Zoek op land, regio of reis

×

Campanië...

Campanië

Eén van de meest spectaculaire streken van Italië is het schiereiland Campanië. De vruchtbare provincie aan de voet van de Vesuvius is gezegend met schilderachtige baaien, imposante bergen, unieke archeologische vindplaatsen zoals Pompeï, pittoreske dorpjes en eilanden van de Middellandse Zee. Napels is de meest bekende stad, waar u het temperamentvolle Italiaanse sfeertje kunt opsnuiven. De levendige en kleurrijke mensen typeren deze stad, evenals het wereldberoemde oudheidkundig museum. Als u qua romantiek er nog een schepje bovenop wilt doen, maakt de karakteristieke Amalfi-kust het reizen de moeite waard. Bewandelt u het 'Pad der Goden', dan heeft u één van de mooiste wandelpaden van Italië te pakken.

Vakantie Procida
Het eilandleven kunt u proeven op het mondaine Capri en het relaxte Procida. Vergeet niet van de heerlijke mozzarella di buffalo te genieten waar de streek bekend om staat. U kunt reizen naar Campanië prima combineren met rondreizen door Latium, Calabrië, Apulië en Basilicata.

In "campania felix" - het gelukkige landschap, komt u ogen te kort.

Henriëtte Korthals Altes, Directeur & Oprichtster Fundadore Travels

Om te beginnen Napels met een bijna 3000 jaar oude geschiedenis: het oude centrum met de gotische San Gennaro kathedraal, koninklijk Napels met het Palazzo Reale en het beroemde archeologisch museum. Flaneer langs de boulevard met uitzicht op de de Vesuvius, de eilanden Capri, Ischia en (onze tip!) het kunstenaarseilandje Procida. Ga shoppen in de Galleria Umberto 1. Napels is de bakermat van de echte pizza napoletana, die u zeker moet proeven. Hoogtepunten van Campanië zijn Pompei en Herculaneum, Sorrento en de idyllische Amalfikust, maar ook Paestum, ooit een bloeiende Grieks/Romeinse havenstad. Minder toeristen maar volop natuurschoon en de mooiste stranden vindt u in het zuidelijkste stuk van de regio, het Ciilento-schiereiland.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips