Zoek op land, regio of reis

×

Italie | Italiaanse Riviera...

Bloemenrivièra

Maak kennis met Ligurië, de kuststrook aan zee, tussen Toscane en Zuid-Frankrijk. Deze kuststrook wordt ook wel de Italiaanse Rivièra of Bloemenrivièra genoemd. De rivièra staat bekend om de prachtige kleurrijke dorpjes, de blauwe middellandse zee en de panoramische uitzichten. Het oostelijk deel met San Remo en Savona wordt Rivièra di Levante genoemd en vanaf Genua naar het westen met stadjes als Portofino en Rapallo heet het Rivièra di Ponenta.

Deze regio staat met name bekend om Cinque Terre. Vijf fotogenieke dorpjes met ieder een eigen karakter. Vanuit Levanto kunt u eenvoudig de trein pakken, binnen 10 minuten bent u bij het eerste dorpje. Drink een cappuccino in Riomaggiore, geniet van een overheerlijke lunch in Manarola, drink een wijntje in Corniglia, neem een gelato in Vernazza en sluit de dag af in Monterosso al Mare. Tussen sommige dorpjes is het ook mogelijk om een wandeling te maken. Naast het toeristische Cinque Terre is een bezoek aan de iets minder bekende plaatsjes Portovenere en Lerici zeker een aanrader!

de beste reistijd voor de Italiaanse Riviera

Tijdens de zomermaanden is het warm, met een gemiddelde temperatuur van 25 graden en een zwoel windje vanuit de zee, ideaal voor een ontspannen dag in de zon. De Italiaanse Rivièra heeft bijna het hele jaar zon en is in het voor- en najaar ideaal om de regio en steden te ontdekken, met temperaturen rond de 15 graden, zodat u niet wegsmelt in de hitte van de zomermaanden. In augustus hebben de Italianen ook vakantie en daarom is het niet aan te raden vanwege de grote drukte.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips