Zoek op land, regio of reis

×

Calabrie...

Calabrië

In de teen van de laars vindt u het nog niet zo bekende Calabrië. Het is een woeste en ongerepte 'regione'. De Tyrreense kust, aan de noordkant, is één van de allermooiste kusten met betoverend violetblauw water. Aan de andere kant ligt de Ionische kust met fraaie zandstranden. Hier getuigen vele overblijfselen en plaatsnamen zoals Sibari, het oude Sybaris, aan de glorietijd van de 'Magna Grecia', de Griekse kolonies uit de Oudheid. Reggio Calabria heeft bijzondere bewoners. Zo is mode grootheid Gianni Versace hier geboren en vindt u er de beroemde Bronzi di Riace. Dit zijn twee levensgrote beelden van Griekse strijders uit de 4e eeuw voor Christus die in 1972 bij Riace uit de zee werden gevist.

Culinaire vakantie Calabrië
Culinair gezien staat Calabrië bekend om haar antipasti, zoals de heerlijke gefrituurde aubergineballetjes. Tel daar de alom bekende hartelijkheid van de Calabrezen bij op en u begrijpt: wie eenmaal Calabrië heeft ontdekt, wil altijd weer terug! U kunt reizen naar Calabrië prima combineren met rondreizen door Campanië en Basilicata.

Dit mag u niet missen

Ontdek het charmante kustplaatsje Pizzo met een sfeervol historisch centrum en het heerlijke Tartufo di Pizzo ijs. Scilla is een vissersdorpje met kleurrijke huizen aan de kust en het imposante Castello Ruffo. Natuurliefhebbers kunnen reizen naar het Parco Nazionale Apromonte en het Silamassief in het Parco Nazionale di Calabria. In de bossen van het Sila massief staan ‘I Giganti’. Dit zijn 40 meter hoge pijnbomen van meer dan 500 jaar oud.

De beste reistijd voor Calabrië

De beste reistijd voor Calabrië is van mei tot september. Tijdens deze maanden is het weer warm en zonnig, waardoor het perfect is voor strandvakanties en het verkennen van de prachtige kustlijn. Oktober kan ook aangenaam zijn, met milde temperaturen en minder drukte. Het hoogseizoen loopt van juni tot augustus, dus voor lagere prijzen en rustigere ervaringen, overweeg de maanden daarbuiten. Calabrië biedt heerlijk eten, historische bezienswaardigheden en prachtige natuur, waardoor het een ideale vakantiebestemming is.

Onontdekt Calabrië

Henriette Korthals Altes, Colinda Klijn & Marieke Weel, Reisspecialisten

Het binnenland is ruig en bergachtig. Hier vindt u het Nationaal Park Sila met zijn rivieren, bergmeren en dennenbossen. Thuisbasis van de wolf. De kustlijn van Calabrië is maar liefst 800 kilometer lang! Ontdek vissersplaatsjes, ongerepte baaien en kilometerslange brede stranden. Verken historische plaatsjes zoals Pentedattilo en Gerace. Uiteraard heeft ook Calabrië zijn eigen specialiteiten, proef de streekproducten als zwaardvis, nduja en tartufo.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips