Zoek op land, regio of reis

×

Basilicata...

Basilicata

Een ongerepte, tijdloze en vooral fascinerende streek is de zuidelijk gelegen regio Basilicata. De inwoners worden Lucani genoemd, wat nog afkomstig is uit de 9e en 10e eeuw. Het gebied heette indertijd nog Lucania en viel onder de Byzanthijnse overheersing.

Bezienswaardigheden Basilicata
De hoofdstad van deze regio is Matera. Met haar stenen, ofwel Sassi, is deze stad de grootste trekker. Dit zijn prehistorische grotten die, bizar genoeg, bewoond zijn gebleven tot 1950. Nu is het een door UNESCO beschermd cultuurmonument geworden met galeries en eethuisjes. Matera werd door Mel Gibson als filmdecor gebruikt voor The Passion, waarin de stad fungeert als Jeruzalem. Rond het vulkanische Vulture-gebergte vindt u de kastelen van Melfi en Venosa, gebouwd in opdracht van de 13e-eeuwse vorst Frederik II. Het imposante Pollino-bergmassief maakt het reizen naar deze regio zeer de moeite waard. Varkensvlees, worst (lucanica), pasta en pepers bepalen hier de plaatselijke keuken. Aglianico is tevens op wijngebied terecht de trots van de omgeving. U kunt reizen naar Basilicata prima combineren met Calabrië, Campanië en Apulië.

De beste reistijd voor Basilicata

De beste reistijd voor Basilicata is van mei tot september, met de minste kans op neerslag en de meeste zon, en temperaturen tussen de 22 en 28 graden. De maanden juli en augustus kunnen erg warm zijn, vaak met temperaturen vanaf 29 graden. De bekendste plaats is Matera, beroemd om zijn grotten. Om de drukte te vermijden, is een bezoek in april tot juni en september tot oktober aan te raden.

Het hoogtepunt van Basilicata is Matera

Henriette Korthals Altes, Reisspecialist

Deze bijzondere stad, bekend om zijn grotwoningen, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Slenter door de smalle straatjes en beklim de talloze trappen, dwaal door de ondergrondse gangen en ontdek byzantijnse fresco’s en barokke paleizen. Breng een bezoek aan een gereconstrueerde grotwoning en zie hoe de mensen hier vroeger leefden. Één van de mooiste uitzichten op de stad heeft u vanaf het Piazzetta Pascoli.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips