ter plaatse door middel van uw creditcard garant te staan. U levert de auto ook weer met een volle tank in. Doet u dat niet dan maakt men een schatting van de kosten van de ontbrekende brandstof, vermeerderd met € 18,- aftankkosten excl. BTW, hetgeen zondermeer in uw nadeel uitvalt.
Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor het tanken van brandstof, die geschikt is voor de huurauto. GASÓLEO= Diesel en GASOLINA=benzine.
Mocht u toch de verkeerde brandstof hebben getankt dan berekent ILHA VERDE u € 88,50 excl. BTW voor de tank cleaning kosten.

Extra bestuurder

Er is 1 extra bestuurder toegestaan. Ook deze bestuurder dient:
- minimaal 19 oud te zijn
- zich te kunnen legitimeren (identiteitskaart voor EU-ingezetenen of een geldig paspoort voor andere nationaliteiten)
- langer dan een jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen vooraf gereserveerd worden maar dienen altijd ter plaatse per creditcard te worden betaald.

- Baby/Kinderzitje: € 5,95 excl. BTW per dag, met een maximum van € 59,50,- excl. BTW per huurperiode.
- Navigatie systeem (GPS): € 11,80- excl. BTW per dag, met een maximum van € 106,20 excl. BTW per huurperiode.
-PAI (Personal Accident Insurance): € 5,90 excl. BTW per dag. Dit is een persoonlijke ongevallenverzekering voor de bestuurder en inzittenden. Hiermee verzekert de huurder zich van een uitkering voor medische kosten bij blijvende invaliditeit of overlijden, als gevolg van een ongeval. (Wij adviseren om voor vertrek na te gaan of de reisverzekering deze aanvullende PAI al dekt).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Administratiekosten

Het eigen risico is bijna volledig gedekt. Bij eventuele schade betaalt u ter plaatse, ongeacht wie deze schade heeft veroorzaakt, alleen € 59,- excl. BTW.
Bij verlies van uw autopapieren zijn er administratiekosten van toepassing van ca. € 29,50 excl. BTW.

Bij bekeuringen zijn er administratiekosten van toepassing van ca. € 35,40 excl. BTW. Dit bedrag zal door ILHA VERDE van uw creditcard worden afgeschreven. De bekeuring zelf ontvangt u rechtstreeks en dient u zelf te betalen aan de betreffende instantie.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Inclusief bij de All Inclusive autohuur

Bij de All-Inclusive autohuur zijn de volgende items inbegrepen:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- één 1 extra bestuurder. Ook deze bestuurder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
- WA verzekering (Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid tegenover derden) .
- SCDW (Super Collission Damage Waiver): dekt kosten die ontstaan door een ongeval, schade veroorzaakt door vandalisme, diefstal van onderdelen van de auto en schade bij alle voorvallen, waarbij u niet in staat bent de schuldige partij te identificeren. Dit eigen risico is bijna volledig gedekt. Bij eventuele schade betaalt u, ongeacht wie deze heeft veroorzaakt, alleen € 59,- aan administratie kosten.
-WWI verzekering. Deze verzekering dekt schade aan voor-zij en achterruiten van de auto, koplampen, richtingaanwijzers, spiegels, banden en velgen, tenzij de schade veroorzaakt is door misbruik, ondeskundig gebruik of onverantwoordelijk gedrag van de bestuurder.
- TP (diefstaldekking) Het eigen risico is gedekt bij diefstal van de auto.
- Airport Pickup Charges
- Road Service Charge (kentekenregistratietoeslag)
- BTW (23%)

Airport Service Charge & Pickup/Drop Off Charges Harbour

Het ophalen van de huurauto op de luchthavens binnen kantooruren is gratis. Buiten kantooruren betaalt u een Airport Service Charge van € 31.65 excl BTW.

Wilt u dat de auto wordt afgeleverd of opgehaald in plaatsen buiten plaatsen met een Ilha Verde verhuurkantoor dan betaalt u € 25,50 excl. BTW.

Harbour Surcharge: als u wilt dat uw huurauto afgeleverd of opgehaald wordt bij de haven op de eilanden Faial, Pico en São Jorge betaalt u € 11,70, excl. BTW.
-U kunt er ook voor kiezen om te lopen (ca. 5 minuten) naar de Ilha Verde kantoren op de eilanden Pico (Madalena haven) en São Jorge ( Velas haven).

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips