Zoek op land, regio of reis

×

Campanië...

Historisch, gastronomisch en schilderachtig Campanië

Een van de meest spectaculaire streken van Italië is het schiereiland van Campanië. De vruchtbare provincie aan de voet van de Vesuvius is gezegend met schilderachtige baaien, imposante bergen en unieke archeologische vindplaatsen zoals Pompeï, pittoreske dorpjes en eilanden in de Middellandse Zee.

Napels is de bekendste stad, waar u de temperamentvolle Italiaanse sfeer kunt opsnuiven. De levendige en kleurrijke mensen typeren de stad, evenals het wereldberoemde archeologisch museum. Als u het 'Pad der Goden' bewandelt, heeft u een van de mooiste wandelpaden van Italië te pakken. Wandel naar de krater van de Vesuvius of maak een ritje met de Circumvesuviana.

U kunt reizen naar Campanië prima combineren met rondreizen door Latium, Calabrië, Apulië en Basilicata.

Dit mag u niet missen

Het eilandleven kunt u ervaren op het mondaine Capri en het relaxte Procida. Vergeet niet te genieten van de heerlijke mozzarella di buffalo waar de streek bekend om staat. Het middeleeuwse stadje Sant’Agata dei Goti is vol kunstwerken, zoals de kathedraal, de Kerk van Santa Menna en het kasteel. Het stadje staat vooral bekend om zijn locatie op de rotsachtige terrassen tussen de twee zijrivieren van de rivier de Isclero. Neem de veerboot naar het 'groene eiland' Ischia aan de kust bij Napels.

De beste reistijd voor Campanië

De beste maanden om naar Campanië te reizen zijn april, mei, juni, september en oktober, met een gemiddelde temperatuur tussen de 18 en 26 graden. Dit biedt een aangename temperatuur om steden zoals Positano, Amalfi en Ravello te bezoeken. In het voorjaar staan de gele citroenbomen en de paarse bougainvillea in bloei, wat direct vrolijkheid brengt met al die prachtige kleuren. Of je nu kiest voor een culturele verkenning of een wandelvakantie, de maanden april en mei zijn ideaal. In juli en augustus stijgen de temperaturen aanzienlijk, vaak boven de 29 graden, maar het kan nog verder oplopen. Als je vooral op zoek bent naar verkoeling, zijn dit echter de maanden met de hoogste zonzekerheid en de minste kans op neerslag.

In "campania felix" - het gelukkige landschap, komt u ogen te kort.

Henriëtte Korthals Altes, Directeur & Oprichtster Fundadore Travels

Om te beginnen Napels met een bijna 3000 jaar oude geschiedenis: het oude centrum met de gotische San Gennaro kathedraal, koninklijk Napels met het Palazzo Reale en het beroemde archeologisch museum. Flaneer langs de boulevard met uitzicht op de de Vesuvius, de eilanden Capri, Ischia en (onze tip!) het kunstenaarseilandje Procida. Ga shoppen in de Galleria Umberto 1. Napels is de bakermat van de echte pizza napoletana, die u zeker moet proeven. Hoogtepunten van Campanië zijn Pompei en Herculaneum, Sorrento en de idyllische Amalfikust, maar ook Paestum, ooit een bloeiende Grieks/Romeinse havenstad. Minder toeristen maar volop natuurschoon en de mooiste stranden vindt u in het zuidelijkste stuk van de regio, het Ciilento-schiereiland.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips