Zoek op land, regio of reis

×

Reisinspiratie Israël...

Israël, het land van melk, honing en nog veel meer….

door Monique Meijer

Een bezoek aan het buitenland betekent andere mensen, andere gewoontes, een andere cultuur en ander eten. Kortom: anders dan thuis. Als er één land is dat ‘anders’ is dan thuis, dan is het wel Israël. Een reis naar Israël betekent op stap in het geschiedenisboek, je laten meeslepen in de verhalen en je verwonderen over de diversiteit van het land en haar inwoners.Israël is een veelzijdig vakantieland. Ondanks dat dit land slechts half zo groot is als Nederland, biedt het vele variaties in landschap; het is het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen. Van het laagste punt op aarde, de Dode Zee,en de groene hoogvlakte van de Golan in het noorden.Israël is een land met een ongekende en indrukwekkende geschiedenis, zowel oud als ‘nieuw’, maar Israël is toch vooral hét land van de Bijbel, het land vol religieuze heiligdommen, van het Jodendom, het christendom en de islam.

De aankomst op de luchthaven Ben Gurion van Tel Aviv is meteen al indrukwekkend; het is een grote luchthaven voorzien van alle moderne faciliteiten.De stad Tel Aviv is een moderne, bruisende stad gelegen aan de Middellandse Zee. Deze stad kenmerkt zich door de vele, jonge inwoners die genieten van het leven in deze stad. Je vindt hier veel winkels, restaurants en café’s.

Jeruzalem is de stad van de religie, de historie en héél veel toeristen.Vanaf de Olijfberg heb je een mooi zicht over de skyline van Jeruzalem. Klimmend vanaf deze Olijfberg passeer je de Hof van Gethsemane en nader je de Oude Stad van Jeruzalem. De oude stad is ommuurd en is te bereiken via diverse poorten.Binnen de poorten is de stad verdeeld in diverse wijken en het is bijzonder om te zien hoeveel verschillende religies samenkomen in deze voor hun heilige stad. Maar ook Jeruzalem heeft een stukje ‘Nieuwe Stad’. Naast de Knesseth, het regeringsgebouw, en het beeld van de grote menora, vinden we hier ook het Yad Vashem museum. Een zeer indrukwekkend museum, dat herinnert aan de Joodseslachtoffers van het nazisme.

Het noorden van Israël is groen en kenmerkt zich door de aanwezig-heid van de vele agrarische bedrijven (bananen en dadels) en natuurlijk het beroemde meer van Tiberias. Prachtig gelegen straalt dit grote meer een stukje rust uit. Tip: de Petrusvis in één van de restaurants aan het meer is een absolute aantrader!

In het zuiden van Israël vinden we een heel ander stukje landschap. Naast de Dode Zee – waar het zoutgehalte zo hoog is dat je er kunt drijven- vind je hier de Negev woestijn, die zich kenmerkt door droogte en een prachtig, woest landschap. In deze woestijn kan er, onder de sterren, worden overnacht en gedineerd.

In het uiterste puntje van Israël ligt de badplaats Eilat. Gelegen aan de Rode Zee, een paradijs voor watersporters en zeer geliefd bij de lokale bevolking.

Mijn laatste bezoek aan Israël was vorig jaar. Samen met mijn collega Robbert hebben we Tel Aviv, Herzlya en Jeruzalem bezocht. Het was een reis waarbij wij samen met Nederlandssprekende gidsen dit mooie land een paar dagen mochten bezoeken. Eenprachtig avontuur vol gezelligheid, verwondering, cultuur en onstpanning…..In Israël vind je het allemaal!

Mijn persoonlijke tips voor Israël
- Verblijf tijdens de reis een nachtje in een kibbutz; je verblijft hier vaak samen met de oorspronkelijke bewoners
- Bezoek de Sarona Markt in Tel Aviv, een culinair feestje voor de liefhebbers van lekker eten
- Maak gebruik van de diensten van een gids; op deze manier ervaar je de verhalen uit het verleden nog meer
- Neem een kijkje in de lobby van het beroemde King David hotel in Jeruzalem
- Bezoek de rotsvesting Massada; met de kabelbaan omhoog en via het slangepad weer naar beneden
- Bestel knaffe, een lokale lekkernij, in de oude stad van Jeruzalem


Vraag ons om een reis op maat naar Israël


©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips