Zoek op land, regio of reis

×

Abruzzen...

Abruzzen

In het hart van de Apenijnen ligt 'Abbruzzo', één van de mooiste en ruigste streken van Italië. Reizen naar de Abruzzen levert u brandschone stranden en betoverend mooie en onaangetaste bergdorpen op. Daarnaast zijn oude cultuurstadjes zoals Sulmona, Scanno, Pescocostanzo en l'Aquila meer dan de moeite waard voor een bezoek tijdens uw reis door de Abruzzen. In de adembenemende natuurparken wordt de bijzonder rijke bergflora en -fauna van de regio beschermd. Het 40.000 ha grote 'Parco Nazionale Abruzzo' is de trots van de Abruzzezen. Hier leeft zelfs nog een populatie bruine beren.

Culinair
Culinair kunt u hier ook goed genieten. De keuken is lekker maar scherp. Alle gerechten, behalve de toetjes, worden met fijngemalen 'peperoncino' gekruid. Neem daar een glaasje Montepulciano d'Abruzzo wijn bij en u voelt zich helemaal thuis in deze regio! U kunt reizen naar de Abruzzen prima combineren met Latium, de Marche en Umbrië.

Nergens smaakt verse vis of "pasta vongole" beter dan hier!

Henriëtte Korthals Altes, Directeur en oprichtster Fundadore Travels

Het ongerepte hart van Italië biedt overweldigend natuurschoon, maar ook de mooiste zandstranden van de Adriatische kust. Maak een tocht per kabelbaan naar de 3.000 m. hoge Gran Sasso-gletsjer, ontdek de oude stadjes Sulmona en l'Aquila en het bergdorp Pescocostanzo. In de Abruzzen is nog geen massaal toerisme; Italiaanse families brengen er graag hun vakantie door in de bergen of aan zee. Geniet van de echte Italiaanse sfeer en een dagje strand in leuke badplaatsjes als Martinsicuro of Vasto. In de Abruzzen kunt u culinair genieten voor een zeer betaalbare prijs; alle reden om de uitstekende lokale keuken te proeven, met een heerlijk glas wijn zoals de Montepulciano d'Abruzzo.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips